11 136-os mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
11 136-os mellékút
Úttípus összekötő út
Hossza7,540 km
Ország  Magyarország
Tartományok Komárom-Esztergom megye
Az út eleje Szomód, 1 (Hu) Otszogletu zold tabla.svg
Az út vége Neszmély, 10 (Hu) Otszogletu zold tabla.svg

Az 11 136-os számú mellékút egy körülbelül 13 kilométer hosszú közút Komárom-Esztergom megyében, a Gerecse hegység nyugati részén. Fő iránya körülbelül a féltávig északkeleti, onnét tovább északi.

Nyomvonala[szerkesztés]

Szomód területén ágazik ki az 1-es főútból. Első szakaszán kelet-délkeleti irányban halad, néhány száz méternyi hosszban Tata közigazgatási területén húzódik, majd északkeletnek fordul és visszalép Szomód területére. Elhalad egy kisebb, névtelen vízfolyás és az Árendás-patak fölött, majd hamarosan beér Szomód központjába. A falut elhagyva egy kisebb szakaszon keletnek fordul, majd ismét északkeleti irányt vesz fel, közben átlép Dunaszentmiklós területére. Ez utóbbi falu központján is végighalad, ezután északi irányba fordul, és nagyjából ezt az irányt követi egészen addig, amíg, már Neszmély területén bele nem torkollik a 10-es főútba. Közben még elhalad a Hilltop Neszmély borászat központi telephelye mellett, utolsó méterein pedig keresztezi az Esztergom–Almásfüzitő-vasútvonalat.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.kozut.hu adatbázisa szerint 7,540 kilométer (neszmélyi szakaszát az oldal, 2022-es állapot szerint csak önkormányzati útként tünteti fel, így azt nem is számítja hozzá a hosszához).

Források[szerkesztés]

  • Fejér megye térképe 1:150 000. Készítette és kiadta a Nyír-Karta Bt., adatok lezárva: 2004. január
  • Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis. kira.kozut.hu. Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, lekérdezés ideje: 2022. szeptember 4.