A belső ember (Csillagkapu)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A belső ember
Csillagkapu
10. évad, 4. epizód
Eredeti címInsiders
VendégszereplőCliff Simon (Ba'al)
Peter Flemming (Malcolm Barrett)
Bill Dow (Dr. Lee)
Lesley Ewen (SGC genetikus)
Gary Jones (Walter Harriman)
Dan Shea (Siler)
Paul Christie (Caffey őrnagy)
ÍróAlan McCullough
RendezőPeter F. Woeste
Gyártási szám1004
Első sugárzás2006. augusztus 4.
Kronológia
ElőzőPegazus terv
KövetkezőHívatlan vendég
A Csillagkapu epizódjainak listája
A A belső ember a Csillagkapu című amerikai sci-fi sorozat tizedik évadjának negyedik epizódja.

Ismertető[szerkesztés]

Figyelem: Itt a Csillagkapu 10. évadjának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

A CSK-1 folytatja az Ősi fegyver utáni kutatást, miközben egy idegen űrhajó közelít a Parancsnokság felé. Amikor a hajó nem válaszol a hívásokra, rálőnek és lezuhan. Mindenki meglepetésére a pilóta nem más, mint Ba'al (Cliff Simon).

Ba'al közli a CSK-1-gyel, hogy a klónjai kezdenek ellene fordulni, és a CSK-1 segítségét kéri a megtalálásukban és megsemmisítésükben. Cserébe, megígéri hogy segít megtalálni a bolygót amin az Ős fegyver található.

Rájőve, hogy Ba'al klónjai kiadhatják az Ori-nak a fegyver rejtekhelyét, a csapat nekiáll a klónok elfogásának és a parancsnokságra szállításának. Hamarosan, legalább 20 Ba'al klónt tartanak fogva a bázison, és mindegyikük azt állítja, hogy ő az igazi.

Barrett ügynököt, mint a rész végén kiderül, a Tröszt emberei agymosásban részesítették, aki bemegy az egyik Ba'al fogvatartási helyére, ahol leütik, és elveszik a fegyverét. A kimenekült Ba'al (vagy klón) kiszabadítja hasonmásait, és túszokat ejtenek. A túszok között van Samantha Carter is, akit kényszerítenek arra, hogy egy hordozható eszközre rámásolja az egyik Furling adattároló eszközből Jack O'Neill fejébe töltött, majd a CSKP számítógépein tárolt bolygók listáját. Sam ezt megteszi, hiszen tudja, hogy a bázist árnyékolták, így az eszközt nem tudják felsugározni egy közelben várakozó hajóra.

A Ba'al csoport egy terembe menekül, bízva abban, hogy a Tröszt által megadott adatok igazak, miszerint egy-egy Ba'al hasonmás helyzetmeghatározója összeadódva áttöri a CSKP bázis árnyékolását. A bázis tagjai sarokba szorítják Ba'al csoportját, de ekkor feltranszportálják őket egy közelben álló Goa'uld hajóra, és belépve a hipertérbe, elhagyják a Föld közelét, megszerezvén a Furling adatokat.

Megjegyzések[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]