Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-09-30

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Rudolf Hess NSDAP-tagságának vége[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy Rudolf Hess tagja maradt e a náci pártnak,avagy megfosztották tagságátÓl és rangjától?
--89.243.207.54 (vita) 2011. szeptember 30., 21:09 (CEST)[válasz]

válasz:

Sem a róla szóló szócikkünkben, sem az interneten erről tényszerű adatot nem találtam. Csak az életét ismertető rész egy - nem is pontosan erről szóló - részlete alapján sejthető: tekintve, hogy 1941-ben - máig tisztázatlan körülmények által lehetővé téve - Skóciába repült, annak érdekében, hogy a briteket a Szovjetunió elleni német háborús tervekkel szemben - minimálisan - semlegességre bírja, ezért a sikertelen tárgyalások, vagyis Hessnek a britek általi letartóztatása után - ez vált publikussá - Hitler megtagadta helyettesét, rangjától és tisztségeitől megfosztották, visszatérése esetén rá halálos ítélet várt. Ebből tehát arra következtethetünk, hogy nem maradt tagja sem...
vitorlavita 2011. szeptember 30., 23:45 (CEST)[válasz]

TV havidij Hamburgban[szerkesztés]

Azt szeretném megtudni, hogy ha Hamburgban egy lakasban 2 darab TV keszüleket hasznalunk,akkor mindkettöre kell fizetni havidijat?Megjegyzem,hogy analog kabeles mindkettö.Köszönöm szepen!
--78.54.88.177 (vita) 2011. szeptember 30., 23:06 (CEST)[válasz]

válasz:

Sajnos nem érezzük illetékesnek magunkat ebben a kérdésben, a Wikipédia Tudakozója csak enciklopédiába, lexikonba való témákkal foglalkozik.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Szerintem: ezt a kérdést talán célravezetőbb lenne a német Tudakozóban feltenni! - vitorlavita 2011. szeptember 30., 23:55 (CEST)[válasz]