Deborah Mailman

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Deborah Mailman
Deborah Mailman, August 2012.jpg
Életrajzi adatok
Született 1972július 14. (48 éves)
Mount Isa, Queensland
Származás  Ausztrália
Pályafutása
Iskolái Queensland University of Technology
Híres szerepei Kelly (Titkos életünk)
További díjakMember of the Order of Australia (For significant service to the performing arts as an actor, as a role model for Indigenous performers, and to the community., Ms Deborah Jane MAILMAN, 2017. június 12.)[1]

Deborah Mailman IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Deborah Mailman témájú médiaállományokat.

Deborah Mailman (1972. július 14.) ausztrál színésznő. Ő volt az első olyan őslakos színész, aki elnyerte az Ausztrál Filmalap legjobb színésznőjének járó díját és eljátszotta Kelly szerepét a nagy sikerű ausztrál televíziós sorozatban, a Titkos életünk-ben.

Deborah Mont Isában nőtt fel Queensland északi részén és ő a legfiatalabb Wally, a kiváló rodeós és Jane Mailman öt gyermeke közül. Ausztrál bennszülött és maori vér is csörgedezik ereiben. Diplomáját a Queenslandi Műszaki Egyetem Művészeti Akadémiáján szerezte 1992-ben.

Eljátszotta Kate szerepét a LaBote Színház egyik produkciójában, A makrancos hölgy című Shakespeare-műben 1994-ben.

AFI-díját Nona szerepéért kapta a Radiance című ausztrál független filmalkotásában 1998-ban, és innentől kezdve Ausztrália legkiválóbb helyi színészei közé tartozik, különösen a Titkos életünkben játszott főszerepe miatt.

Jelenleg egy négyrészes televíziós dokumentumfilm-sorozatban, a Going Bush-ban vállalt szerepet Cathy Freeman oldalán, amelyben a páros egy utazásra indul Broome-ból Arnhem földjére, hogy útjuk során megismerkedjenek az ott élő bennszülött lakossággal.

Szintén feltűnik a Rabbit-Proof-Fence című filmben.

Mailman társa jelenleg a reklámcég-igazgató Matthew Coonan. Fiuk, Henry Walter Mailman Coonan 2007 januárjában született.

További információk[szerkesztés]

  1. Australian Honours Search Facility (angol nyelven)