Ugrás a tartalomhoz

All Together Now

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Beatles
All Together Now
Dal a Yellow Submarine albumról
Megjelent1969. január 13. (US)
1969. január 17. (UK)
FelvételekAbbey Road Studios, 2. stúdió
1967. május 12.
StílusRock
Nyelvangol
Hossz2 perc 13 mp
KiadóApple Records
SzerzőJohn Lennon, Paul McCartney
ProducerPaul McCartney
A(z) Yellow Submarine album dalai
Only a Northern Song
(2)
All Together Now
(3)
Hey Bulldog
(4)
SablonWikidataSegítség

A Beatles "All Together Now" című dala először az 1969-es Yellow Submarine című albumon jelent meg. A dal Lennon–McCartney-szerzemény: Paul írta a verzéket és a refrént, John pedig a középrészt. Felvétele hat órát vett igénybe, kilenc felvétel készült belőle.

A "Yellow Submarine"-hez hasonlóan a szöveg meglehetősen egyszerű. A Beatles ezen a felvételen az 1950-es évek skiffle stílusában játszik, akusztikus gitárt, basszusgitárt és dobot használtak, majd ukulelét (bendzsót ?), szájharmonikát és minicintányért adtak a felvételhez. Paul énekelt, John és George pedig a refrénekben vokálozott, a kórusba pedig mindenkit összegyűjtöttek, aki épp a stúdióban volt. George ezen a dalon sem gitározik, csak énekel és tapsol, John pedig ukulelén (vagy bendzsón) játszik. A dal egy régi típusú autóduda hangjával ér véget.

A felvétel 1967. május 12-én készült, és még aznap megcsinálták a keverést, de csak 1969. január 17-én jelent meg.

Egyszerűsége miatt a brit focidrukkerek éveken át ezt a dalt énekelték. A Verizon Wireless nevű távközlési vállalat 2002-ben használta fel reklámjához. Amíg a Beatles 1968-ban Indiában volt és a Transzcendentális meditációt tanulták, Maharisi Mahes jógi tiszteletére a szöveget „E F G H I J I Love You"-ról „E F G H I, Jai Guru Dev”-re változtatták.

Szintén All Together Now a címe Harry Castleman és Walter Podrazik 1975-ben megjelent Beatles-diszkográfiájának.

Közreműködők

[szerkesztés]

Produkció

[szerkesztés]