Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2012-10-15

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Picsajátszás[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

A „picsajátszás”, mint olyan egy bizonyos (törölve) nevéhez fűződik, aki a XXI. században kezdte el alkalmazni ezt a technikát.

A maga nemében sikeresnek mondható fiatalasszo' mesterévé vált a viselkedésformának, és később már zsigerből alkalmazta.

Sokan persze próbálták rögtön másolni, kisebb-nagyobb sikerrel, akik leginkább televíziós személyiségek voltak. ( Többek között (felsorolás törölve), és később persze (törlölve) is. )

A picsajátszás alkalmazása: Mikor valaki tudja, hogy mi az igazság, de teszi / továzza magát / gizdáskodik / vagyis játssza a picsáját.

Supremechi üzenőlapja  2012. október 15., 08:42‎ CEST (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Úgy tűnik, hogy egy szócikket szeretnél kezdeményezni a játssza a picsáját argó kifejezésről. Az utolsó mondatban foglalt meghatározást jónak látom, viszont a kifejezés történetéről jó lenne, ha további kutatásokat is folytatnál, mert emlékeim szerint ötven évvel ezelőtt is széles körben használták ezt a kifejezést. A főnevesített alak viszont a te találmányodnak tűnik :)

Már a meghatározás is elég ahhoz, hogy felvedd a játssza a picsáját kifejezést a Wikiszótárba itt:Wikiszótár.

Egy Wikipédia-cikk számára viszont édeskevés egy puszta meghatározás, és először is azt kéne bemutatni, hogy a kifejezésnek már van irodalma, és így megfelel a Wikipédia:Nevezetesség irányelvnek. Egy ötlet a kereséshez: Mészöly Miklós: Érintések. Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1980. című munkája, amiből itt olvashatsz egy részletet: Mészöly Miklós: Nyelvünk szűzre megy?

A WP:ÉLŐ irányelvünk következtében nem hagytam meg a hozzászólásodban a személyek nevét, azokat a törölve szóval helyettesítettem.

--Karmela posta 2012. október 15., 10:38 (CEST)[válasz]

Tipp
a NÉPSZÓTÁR foglalkozik vulgáris szavak ismertetésével, javaslom ott publikálni. --Rodrigó 2012. október 16., 11:20 (CEST)[válasz]