All Together Now

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Beatles
All Together Now
Dal a Yellow Submarine albumról
Megjelent 1969. január 13. (US)
1969. január 17. (UK)
Felvételek Abbey Road Studios, 2. stúdió
1967. május 12.
Stílus Rock
Hossz 2 perc 13 mp
Kiadó Apple Records
Szerző John Lennon, Paul McCartney
Producer Paul McCartney
A(z) Yellow Submarine album dalai
Only a Northern Song
(2)
All Together Now
(3)
Hey Bulldog
(4)

A Beatles "All Together Now" című dala először az 1969-es Yellow Submarine című albumon jelent meg. A dal Lennon–McCartney-szerzemény: Paul írta a verzéket és a refrént, John pedig a középrészt. Felvétele hat órát vett igénybe, kilenc felvétel készült belőle.

A "Yellow Submarine"-hez hasonlóan a szöveg meglehetősen egyszerű. A Beatles ezen a felvételen az 1950-es évek skiffle stílusában játszik, akusztikus gitárt, basszusgitárt és dobot használtak, majd ukulelét (bendzsót ?), szájharmonikát és minicintányért adtak a felvételhez. Paul énekelt, John és George pedig a refrénekben vokálozott, a kórusba pedig mindenkit összegyűjtöttek, aki épp a stúdióban volt. George ezen a dalon sem gitározik, csak énekel és tapsol, John pedig ukulelén (vagy bendzsón) játszik. A dal egy régi típusú autóduda hangjával ér véget.

A felvétel 1967. május 12-én készült, és még aznap megcsinálták a keverést, de csak 1969. január 17-én jelent meg.

Egyszerűsége miatt a brit focidrukkerek éveken át ezt a dalt énekelték. A Verizon Wireless nevű távközlési vállalat 2002-ben használta fel reklámjához. Amíg a Beatles 1968-ban Indiában volt és a Transzcendentális meditációt tanulták, Maharisi Mahes jógi tiszteletére a szöveget „E F G H I J I Love You"-ról „E F G H I, Jai Guru Dev”-re változtatták.

Szintén All Together Now a címe Harry Castleman és Walter Podrazik 1975-ben megjelent Beatles-diszkográfiájának.

Közreműködők[szerkesztés]

Produkció[szerkesztés]