Vita:2009-es konföderációs kupa (keretek)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Labdarúgás témájú szócikkek (teljes besorolás)
Sport témájú szócikkek (jól használható besorolás)

Észrevételek, javítások a cikkel kapcsolatban[szerkesztés]

Mathae hathatós segítségével kész vannak az arab átírások (játékosok és klubok egyaránt), külön köszönet neki érte még egyszer.

  1. Az iraki keretben hibásan szerepelt több játékos születési dátuma is. A hivatalos(!) FIFA.com forrás és az enwiki adott cikke ebben eltér. Mivel valószínűleg a cikk az angol Wikipédia alapján készült, ezért itt is hibásan szerepelt. Vagyis nem elírás vagy vandálkodás történt ezek megváltoztatásakor. Csak a követhetőség kedvéért, a következő játékosoknál volt hiba (zárójelben a mezszám): Faríd Madzsíd (4), Abd al-Vahháb Abu l-Hajl (9), Alá Abd az-Zahra (17), Számer Szaíd (20), Muajjad Hálid (22), Halgurd Mulla Mohammed (23).
  1. A cikkben javítottam az angol keretsablont a CFC által készített magyar verzióra, a továbbiakban ezt használjuk az ilyen jellegű cikkekben.
  1. A {{Születési idő és életkor}}(?) sablon is javításra került. Egyébként az {{életkor-élő-dátummal}}(?) régóta létezik, nem is értem, minek még egy hasonló. Az érdekesség az a dologban, hogy ha a sablont használjuk, akkor a cikkben öt év múlva xy játékos nem 25 évesnek lesz feltüntetve (ami a torna idején lévő állapotnak megfelelő), hanem 30 évesnek. Ezt meg nem akarjuk, mert az a lényeg, hogy az eseményen hány éves volt, ezért az Év. hónap nap. (00) formát használjuk.
  1. Végezetül a szócikk címe: az Év XY torna (keretek) formát használjuk, a Labdarúgó-válogatottak a(z) XY tornán maradjon inkább átirányítás. Előbbi már korábban meghonosodott (legalábbis használatban volt), utóbbi Simy kezdeményezése.

Remélem nem tapostam bele senki lelkébe. Egyébként szép lett a cikk. – Warmuz ¤ vita 2009. július 4., 23:44 (CEST)Válasz

Üdv.

Köszi a segítséget. Nem veszem magamra, sőt, úgy gondolom, h akkor lesz jó és pontos egy cikk, ha nem egy ember írja. Azért néhány észrevétel, mert nem hagyhatom ki :)

  1. Az iraki keretjavításokat nagyon köszönöm, sajnos nem voltam elég türelmes akkor, amikor írtam, és nem ellenőriztem le mindkét helyen.
  2. Nekem sokkal jobban tetszenek a magyar sablonok, magyar paraméterekkel, de sajnos eleddig sehol nem találtam meg ezeket, ezért használtam az angolt. Ha jól tudom van egy gyűjtőhelyük. Ezeknek itt kéne lenniük: Wikipédia:Labdarúgásműhely/Hasznos sablonok.
Én pedig nem erőszakolok senkire semmit. Anno mondtam, hogy azért csinálok 3., 4. változatot egy-egy sablonból, mert tapasztalatra hibát javít. Mindenki azt használja, ami neki szimpatikus. Simy hál' Istennek egy véleményen van velem :-) - CFC vita 2009. július 5., 11:41 (CEST)Válasz
  1. A {{Születési idő és életkor}}(?) sablont én csináltam és pontosan az volt a célom, hogy a {{életkor-élő-dátummal}}(?) sablonnal ellentétben meg lehessen adni egy második dátumot benne, amihez viszonyítva írja ki az életkort. Ezért is szerepel benne, hogy "évesen", és nem az, hogy "éves". Szóval ennek kitörlésével nem nagyon értek egyet, ha nem gond, akkor visszarakom majd valamikor, jó? :)
 támogatom, ugyanis a tornán fix idősen szerepel, az én sablonom 5 év múlva 5 évvel többet jelezne. - CFC vita 2009. július 5., 11:41 (CEST)Válasz
  1. A szócik nevére vonatkozó irányelv még nincs kidolgozva, nekem mindegy, hogy melyiket használjuk, de akkor véleményem szerint az legyen leírva itt: Wikipédia:Labdarúgásműhely/Irányelvek#6. Játékoskeretek irányelvei!
Erre még nem volt szükség, mivel mindenki ugyanúgy csinálta (ahogy Warmuz írta). - CFC vita 2009. július 5., 11:41 (CEST)Válasz

További szép napot! – Simy vita 2009. július 5., 10:22 (CEST)Válasz

A {{Születési idő és életkor}}(?) sablonról annyit, hogy helyette nem az {{életkor-élő-dátummal}}(?) sablont használtam (fentebb kifejtettem, miért), hanem az [[1980]]. [[január 1.]] (29) formát, ami a dátum normál linkelési módja (zárójelben meg az akkori életkor). – Warmuz ¤ vita 2009. július 5., 13:02 (CEST)Válasz
Igen, ezt észrevettem, és így is teljesen jó, mivel a tornán betöltött korát jelzi a játékosnak. A 3. pontomat csak azért írtam le, mivel azt írtad, h van már hasonló sablon. Hasonlónak, hasonló, de nem ugyanaz. Pont azért csináltam, hogy öt év múlva is azt az életkort írja ki, amennyi a torna idején volt. De azt hiszem, ezt kiveséztük. A cím pedig: nekem az eredeti jobban tetszik, de ha ezt tartjuk bevettnek, mert mondjuk a szócikkek 95%-a ilyen, akkor nekem is tökéletesen megfelel. – Simy vita 2009. július 6., 12:14 (CEST)Válasz