They Can't Take That Away from Me

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
They Can't Take That Away from Me
dal
George Gershwin
George Gershwin

ZeneszerzőGeorge Gershwin
DalszövegíróIra Gershwin
Megjelenés1937
HangnemEsz-dúr
ISWCT-010.433.575-2

A They Can't Take That Away from Me egy 1937-es George Gershwin-dal. George Gershwin szerzeményéhez Ira Gershwin(wd) írta a szöveget. Fred Astaire adta elő az 1937-es Shall We Dance című filmben, és óriási sikert aratott. Egy New Jerseyből Manhattanbe tartó komp ködös fedélzetén Ginger Rogershez énekel, aki csendben hallgatja.

Fred Astaire és Ginger Rogers később, a The Barkleys of Broadway (Táncolj a Broadwayn!) című 1949-es filmben táncol is rá. Ebben a filmben egy házassági problémákkal küzdő házaspárt alakítanak. A dal alapgondolata az, hogy ha a szerelmesek el is elválnak, a nosztalgikus emlékeket nem kell feledni.

George Gershwin két hónappal a film bemutatása után meghalt, és posztumusz jelölték a legjobb eredeti dal Oscar-díjára, de a Bing Crosby által rendkívül népszerűvé vált Sweet Leilani kapta azt meg.

Híres felvételek[szerkesztés]

Fred Astaire

Filmek[szerkesztés]

1937: Shall We Dance

Érdekességek[szerkesztés]

Díjak[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a They Can't Take That Away from Me című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.