Szerkesztővita:VteAntJo

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 2 évvel ezelőtt a(z) Valenciai nyelv avagy egy vita melegágya témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves VteAntJo!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Linkoman vita 2021. augusztus 13., 13:12 (CEST)Válasz

Valenciai nyelv avagy egy vita melegágya[szerkesztés]

Szia! Meglepve látom, hogy spanyol (értsd: castellano) forrásra hivatkozva javítottad át a katalánt valenciaira két szócikkben is. Márpedig ez az egyik oldal forrása, nem mindkettőé.

Érdeklődöm, vajon mennyire ismered, hogy a javításod érinti azt a kulturális (nyelvi) konfliktust, amely Spanyolországon belül zajlik. A madridiak szívesen beszélnek valenciai nyelvről, a katalánok pedig ezt vitatják. Érdemes lenne megnézned aValenciai nyelv című szócikkünket - és érdemes megjegyezni, hogy ennek a cikknek nincs katalán imterwikje , tehát katalánul nem "nyelv"ről van szó...

Mit gondolsz erről? --Linkoman vita 2021. augusztus 13., 14:08 (CEST)Válasz

Szia,
Spanyolországban élek, nagyon sokat olvasok, hallgatok előadásokat a spanyol kultúráról, a Spanyolországban beszélt nyelvekről, tehát pontosan tisztában vagyok a témával kapcsolatos különböző nézőpontokkal. Az a tapasztalatom, hogy Magyaroszágon hiányosak és tévesek az evvel kapcsolatos információk.
A Valencia és Murcia autonóm közösség területén beszélt nyelvet hivatalosan valenciai nyelvnek lehet nevezni. Az iskolai tankönyvekre is ez van nyomtatva.  
Azt írod, hogy "a madridiak szívesen beszélnek valenciai nyelvről, a katalánok pedig ezt vitatják". Nem tudom kiket értesz madridiakon, de ez a nyelv a valenciaiakon kívül senkit nem érdekel.
A "Valenciai nyelv című szócikk", amire hivatkozol, komoly tárgyi tévedéseket tartalmaz. Mivel túlságosan időigényes lenne javítani, erre most nem tudok vállalkozni.
~~~~ VteAntJo vita 2021. augusztus 16., 12:45 (CEST)Válasz

@VteAntJo:-- Köszönöm válaszodat. Rövid ideig én is éltem Spanyolországban.

Sajnos, ebben a témában szinte semmiféle magyar nyelvű irodalom nincs. A magyar Wikipédiának mindenképpen előnyös lenne, ha időt tudnál szakítani arra, hogy a Valenciai nyelv szócikket gondozd, fejleszd. (Mellékesen "madridiak" alatt a castellanóra céloztam, de ez nem lényeges.) Üdv.--Linkoman vita 2021. augusztus 16., 12:54 (CEST)Válasz