Ustream

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Ustream egy internetes videostreaming szolgáltató. A Ustream a világ egyik legdinamikusabban fejlődő, magyar fejlesztésű és bárki által elérhető élő videó platformja. Az elmúlt években olyan eszközzé fejlődött, amely a társadalom bármely szegmensének lehetővé teszi, hogy élményeit élőben ossza meg világszerte. Legyen az sajtótájékoztató, termékbemutató, oktatási program, vagy civil újságírás, a Ustream felhőalapú platformja kimagasló minőségű streaminget biztosít több millió néző egyidejű eléréséhez. Küldetésük az, hogy megadják a lehetőségét az üzleti vállalkozásoknak és a civil szférának arra, hogy minél transzparensebbek, eredményesebbek lehessenek, és mélyebb kapcsolatokat alakíthassanak ki a videó erejével.

Magyar startup[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A 2007-ben indult Ustream.tv egy magyar startup vállalkozás, szolgáltatás (startupon olyan induló tudásintenzív vállalkozást értünk, amely kis tőke- és munkabefektetéssel is gyors növekedést produkál). Az oldalt két amerikai egykori honvéd, Brad Hunstable és John Ham, valamint egy magyar webfejlesztő, Fehér Gyula indította el.

A cég nem csak annyiban kapcsolódik országunkhoz, hogy az egyik tulajdonos magyar a cégben, hanem azzal is, hogy a fő fejlesztői központja is Budapesten, az Andrássy úti Párisi Nagyáruházban (korábban a III. kerületi Graphisoft Parkban) található.

Látogatók[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Mára több mint havi 50 millió látogató keresi fel.[forrás?]

Befektetők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az első befektető az Ustream.tv-be 2008 márciusában a Doll Capital Management (DCM) volt. 11 millió dollárral növelték meg a vállalat tőkéjét. 2010-ben a magyar-amerikai Ustream.tv 20 millió amerikai dollár tőkeinjekciót kapott a japán Softbanktól.

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]