Keva nuktei sigan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Time Between Dog and Wolf szócikkből átirányítva)
Keva nuktei sigan
(개와 늑대의 시간)
Műfajakció, dráma, romantikus

ÍróHan Dzsihun
Lju Jongdzse
RendezőKim Dzsinmin
FőszereplőI Dzsungi
Csong Gjongho
Nam Szangmi

Ország Dél-Korea
Nyelvkoreai
Évadok1
Epizódok16
Sugárzás
Eredeti adóMBC
Eredeti sugárzás2007. július 18. – 2007. szeptember 6.
Korhatár15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
ElőzőGround Zero
KövetkezőThe Legend
További információk
SablonWikidataSegítség

A Keva nuktei sigan (hangul: 개와 늑대의 시간, RR: Gaewa neukdae-ui sigan?, ’A kutya és farkas közötti óra’), angol címén Time Between Dog and Wolf, 2007-ben bemutatott dél-koreai akciósorozat I Dzsungi, Csong Gjongho és Nam Szangmi főszereplésével. A sorozat címe egy francia szólásra utal, amely szerint szürkületkor nem lehet megkülönböztetni egymástól a kutyát és a farkast, a barátot és az ellenséget.[1] A történet főszereplője egy titkosügynök, akinek be kell épülnie a thaiföldi koreai maffiába.[2]

Történet[szerkesztés]

Szuhjon Thaiföldön tölti a gyerekkorát. Édesapja még a születése előtt meghalt, édesanyja ügyészként a thaiföldi koreai maffia, a Cshongbang ügyében nyomoz. A nőt kisfia szeme láttára lövi le az egyik maffiózó. Az árván maradt Szuhjont a Nemzeti Hírszerző Ügynökség (국가정보원, Kukkacsongbovon) egyik vezető pozíciójú ügynöke, Kang Csungho fogadja örökbe és neveli fel saját egykorú fiával, Mingivel közösen. Mindkét fiú a hírszerzésnél kap munkát felnőve. A hírszerzés igazgatója, Csong ügynök ráveszi Szuhjont, hogy épüljön be a Cshongbangba, így bosszút állhat anyja gyilkosán, aki nem más, mint a Cshongbang egyik vezetője, Mao. Megrendezik Szuhjon halálát, és a fiatal férfi több éves munka eredményeképp végül bekerül a bűnszervezetbe, ahol is Mao legmegbízhatóbb jobbkeze lesz. Csakhogy Mao történetesen annak a Szo Dzsiunak az édesapja, aki gyerekként Szuhjon legjobb barátja volt Thaiföldön, édesanyjával elmenekült a maffiózó apa elől Koreába, és felnővén ismét kereszteződik útja Szuhjonnal, akivel egymásba szeretnek, anélkül, hogy a férfi tudná, kinek a lánya valójában. Szuhjon ugyan rádöbben, hogy a lány édesanyja gyilkosának gyermeke, ám nem sokkal később egy balesetben, amikor a lányt védi rivális maffiózók ellen, elveszti az emlékezetét, és ténylegesen Mao gyilkos jobbkezének kezdi hinni magát. Dzsiu döbbenten véli felfedezni apja kegyetlen és nagyképű, Kay nevű jobbkezében Szuhjont, ám a két férfi személyisége és viselkedése annyira eltér, hogy még Mingi és a hírszerzésbeli kollégák is elhiszik, hogy Kay csupán külsőleg hasonlít a halottnak hitt Szuhjonhoz. Egy akció közben Mingi apja, Szuhjon nevelőapja meghal, és Mingi Kayt véli a gyilkosának. Innentől kezdve Mingi fejvesztve vadászik saját fogadott testvérére, aki nem emlékszik rá, kicsoda is valójában.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Actor Lee Jun-ki; No Longer Just a Pretty Boy. The Dong-a Ilbo, 2007. július 5. (Hozzáférés: 2014. január 1.)
  2. Interview with Lee Jun-ki (July 6, 2007), Played the role of Lee Soo-hyun in MBC's Time Between Dog and Wolf (TV). MBC, 2008. február 21. [2013. december 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. január 1.)