Ambrus Tamás (lemezlovas)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ambrus Tamás
Életrajzi adatok
Becenév Dj Julian
Született 1979. október 16.
Debrecen
Elhunyt 2015. február 6. (35 évesen)
Nyíregyháza
Pályafutás
Műfajok dance, house, techno, funkhouse
Aktív évek 1998 - 2015
Tevékenység lemezlovas
Kiadók CLS

Ambrus Tamás weboldala

Ambrus Tamás, művésznevén Dj Julian (Debrecen, 1979. október 16.Nyíregyháza, 2015. február 6.) magyar lemezlovas, producer, zenei szerkesztő.

Pályafutása[szerkesztés]

Pályafutását 15 évesen kezdte sulibulikban, ahol rendszeresen zenélt, és figyelte a klubokban fellépő lemezlovasokat, majd bakelit lemezeket, és CD-ket kezdett el vásárolni. Ahogy nőtt lemezállománya, megvette élete első lemezjátszóját, és napi több órás gyakorlással kezdte. 18 évesen a gyöngyösi Lost World Dance Clubban, mint rezident dj tevékenykedett. Ekkor diszkó és funky zenéket játszott. Itt ismerkedett meg Dj Newl-val, Dj Junior-ral, és Dan Von Schulz-zal, akikkel jó barátok lettek, és egyengették karrierjét.

1999-ben a gyöngyösi Saturnus Rádióban saját műsort vezetett Club 2 néven, majd 2000-ben megjelent első felvétele Inside Your Mind címmel, mely az első nem fővárosi dj által kreált dal volt. Tehetsége akkor tűnt fel a legnagyobbaknak, amikor jelölték őt az év legjobb új dj-je címre, melynek szavazása a Freee magazinban volt.

2001-ben számos lehetősége adódott Borbély Gyula klub menedzsernek köszönhetően, aki lehetőséget adott neki, hogy a siófoki Flört diszkóban fellépjen, mely az egyik legjobb klub Magyarországon. 2002-ben a nyíregyházi Club Arzenalban dolgozik, mint dj, majd a sárospataki Higlanderben zenél, ahol olyan világhírű lemezlovasokkal is fellépett, mint például Cristian Varela, Monika Kruse, Westbam, Cave, Jeff Mills, Dave Clarke, Pet Duo, James Ruskin, Marco Bailey, Umek, Marko Nastic, Valentino Kanzyani, Gayle San, Brenda Russell, Steve Mac, Robert Natus, stb.

2003-ban megjelenik újabb dala Get In Space címmel, mellyel nagy sikert aratott, és számos külföldi diszkókban is megfordult határainkon kívül.

2004-ben a nyíregyházi Gold Fm rádióban "Örökké tartó péntek" címmel vezet műsort, melyben számos vendég lemezlovast vendégül lát mint hazai, mint külföldi berkekből.[1] Még ebben az évben elkészül a Sóstó Fiesta című cd, mely szintén nagy sikert tudhat magáénak, és 15000 embert táncoltatnak meg a fesztiválon, valamint az ország egyik legnagyobb tv társasága, az RTL Klub megkéri, hogy szerepeljen színpadukon a Budapest Parádé-n. Meghívják a Budapest Parádé Bonus rendezvényre, ahol szintén olyan neves dj-kel léphetett fel, mint Rush, Mokika Kruse, Anthony Rother, Superchumbo.

2005-ben megjelent 4. albuma Above All Ep. címmel, melyen lévő felvételeket több nemzetközi dj is pörget, a külföldi terjesztésnek köszönhetően. Az album bakelit formátumban is kiadásra kerül, melyből 600 példányt adnak el, ami a mai világban igen magas példányszámnak minősül. Simple Techno című dala még ebben az évben felkerül a Budapest Parádé 2005 című válogatáslemezre.

2006-ban több fellépést is vállalt a környező országokban, úgy mint Szlovákiában a Summer Of Love zenei fesztiválon, illetve több szlovák klubban, és Romániában is. Ő az első magyar, aki játszhat a híres londoni Colosseum klubban. Következő felvétele Techno Play címmel jelenik meg, mely a soron következő Budapest Parádé albumra is felkerül. A nyíregyházi Retro Fm rádióban "Metrosokk" címmel műsort vezet.

Ötödik albuma Funky Groove címen jelenik meg 2007-ben, és szerte Európában több rádióállomás és dj is játssza. Még ebben az évben meghívást kap az október 22-én Németországban megrendezendő Mayday fesztiválra. Megjelenik első hivatalos mixlemeze Júlia Centrál Tech címmel. A lemez több mint 1000 példányszámban fogyott el. A lemezen a legkedveltebb funky-techno zenék kaptak helyet egy mixben.

Megjelenik új 7. albuma Beautiful címmel, mely szintén sikereket könyvelhet el, és a Viva zenetévé Top 10-es listájára is felkerül, nem kis sikerrel. 2008-ban rezidens lesz a sárospataki Higlander klubban, és más klubokban is szerepel. Havonta két alkalommal pedig Románia egyik leghíresebb klubjában a CCCP Club-ban is fellép. Ebben az évben új mixlemezzel jelentkezik, melynek egyik korongja a House Session nevet kapja, és a világ leghíresebb house zenéi találhatóak meg rajta egy véget nem érő mixben. A másik lemezen pedig ütős dinamikus darabok kerültek fel Tech Night címmel.

2008 szeptemberétől a Music Television Partyzone című műsorának lemezajánló szerkesztője lesz, majd Hamvai PG-vel, és Sandy Martinezzel megalakítják a Hungarian House Maffia-t, melynek első partiján Hajdúszoboszlón, több ezer ember szórakozott.

2009-ben Dj. Newl-val közösen elkészül Work című daluk, melyet a magyar zenetévék műsorára tűznek. Májusban a kolozsvári Delahoya fesztivál vendége, melyen már 2. alkalommal vesz részt. Ebben az évben a CKM újság cd mellékleteként megjelenő mixlemezre Dj. Newl-val közös daluk kerül fel, mely 40000 példányban jelenik meg. Júliusban a Hajógyári Szigeten megrendezésre kerülő Mayday buliján zenél. Decemberben megjelenik a Hungarian House Maffia első önálló szerzeménye, Superhiro címmel, melyet Hamvai PG-val készít el. A dal Európa egyik legismertebb kiadójának a Holland Sneakerz Muzik által kiadott WMC sampler válogatás lemezére is felkerül.

2010-ben 2. alkalommal kerül megrendezésre a Hungarian House Maffia, mely a keleti régió leglátogatottabb rendezvénye lett.

Julian az egyik legnépszerűbb lemezlovas volt az országban, és országon kívül is elismerték tehetségét. Balesetét követő szombaton minden dj az ő tiszteletére játszott.

Balesete[szerkesztés]

Julian 2015. február 6-án Tiszavasvári irányából haladt Nyíregyháza belvárosa felé, amikor a Tiszavasvári felüljárót elhagyva lesodródott az úttestről, majd kidöntött egy villanyoszlopot, és az Erőmű kerítésének csapódva állt meg. A baleset hajnali 3.20 perckor történt. A gépjárműben Julian és egyik barátja utazott. A baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy életüket vesztették.[2][3]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]