A kidobó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A kidobó
(The Bouncer)
2018-as francia–belga film
RendezőJulien Leclercq
ProducerJulien Madon
Aimée Buidine
Julien Leclercq
Jérémie Guez
Műfajakciófilm
ForgatókönyvíróJérémie Guez
FőszerepbenJean-Claude Van Damme
Sveva Alviti
Sami Bouajila
ZeneDimitri Vegas
OperatőrRobrecht Heyvaert
VágóBenjamin Courtines
Gyártás
GyártóOcéan Films
OrszágBelgium, Franciaország
Nyelvfrancia, angol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszínNamur
Játékidő94 perc
Forgalmazás
BemutatóUSA 2019. január 11.
Franciaország[1] 2018. augusztus 22.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A kidobó (eredeti cím: The Bouncer vagy Lukas) egy 2018-as francia-belga akció-thriller, melyet Julien Leclercq rendezett. A főszereplők Jean-Claude Van Damme, Sveva Alviti és Sami Bouajila.[2]

Az Amerikai Egyesült Államokban 2019. január 11-én mutatták be, Magyarországon DVD-n jelent meg szinkronizálva 2019 decemberében.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy korábbi testőr, Lukas a felesége halálát követően kénytelen volt elmenekülni Dél-Afrikából. Mostanra az ő Sarah nevű lányával él szülőhazájában, Belgiumban és kidobóként keresi kenyerét egy klubban éjszakánként. Egy éjjelen Lukas kitessékel egy ismeretlen személyt a klubból, miután ő tiszteletlenül bánt az egyik pincérnővel. A férfi súlyosan megsérül, ahogy Lukasra próbál támadni. Másnap Lukast elbocsájtják munkájától, viszont a volt kollégája, Omar új munkahelyet ajánl neki, amely az egyik közeli sztriptízbárban lenne. Azonban a munka megszerzésére sok más ember is jelentkezett. Harcolniuk kell egymással, végül Lukas marad utoljára talpon, így ő kapja meg az állást.

Időközben kiderül, hogy a night klubban megsérült férfi az európai parlamenti képviselő fia volt, ezért a hatóságok a titokzatos Maxim vezetésével kivizsgálják az esetet. Lukast megkérik, hogy a klub tulajdonosa, Jan után kémkedjen és számoljon be minden gyanúsról, amit tesz, valamint dolgozzon nekik. Azonban, ha nem vállalja börtönbüntetést kap a klubban bekövetkezett esemény miatt. A hatóságok azzal is fenyegetik, hogy lányát nevelőházba küldik.

Az első feladata, hogy visszavigyen egy olasz nő, Lisát a szállodába. Tájékoztatva a hatóságokat róla, kiderül, hogy néhány évvel ezelőtt hamisítással vádolták.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[3]
Lukas Jean-Claude Van Damme Jakab Csaba
Lisa Zaccherini Sveva Alviti Solecki Janka
Maxim Zeroual Sami Bouajila Szatmári Attila
Sarah Alice Verset Tóth Mira
Jan Dekkers Sam Louwyck Háda János
Geert Kevin Janssens Bercsényi Péter
Omar Kaaris Törköly Levente

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. The Bouncer (2018) - uniFrance Films. [2019. december 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. június 18.)
  2. Keslassy, Elsa: Jean-Claude van Damme to topline other angle-repped ‘The Bouncer’ (EXCLUSIVE). variety.com, 2017. november 2. (Hozzáférés: 2018. június 18.)
  3. A kidobó – magyar hangok (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2020. február 10.)

További információk[szerkesztés]