Vita:Brandenburgi Katalin

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hkoala 9 évvel ezelőtt a(z) Tatarozás IV. Keresztély felesége miatt témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Német témájú szócikkek (bővítendő besorolás)
Erdéllyel kapcsolatos szócikkek (jól használható besorolás)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

megjegyzésekből áthozva[szerkesztés]

Brandenburgi Katalinnak már csak a portréja hiányzik a szócikkbe, az oldal tartalmával szerintem már nincs gond, szépen rendbe lett szedve, és ki lett bővítve. Az Esperanto szócikkben van egy kép Brandenburgi Katalinról, de sajnos nem lehet átmásolni a magyar szócikkbe. Miért van ez? Ha valaki tud segíteni, vagy elárulja, hogy miért vannak olyan képek, amiket nem lehet szabadon átmásolni egyik nyelvű szócikkből a másik nyelvű szócikkbe, azt előre is megköszönném. Üdv: Saint Moritz 16:00 (CEST)

Tatarozás IV. Keresztély felesége miatt[szerkesztés]

A forrás nélküli cikk szerint Brandenburgi Katalin Anna Zsófia nevű nővére IV. Keresztély dán király felesége volt. Ugyanez az állítás megjelenik a rubicon.hu cikkében is, de ez nem igaz.

A Neue Deutsche Biographie szerint IV. Keresztély felesége Joachim Frigyes brandenburgi választófejedelem (1546–1608) lánya, Anna Katalin volt (1575–1612). Joachim Frigyesnek a fia volt János Zsigmond brandenburgi választófejedelem is, Brandenburgi Katalin apja. Tehát a dán királyné valóban rokona volt Katalinnak, de nem a nővére, hanem a nagynénje. Talán valami félrefordítás lehetett?

Ezek után nekiláttam a cikket tatarozni. --Hkoala 2015. április 13., 18:32 (CEST)Válasz