A Yes koncertjei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Yes együttes koncertjein sosem voltak különös showelemek, sosem ment óriáskivetítőn film a zene alatt, így sok együttesel ellentétben saját maguk voltak a színpadon az elsődlegesek. Ez visszavonatkoztatható arra, hogy a zenéjüket nagy figyelemmel kell kísérni, – mint általában minden progresszív rock-együttesét – mindazonáltal előadásaikra rengetegen látogatnak ki még a mai napig is.

1972 óta gyakran kezdik koncertjeiket Sztravinszkij Tűzmadár szvitjének egyik tételével; a mű záróhangjai összefonódnak a Siberian Khatru kezdőakkordjaival.

Turnék[szerkesztés]

Társzenekarok[szerkesztés]

A Yes Magyarországon[szerkesztés]

A Yes kétszer fordult meg Magyarországon. Először 1998 májusában, az akkori Budapest Sportcsarnokban adtak koncertet az Open Your Eyes-turné egyik állomásán. A programban több régi, hosszú szám szerepelt. Az együttes a Jon Anderson - Chris Squire - Steve Howe - Alan White - Igor Khoroshev felállásban játszott.

Másodszor 2003. június 18-án (Full Circle Tour) érkeztek Budapestre. A koncertet az újjáépített Papp László Sportarénában rendezték meg. A Yes a klasszikus felállásban (Anderson, Squire, Howe, White, Wakeman) érkezett.

1992-ben, az Union-turné idején is megszervezték a magyarországi utat, de végül a délszláv válság miatt lemondták az előadást.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]