Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2014-01-17

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A fényképek eltűnéséről és visszahelyezéséről - 2[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Kedves Vitorla,

Koszonom a valaszod. A kepek donto resze az enyem, vagy az Elo Erdely Egyesulete, en bocsatottam mindet a Kurtoskalacs Szaktestulet reszere azzal, hogy barki hasznalhatja oket, ez fent van a honlapunkon is. Eppen ezert nem ertem hogy miert pont most tort ki a ceco. Irtam egy levelet a commons-nak hogy engedelyezem a felhasznalast, ez nem eleg? koszonettel, Peter

--31.165.205.220 (vita) 2014. január 17., 08:40 (CET)[válasz]
válasz
Kedves Péter!
Nem, tudom, hogy mi az „elég”, a te esetedben mi hiányzik! Nem tudom azt sem, kinek lehet írni, ha „írtam egy levelet a commons-nak”! A jogtulajdonos nyilatkozatát egy számítógépes adatbázis hogyan csatolja a képhez, ha az engedélyezés nem a szabványos, a program által megkívánt módon történik?
Én feltöltöttem néhány képet a Commonsba, mindnek én vagyok a jogtulajdonosa. Követtem a Wikipédia képfeltöltési protokollját (a bal oldali menüben: Eszközök/Fájl feltöltése), kiválasztottam A fájl leírása szakaszban a Licenc fajtáját, valamelyiket a háromfajta „Saját készítésű képek” közül a nekem legjobban megfelelőt. Ezek után, a feltöltési folyamatban, a feltöltő program bejegyzi a kép adatbázisában a megfelelő információt.
A képfeltöltéseim azóta is léteznek. Bárki rákattint ezekre a képekre, világosan szerepel a feljövő információs oldalon (pl. az én arcképemén, hogy e képek jogtulajdonosa kicsoda. Következésképpen: semmiféle „cécó” nem következhet be! Jogi értelemben a Wikipédia képhasználata az én képeim vonatkozásában: engedélyezett. Ha valaki jogsértést vélelmez, annak nem marad más, mint az, hogy a feltüntetett szerzővel kell ezt megvitatnia.
Nekem csak ilyen képeim vannak feltöltve: a webkamerás fotóm, saját, MS Paint programmal készült vonalas rajzaim... Hogy mi a teendő egy már korábban levédett alkotással, azt nem tudom. Halványan emlékszem csak, mert egyszer erre tettem kísérletet! Sajnos, kiderült, hogy az (interneten közzé tett!) egyetemi jegyzetben látott rajz sem volt jogtiszta: a jegyzet szerzője sem tudta megmondani, honnan másolta. „Mindenki használja!” - ez nem copyright! Ez a kép ezért nem került be a szócikkembe.
Visszakanyarodnék a tegnapi kérdéseidhez, annyiban, hogy szeretném beláttatni veled a regisztrálásod ésszerű voltát!
  • A Wikipédia - és az olvasószolgálata, a Tudakozó - nem fórum. Mi most a Wikipédia működésének egy technikai részletkérdése problémáját feszegetjük. Ennek a megbeszélésnek a helye, ha tényleg valami malőr volna, valójában az adminisztrátorok üzenőfalán lenne. A párbeszédek helye: a vitalapok, az üzenőfalak. A te vitalapod akkor létezik, ha regisztrálod magadat köztünk. Ha helyettem egy olyan társunkkal beszélgetnél erről a témáról, aki ismeri ennek minden részletét (egy adminisztrátorral), akkor mostanra vitalapodon ott lenne a problémáid teljes kitárgyalása. és nem a Tudakozó archívumából kellene kiásnod, mondjuk már három nap múlva, ha újabb képet töltesz fel és újra kell a „recept”!
  • A másik indok: most én tudom, hogy tegnap is veled „társalogtam”. Annak ellenére, hogy ma sem adtál címet a beírásodnak, és ma már más az IP-címed is! A nevek, a téma azonossága segít az összekötésben. (A mai beírásodat, meg a tegnapi kettőt is mind lehetett volna egyetlen szakaszban szerkeszteni, folytatva a korábbihoz való hozzáírással. Ez a saját vitalapodon egybefüggő lehetne.)
  • De nemcsak nekem lehet jótanácsom(?), másik társamnak is lehet, akár napokkal-hetekkel később! Nem tud neked üzenni, ha csak IP-címed van, mert a mostani IP-címed egészen más már, mint pl. akkoriban, amikor először ragadtál tollat! Te sem szerezhetsz tudomást a korábbi IP-címedre beírt újabb hozzászólásokról, csak hosszas keresgélés árán. Néhány nap múlva ilyen akadályokkal szemben már nem fog bíbelődni senki a kérdéseiddel!
Tehát, tanácsom: az adminok üzenőfala, vagyis Wikipédia:Adminisztrátorok_üzenőfala! De előbb regisztráld magadat!
vitorlavita 2014. január 17., 12:33 (CET)[válasz]

Portugál nyelvű Google-üzenet[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

: Azt szeretném megtudni, hogy az alábbi "FONTOS" üzenetet miért küldték, mi van benne, milyen nyelven van, mi a teendőm vele. Ha már magyarul nem írják, írhatnak németül, esetleg angolul, latinul, de olaszul is, de ezen a nyelven (portugál???) sajnos nem értek, úgy hogy vagy megírják, mit akarnak, vagy törlöm.'''''

Comunicado importante sobre a versão beta do Notificador do Google


Equipe do Gmail <mail-noreply@google.com> 22:53 (11 órája)

címzett: saját magam

Comunicado importante sobre a versão beta do Notificador do Google Estamos entrando em contato para informar sobre uma alteração importante na versão beta do Notificador do Google. A partir de 31 de janeiro de , não haverá mais suporte para a versão beta do Notificador do Google, o que significa que o aplicativo não exibirá mais eventos da agenda e e-mails recentes.

Muitas alterações foram feitas desde o lançamento da versão beta do Notificador do Google, em 2004. Os smartphones agora informam o recebimento de novas mensagens em qualquer lugar, e os aprimoramentos na tecnologia da Web permitem que recursos similares sejam integrados ao navegador.

Para continuar recebendo notificações, use uma das seguintes alternativas à versão beta do Notificador do Google no Google Chrome:

Para ver o número de mensagens não lidas em sua Caixa de entrada rapidamente, instale o aplicativo Verificador de mensagens do Google. Para visualizar novas mensagens na área de trabalho, acesse as configurações do Gmail e ative Notificações na área de trabalho. Para desinstalar a versão beta do Notificador do Google, siga estas instruções.

- Equipe do Gmail

--176.63.54.23 (vita) 2014. január 17., 10:51 (CET)[válasz]
válaszféle

A levél portugálul van. Gondolom, valamikor (véletlenül) elállítottál valamit. A Google fordító elég rosszul fordítja le, de ha érdekel, megpróbálhatod. Amúgy, nem életbevágóan fontos. Wikizoli vita 2014. január 17., 20:01 (CET)[válasz]

Jércék tojók[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--81.182.26.92 (vita) 2014. január 17., 13:16 (CET)[válasz]
Wikiszótár a jérce fiatal még nem költő nőstény madár --karesznincs vita 2014. január 17., 18:13 (CET)[válasz]