Woohoo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Christina Aguilera és Nicki Minaj
Woohoo
kislemez a(z) Bionic albumról
Megjelent2010. május 18.
Formátumdigitális letöltés
Felvételek2009
StílusElektrohop, dancehall, R&B
Hossz5:29 (album verzió)
4:04 (rádió változat)
KiadóRCA Records
SzerzőChristina Aguilera, Onika Maraj, Claude Kelly, Ester Dean, Jamal Jones
ProducerPolow da Don
Christina Aguilera-kronológia
Not Myself Tonight
(2010)
Woohoo
(2010)
You Lost Me
(2010)
Nicki Minaj-kronológia
Massive Attack
(2010)
Woohoo
(2010)
Your Love
(2010)
SablonWikidataSegítség

A Woohoo Christina Aguilera dala, amely 2010. május 18-án jelent meg a Bionic című albumon. Közreműködik Nicki Minaj rapper. A dalt Christina Aguilera, Nicki Minaj, Claude Kelly, Ester Dean és Polow da Don szerezte. Jellemzője, az elektronika, az urban dancehall, az R&B és a reggae. A dalban számban számos helyen felfedezhetők Kovács Kati Add már, uram, az esőt! című számának dallamai.

A dal többnyire jó kritikákat kapott, ugyanakkor néhányan undorukat fejezték ki szexuális témája miatt. A Woohoo a 46. és a 79. helyet érte el Kanadában illetve az Egyesült Államokban. Augilera egy, a Bionic album dalait tartalmazó mixet adott elő a 2010-es MTV Movie Awards-on, amelyben ez a dal is szerepelt.

Kompozíció[szerkesztés]

A Woohoo dallamvilágát a dancehall, a reggae és az R&B befolyásolta.[1][2] A dal szövege az orális szexről szól.[3] A refrénben Kovács Kati 1972-es Add már, uram, az esőt! című dalának kántálásszerű dallama hallható, emellett több részletben, például a zeneszám legelején is találhatunk erőteljes hasonlóságokat.[4][5][6][7][8] Számos kritika szerint a dal Gwen Stefani Hollaback Girl című dalára hasonlít.

Kritikai fogadtatás[szerkesztés]

A dal általánosságban pozitív véleményeket kapott, amelyben egyetemlegesen Minaj megjelenését és Aguilera jó hangját emelik ki.

A kislemez dalai[szerkesztés]

Promo kislemez
  1. "Woohoo" (Main) − 5:01
  2. "Woohoo" (Radio Edit) − 4:05
  3. "Woohoo" (Instrumental) − 5:02

Helyezések[szerkesztés]

Slágerlista Csúcshelyezés
Canadian Hot 100 46
UK Single Chart 148
US Billboard Hot 100 79

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Woohoo (song) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]