Animation-Comic-Game Hong Kong

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az ACGHK logója

Az Animation-Comic-Game Hong Kong (ACGHK, hagyományos kínai: 香港動漫電玩節, egyszerűsített kínai: 香港动漫电玩节, pinjin: Xiānggǎng dòngmàn diànwán jié, magyaros átírás: Hsziangkang tungman tienvan csie) hongkongi szórakoztatóipari kiállítás, mely elsősorban az animációk, a manhuák és a videójátékok köré összpontosul. Minden év augusztusa környékén rendezik meg a Hong Kong Convention and Exhibition Centre épületében, ahol képregényekkel, animációkkal és videójátékokkal kapcsolatos termékeket állítanak ki és árulnak. Az ACGHK termékeinek és szolgáltatásainak skálája az évek folyamán egyre bővült.

Története[szerkesztés]

A 2006-os Ani-Com

A kiállítás korábban Hong Kong Comics Festival (hagyományos: 香港漫畫節, egyszerűsített: 香港漫画节, pinjin: Xiānggǎng mànhuà jié, magyaros: Hsziangkang manhua csie) néven volt ismert. 2004-ben a találkozót az Animax Hongkong szponzorálta, így Animax Summer Funtasy volt a neve.

2006-ban a Hong Kong Comics Festivalt átnevezték Ani-Com Hong Kongra (香港動漫節, 香港动漫节, Xiānggǎng dòngmàn jié, Hsziangkang tungman csie) és a Hong Kong Game Fairrel (香港電玩展, 香港电玩展, Xiānggǎng diànwán zhǎn, Hsziangkang tienvan csan) egy időben tartották meg.

Az Animation-Comic-Game Hong Kong, az Ani-Com Hong Kong és Hong Kong Game Fair egyesülésével jött létre 2008-ban.

Programjai[szerkesztés]

A rendezvényen a képregényeken kívül képregényekkel, animékkel és videójátékokkal kapcsolatos tárgyakat is árulnak; és ezek rendkívül jövedelmezőek, mivel legtöbbjük korlátozott példányszámú és a rajongók akár már egy-két nappal a találkozó megnyitása előtt elkezdenek sorba állni.

A találkozón különböző műsorok, cosplay, illetve tánc- és videójáték-versenyek is vannak. Az éves Hong Kong Game Fairt a képregényfesztivállal egy időben tartják meg. Az olyan vállalatok, mint például a Microsoft nagy pavilionokban hatalmas kivetítőkkel hirdeti az épp aktuális videójáték-konzolját. A Samsung Game Girl versenyen 11 lány verseng a „játékos lány” címért; a nyertesek általában a szórakoztató- vagy a modelliparban találnak munkát, és rövid idő alatt híresek lesznek. Mivel a kiállítás nagyon zsúfolt, ezért a nagyobb cég balesetbiztosítást köt és biztonsági embereket bérel a legnépszerűbb modelljeik biztonsága érdekében.

2010-ben július 30-a és augusztus 3-a között tartották meg a rendezvényt a HKCEC épületében. Október 2-a és 6-a között a kínai Kantonban is megtartották a találkozót, az ország nemzeti ünnepén.[1]

Vendégek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2010. augusztus 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. augusztus 24.)

További információk[szerkesztés]

Fájl:Commons-logo.svg
A Wikimédia Commons tartalmaz Animation-Comic-Game Hong Kong témájú médiaállományokat.