Vita:Brüsszel

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Peyerk 15 évvel ezelőtt a(z) Város - régió témában
Ez a szócikk témája miatt a Földrajzműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen

Az előbb törölt rész lopott volt. --grin 2004. december 16., 18:09 (CET)Válasz

Képfigyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commonson. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből, ellenőrizd a commonsos lapját, hátha időközben visszavonták a törlési jelölést, vagy eleve tévedés volt. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal. Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker vita 2008. március 12., 23:29 (CET)Válasz

Kritika[szerkesztés]

"Sajnos hülyeségeket ír a cikk, mert pl. nincs virágszőnyeg tavasztól őszig, ez csak egy hét augusztusban. Három metró van, nem kettő:)

Na mindegy, a cikk írója nyilvánvalóan sosem járt Brüsszelben. A kedvencem az, hogy kisvárosi hangulat. A nagy lóf... Ez egy metropolis, a belvárosban sok az ember, nagy forgalom, dugó stb.

A 140e ember pedig megint csak nagy baromság. A "city"-ben hivatalosan annyian laknak, de összesen 2-3 milla ember él Brüsszelben.

Nyilván innen olvasott mindent a nagyeszű...: http://hu.wikipedia.org/wiki/Br%C3%BCsszel "

egy Brüsszelben élő ismerőstől. – 89.133.10.151 (vita) 2008. június 17., 00:56 (CEST)Válasz

Talán finomabban is lehetne. És nem mindent tud jól az az ismerős. Nem számít olyan sokat, ki hol lakik.
A két metróvonal éppúgy igaz, mint a három: nem véletlenül van 1A és 1B, merthogy ez egy vonal két elágazása (mindkét végén, X alakban).
A 2-3 millió lakos viszont badarság, a cikkben szepelő kb. 1 millió az igaz, az is felfelé kerekítés.
Ami a hangulatot illeti, az nyilván szubjektív, de több nagyvárost ismerő emberek egyöntetű véleménye, hogy Brüsszel - különösen a méretéhez képest - kisvárosias, kevésbé pozitív megközelítésben kissé provinciális hngulatú. (Én is így érzem.)
A 140 ezer fő megintcsak igaz, de ez nem a "city" (az nem is egyértelmű dolog), hanem Brüsszel város lakossága, ami egyike a Brüsszel Fővárosi Régiót alkotó községeknek.
Peyerk vita 2008. június 17., 13:20 (CEST)Válasz

Nincs a fővárosokra egy lista, hogy minek kell benne lennie a cikkben?? Hiányzik pl. a "kultúra" és a "sport" szakasz, ami más városoknál szokott lenni. A repülőtereknek utánanézek, mert azt is éppen csak megemlíti a cikk. misibacsi*üzenet 2008. szeptember 9., 09:48 (CEST)Válasz

Város - régió[szerkesztés]

Szerintem fel kellene adni azt a nagy ambíciót, hogy külön tartalmas cikk legyen mindkettőről. Nem nagyon lehet szétválasztani, és a lényegi információk a régió egészére vonatkoznak.

Az imént elkészítettem a cikknek egy olyan változatát, ami tényleg csak a városról szól. De ennek láthatóan semmi értelme. Ezért visszavonom, és ráteszek egy összevonandó sablont.

Peyerk vita 2009. január 27., 11:28 (CET)Válasz

Halihó, sztem külön kellene tartani a kettőt, mivel a Brüsszel cikkben lehetne írni a városról (1000) és a másikban pedig a közigazgatási dolgokról, ugyanis oda tartoznak a kerületek, mint pl. Woluwe-Saint-Lambert, ami nyilvánvalóan nem fér bele az előzőbe. Viktor vita 2009. január 27., 16:22 (CET)Válasz

Nem mellesleg elég problémás a cikk, szóval kitettem rá a tatarozó sablont és át kívánom dolgozni az en:City of Brussels alapján.Viktor vita 2009. január 27., 16:33 (CET)Válasz
És mondd csak, mit akarsz írni a városról? Hogy a NATO fele meg az Európai Parlament fele Brüsszelben van?
Mi akadálya van annak, hogy egységes legyen a cikk, és azon a néhány ponton, ahol értelme van és szükséges, ott az eltéréseket megjelöljük?
Peyerk vita 2009. január 27., 16:42 (CET)Válasz

EURÒPAI ÙNIÒ ?[szerkesztés]

Emberi jogok? RGL- ULTIMÀTUM

ULTIMÀTUM AFSZ. FB- UASZ.