Whataburger

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Whataburger
Típusgyorsétteremlánc
Alapítva1950
SzékhelySan Antonio
AlapítóHarmon Dobson
Iparágétterem
Formamagántulajdonban lévő vállalat
Termékekhamburger
A Whataburger weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Whataburger témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Whataburger egy amerikai, magántulajdonban lévő regionális gyorséttermi lánc, melynek székhelye San Antonio (Texas). A hamburgerre specializálódott. A Harmson Dobson és Paul Burton által alapított cég 1950-ben nyitotta meg első éttermét Corpus Christiben. A lánc tulajdonosa 2019-ig a Dobson család volt,[1] azóta egy magántőke-társaság irányítja, a Dobson családnak pedig maradt egy kis részesedése.[2]

Több mint 670 üzletük van Texasban és több mint 150 Új-Mexikóban, Arizonában, Coloradóban s az Egyesült Államok déli részén,[3] közülük 126 franchise rendszerben működik.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Leone, Jared: Whataburger sells majority interest to Chicago investment company. WJAX-TV, 2019. június 14. (Hozzáférés: 2022. október 18.)
  2. Klein, Danny: Whataburger Sells Majority Interest to BDT Capital Partners. QSR magazine, 2019. június 1. (Hozzáférés: 2022. október 18.)
  3. Iszler, Madison: Whataburger sells majority ownership stake to Chicago investment firm. San Antonio Express, 2019. június 14. (Hozzáférés: 2022. október 18.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Whataburger című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.