D47-es autópálya (Csehország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(D47 (autópálya, Csehország) szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
D47
Klimkovický tunel 02.jpg
A D47-es autópálya térlépe
A D47-es autópálya térlépe
Úttípus autópálya
Része ennek Csehország autópályái
Hossza
elkészült80 km
épül0 km
tervezett0 km
Ország Csehország
Mérnökségek Ředitelství silnic a dálnic
Az út eleje Lipník nad Bečvou-tól D35-ös autópálya
Az út vége Lengyelország
A Wikimédia Commons tartalmaz D47 témájú médiaállományokat.

A D47-es autópálya az D35-ös autópálya olomouci kivezető szakaszától (Lipník nad Bečvou-tól) a lengyel határig tart, jelenleg D1-es autópálya.

A D47-es autópálya tulajdonképpen a D1-es autópálya morvaországi folytatása. Összeköti Morvaország két legnagyobb városát: Brnót és Ostravát. Keresztülhalad Cseh-Szilézián, megkerülve Ostrava és Bohumín városát. Tehermentesíti ezt a nagyon forgalmas Északkelet-Csehországi részt, megfelelő közlekedési tengelyt adva a térségnek és összefűzve a főbb utakat. Jelenleg D1-es autópálya

Az autópálya tervezett teljes hossza kb. 80 km, jelenleg D1- es autópálya

Műtárgyak az autópályán[szerkesztés]

  • Klimkovický tunel: A Klimickovice városánál az alagút két „vájatból” áll. Az egyik 1076 m, a másik 1088 m hosszú. Az építkezést 2005-ben kezdték és várhatóan 2008-ra adták át . Az alagút költségvetése kb. 2,5 milliárd Cseh korona.
  • Az ostravai csomópontok: Ostrava déli, illetve nyugati részén, ahol az autópályát jelenleg kész, két óriási körforgalmat "emeltek" az útpálya fölé.

Botrányos építkezés[szerkesztés]

Az autópálya építése hatalmas botrányokat kavart Csehországban: mielőtt kiírták volna a tendert 2001-ben, ennek lassúságára hivatkozva a beruházást egy izraeli cég kapta meg, ami saját költségén építkezett volna, adókedvezményekért cserébe. A cég a szerződés megkötése előtt elkezdte az építkezést. A következő kormány szerződést bontott és korrupció vádjával vizsgálatot indított, melybe több politikus is belekeveredett.