Bessenyei István Gábor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bessenyei István Gábor
Született1957április 6. (67 éves)
nem ismert
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásavállalkozó, innovátor
IskoláiKecskeméti Főiskola GAMF
SablonWikidataSegítség

Bessenyei István (1957. április 6. –) vállalkozó, innovátor, a Laurel cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője. Szakterülete a kereskedelmi informatika, vállalatirányítási rendszerek, bolti megoldások, webfejlesztés.

Tanulmányai[szerkesztés]

Az általános iskolát Romhányban, a középiskolát Vácott végezte. Ezt követően a Kecskeméti Főiskola GAMF-kara következett. 2010-ben MBA (Master of Business Administration) diplomát szerzett.

Vállalkozói pályafutása[szerkesztés]

Első munkahelyei a Videoton (1980–1981) és a SZÜV (1983–1993) voltak, ahol alkalmazottként szakmai, majd vezetői tapasztalatot is sikerült szereznie. Abban az időben munkatársaival több díjazott fejlesztést is végeztek a kereskedelmi rendszerek területén. 1993 tavaszán több kollégájával Laurel néven vállalkozást alapított, amely napjainkra cégcsoporttá nőtte ki magát, több sikeres vállalkozás együttműködéseként prosperál. A szakterületén piacvezető vállalat 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik kereskedelmi rendszerek fejlesztésében, honosításában, bevezetésében, üzemeltetés-támogatásában, amelyet mintegy 16 ezer értékesítési végpont-referencia igazol.

A 90-es években fejlesztő munkatársaival együtt személyesen vett részt az első magyar webáruházak (Fotexnet, Libri) fejlesztésében és elindításában. 2010-ben átadták a T-City projekt keretében a “Jövő Áruháza„ megoldásait a Szolnokon található Szandaszőlősi Coop Szuper üzletben. Vállalata számos hazai és nemzetközi díjjal, elismeréssel rendelkezik. Cége nevéhez fűződik az első, Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bekötött online pénztárgép engedélyének megszerzése illetve beüzemelése, emellett további sikerként könyvelhető el, hogy 2018-ban bemutatásra került az első magyar önkiszolgáló pénztárgép.

Nemzetközi pályafutása kapcsán számos országban (Dél-Afrika, Olaszország, Belgium, Egyesült Arab Emírségek) törekszik az együttműködésre az élelmiszer-nyomonkövetési megoldásuk (TE-FOOD) nemzetközi terjeszkedésének elősegítése érdekében, mely megoldást jelenthet az élelmiszer eredetű megbetegedések visszaszorítására és az állattenyésztés, szállítás és csomagolás nyomonkövetésére.

Családja, hobbija[szerkesztés]

Két felnőtt és három kisgyermeke van. Szabadidejében – amennyiben lehet – családjával a Balatonon tartózkodik és egyik kedvenc szabadtéri sportjának, a vitorlázásnak hódol. Szereti a dél-európai tájakat, de csak turistaként.

Források[szerkesztés]

Megjelent interjúk[szerkesztés]