ČKD

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
ČKD
Brno, hlavní nádraží, lokomotiva 433.001 (02).jpg
Típus üzleti vállalkozás
Jogelőd První Českomoravská továrna na stroje
Alapítva 1927
Megszűnt 1998
Székhely Prága
Alapító
  • Emil Kolben
  • Čeněk Daněk
Iparág járműgyár
Forma részvénytársaság
Termékek
A(z) ČKD weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz ČKD témájú médiaállományokat.
A ČKD által gyártott Tatra T3SU villamos Kijevben

A ČKD (Českomoravská–Kolben–Daněk) az egykori Csehszlovákia, majd Csehország egyik legjelentősebb gépgyártó vállalata, amelynek gyökerei még a 19. század második felébe, az Osztrák–Magyar Monarchia idejére nyúlnak vissza.

A kezdetek[szerkesztés]

A ČKD három vállalat összeolvadásával jött létre az 1920-as években.

1871-ben alapították a ma Prága egyik városrészét képező Libeňben a První česko-moravská továrna na stroje v Praze, illetve Erste Böhmisch-Mährische Maschinenfabrik (BMMF) (magyarul: Prágai Első Cseh-Morva Gépépítő Társaság) nevű építőipari céget, amelynek nevéhez többek között a Petříni kilátó megépítése fűződik. A vállalat a 19–20. század fordulóján már vasúti járműveket is gyártott, 1907-től pedig a Ringhoffer céggel elkezdték a Praga típusú személygépkocsik gyártását.

Emil Kolben mérnök 1896-ban alapította meg Vysočanyban (ma Prága egyik kerülete) a Kolben a spol. (Kolben és társa) céget, amely két évvel később, 1898-ban összeolvadt a Pražská a. s.-el, és létrejött a főleg energetikai gépgyártással foglalkozó Elektrotechnická a. s., amely 1901-től komplett vízerőműveket is készített.

Čeněk Daněk 1854-ben alapította meg Karlínben (ma Prága egyik kerülete) a Daněk a spol. (Daněk és társa) nevű cégét. Ez 1872-ben összeolvadt a Breitfeld & Evans céggel, és létrejött a Akciová společnost, dříve Breitfeld, Daněk a spol. részvénytársaság, amely főleg mezőgazdasági termékek feldolgozásához gyártott berendezéseket.

1921-ben a První česko-moravská továrna na stroje v Praze összeolvadt az Elektrotechnickou a. s.-sel és az új vállalat Českomoravská–Kolben néven működött tovább. Ebbe olvadt be 1927-ben az Akciová společnost, dříve Breitfeld, Daněk a spol. vállalat, és létrejött a Českomoravská–Kolben–Daněk nevű vállalat (rövidítve: ČKD), amely a legnagyobb csehszlovák iparvállalat lett.

Az 1930-as évektől az egyik fő tevékenységi területe a gép- és vasúti járműgyártás volt, előállított energetikai berendezéseket, gőzturbinákat, mozdonyokat, dízelmotorokat, de jelentős volt a fegyvergyártás is. Tevékenységének másik fő területe a háztartási berendezések (mosógépek, porszívók, hűtőszekrények) gyártása volt.

A második világháborúban[szerkesztés]

Csehszlovákia német megszállása alatt a vállalat fegyvereket gyártott a Wehrmacht számára. Legismertebb akkori terméke a Pz 38(t) harckocsi és az ennek alvázán kialakított Jagdpanzer 38(t) páncélvadász volt.

A szocialista időszak[szerkesztés]

A második világháború után a ČKD-t államosították és a ČKD Stalingrad nevet kapta. Ezt követően világviszonylatban is az egyik vezető villamos-gyártóvá vált. A Tatra néven gyártott villamosokon kívül jelentős volt a dízelmozdonyok gyártása, amelyeket nagy mennyiségben exportáltak a volt szocialista országokba. A ČKD-mozdonyokat a Szovjetunióban CSME (ЧМЭ) jelzést kapták. A szocialista időszakban a vállalat közel 50 ezer főt foglalkoztatott. A szervezeti struktúra a csehszlovák időszakban többször változott, és Prágán kívül az ország más részeiben is létesültek üzemek. A ČKD néhány gyáregysége ebben az időszakban a Škodához került.

Az önálló Csehországban[szerkesztés]

1989 után a jelentős politikai és gazdasági változások következtében a vállalat elveszítette egykori közép- és kelet-európai piacainak jelentős részét. 1990-ben ČKD Praha néven állami tulajdonú részvénytársasággá alakult, amely 18 leányvállalattal rendelkezett. 1994-ben a vállalatot privatizálták és a menedzsment által alapított INPRO cég vásárolta meg részvényeinek 51%-át. Ezt követően a vállalatot holdinggá alakították, a neve pedig ČKD Praga Holding lett. A menedzsment azonban nem volt sikeres, a holding 1998-ra csőd közeli állapotba került. Ekkor a holding néhány cégét felszámolták, a többi az állami ISP bankon keresztül állami tulajdonba került vissza. Az állami tulajdonos a vállalatokat később eladta, a vasúti járműveket gyártó vállalatot a Siemens vette meg. A ČKD márkanevet is birtokló vállalatrész 2004-ben a 11 FITE vállalat tulajdonába került, és ČKD Praga Group néven működik tovább. A csoportot négy részvénytársasági formában működő cég alkotja: a ČKD Praha Diz, a ČKD Nové Energo, a ČKD Elektrotechnika, a Polodoviče és az ETT Energetika.

További információk[szerkesztés]