Csűrcsavarosdi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Csűrcsavarosdi
(Kerwhizz)
Műfaj játékos vetélkedő

Író Robert Butler
Rendező Arnfinn Moseng
Adam Shaw
Zeneszerző Rob Lord

Formátum 16:9 576i SD
Ország  Németország
 Egyesült Királyság:  Anglia
Nyelv német
angol
Évadok 2
Epizódok 41
Gyártás
Vezető producer Alison Stewart
Producer Stephen Cannon
Részenkénti játékidő 22 perc
Sugárzás
Eredeti adó UK BBC
Eredeti sugárzás 2008. november 3.2011. május 6.
Magyar adó M2
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető.
További információk
IMDb-adatlap

A Csűrcsavarosdi (eredeti címén Kerwhizz) német-brit: angol vegyes technikájú tévéfilmsorozat, amely valós díszletekkel élőszereplős, és 3D-s számítógépes animációs jelenetekkel készült. A British Broadcasting Corporation készítette. Angliában 2008. november 3. és 2011. május 6. között a BBC vetítette. Magyarországon az M2 sugározta.

Ismertető[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ebben a játékos vetélkedőben három csapat, méghozzá mindig ugyanaz a három küzd egymás ellen. A párosok Copfli és Flipper, ők a sárga színű csapatot alkotják, Pörge és Ormi, akik a kék színű csapatban vannak, valamint Delej és Szőrmóka a rózsaszín csapatban. A játékot egy négy körből álló kvízjáték vezeti fel. Aki több kérdésre helyesen válaszol, az választhat először a verseny során felhasználható tárgyak közül. Egy helyes válasszal megnyerheti még a titkos fegyvert is, ami a versenypálya akadályait segít leküzdeni. A kvíz után, minden csapat beül a "röphajóba", amivel igyekszenek minél hamarabb végigjutni a versenypályán. Az elsőként átérő lesz a játék nyertese.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Csűrcsavarintó Jacob Scipio Czető Roland Ő a kvíz moderátora. Faviccekkel, rossz szójátékokkal és mondókákkal igyekszik felpörgetni a csapatokat.
Copfli Kriselle Basilio Koller Virág Sötét bőrű, feketehajú lány, lila szemmel. Sárga ruhát visel. A Sárga Csillag" csapat tagja.
Flipper Hangja nincs de tud ugatni Egy zöld bundás jószág piros szemekkel. Sárga ruhát visel ő is. Szintén a Sárga Csillag csapat tagja.
Pörge Alex Velleman Straub Norbert Egy szőke, kék szemű srác. A ruhája is kék. Ő az egyik tag a Kék Spirál csapatban.
Ormi Jermaine Woods Zöld Csaba Az ő bundája barna, az ormánya kék. Pörge társa a Kék Spirál csapatban.
Delej Telka Donyai Jelinek Éva Egy zöld szemű, kék hajú leány, rózsaszín ruhával. A Rózsaszín Villám csapat emberi tagja.
Szőrmóka Yasmin Garrad Mohácsi Nora Rózsaszín jószág kék fejszőrzettel és szemmel. Ő a nem emberi tagja a Rózsaszín Villám csapatnak.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]