Szerkesztővita:Vakondka/Archívum/ąrchív37

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vakondka 5 évvel ezelőtt a(z) Apróság témában

OsvátA

Szia Vakondka! Szeretném elmesélni neked, a következő dolgokat. Nem tudom, ismered-e OsvátA-t. Nos, én megkérdeztem tőle, miért miért ellenez a megválasztásomban, amire ő cinikus választ adott. Ekkor ez nálam indulathullámot indított be, most pedig blokkot akarnak adni. Nem tudom mi megy itt, Vakondka, de nam jó úton tart a magyar Wikipédia. Ezt Te hogy látod. Meg ez az OsvátA, senki sem a Wikiben, nem járőr, nem admin. És még sokan támogatnák. Talán egy bunkósbottal. Amúgy Vakondka, ha megkapom a blokkot, lehet nem szerkesztek, ez a z utolsó üzenetem. Tudod ez azért van, mert OsvátA-t védi mindenki. Engem meg senki. OSvátA többször cinikusan viselkedett velem, mikor megkérdeztem, miért a WT-ben ezt írta: "Heten elleneztek. Mindünket piszkálod". Ezután vitalapjára azt írtam, a cinizmusodat tartsd meg magadnak, válasza OsvátA-nak: "Amúgyis az enyémn".

Vakondka, szerinted mit lehet tenni. Készítettem búcsúlapot, ott köszönhetsz el. Szia Vakondka barátom!– Vapoyo Írj nekem 2018. június 1., 13:51 (CEST)

Vapoyo: Nem tudom mit lehet tenni, de nagyon sajnállak. – Vakondka vita 2018. június 1., 14:45 (CEST)

@Vakondka: ez volt a nap (nem kellemes) meglepetése. OsvátA Palackposta 2018. június 1., 15:40 (CEST)

Vapoyo: Ismerem őt, mivel tudok a létezéséről, bár még nem beszéltem vele, nem találkoztam vele soha sem személyesen, de már váltottam szót vele párszor vitalapon meg wikis e-mailben és egyszerű e-mailben, valamint szerkeszteni láttam már őt itt. – Vakondka vita 2018. június 1., 21:21 (CEST)

Vapoyo: De ha eddig nem ismertem volna őt, akkor most ismertem volna meg őt, mert említetted most itt őt, így akkor most tudtam volna meg az ő létezéséről. – Vakondka vita 2018. június 1., 21:23 (CEST)

Vapoyo: Ismerni igazából azt jelenti, hogy tudni valaminek, vagy valakinek a létezéséről. – Vakondka vita 2018. június 1., 21:24 (CEST)

re: Nyári szünet

Hello!

Az elkövetkező két hétben még tart a képzés, úgyhogy nagy eséllyel talán utána. – Garfbob10 labirintus 2018. június 4., 14:30 (CEST)

Visszatérésem

Szia Vakondka! Szeretném elmondani, azt neked: Visszatértem a Wikipédiába. Bármikor elérhetsz, megtalálhatsz. Ha több ilyen dolog lesz, nem hátrálok meg. Gg. Any-val is beszéltük: Egy igazi wikipédista nem retten meg az első hátránytól. Üdv, – Vapoyo Írj nekem 2018. június 6., 14:16 (CEST)

Vapoyo: De Wikis E-mailben meg E-mailben nem érlek el most. A Wikis E-mail lehetőséget kivetted, mert nem adtál meg érvényes e-mail címet, azt jelzi a plusz küldőd, az alap küldőd meg eltűnt. Még lehetne, hogy tiltó listára helyeztél a Wikis E-mailnél, de a barátom vagy, gondoltam te olyat nem csinálsz, meg azt hiszem akkor mást jelez a plusz megnyomási lehetőségnél, az alap megnyomási lehetőség az ugyanúgy eltűnik akkor. Az E-mail lehetőség megy azért nem megy feléd, mert azt a címedet törölted, amit a wikihez is használtál, mert legutóbb nem küldődött el rá az üzenet tőlem azt jelezte, esetleg még blokk listára helyezhettél volna, e jelzésből gondolva, de tudom nem. Annál a rendszernél lehet nem csak törlés listára, hanem blokk listára is helyezni, akkor a blokk helyezésnél visszajelez, hogy nem kapod meg a tőlem küldött üzenetet, a törlés helyezésnél, csak nem kapod meg, de nem jelez vissza. De nem is helyeztél blokk listára, mert több címről is ellenőriztem, ott se ment el, meg a barátom vagy, gondoltam te olyat nem csinálsz. Vagy nem tudom, valahogy átmenetileg feltudtad úgy függeszteni a fiókodat, hogy nem mentek rá el az üzenetek, csak eltűntek útközben. Nem tudom a régi címedet így most visszahoztad e. – Vakondka vita 2018. június 6., 14:44 (CEST)

re: Hófehérke (musical, 2018)

Hello.

A jegytrafik.hu-s forrásból vettem. – Garfbob10 labirintus 2018. június 9., 10:31 (CEST)

Utánanéztem a musical hivatalos honlapján, az alapján kijavítottam. – Garfbob10 labirintus 2018. június 9., 11:18 (CEST)

DOS és egyebek

Szia Vakondka!

Sajnos nincs időm hosszú levelezésre és napi többszöri e-mail megválaszolására sem. A problémád megoldásához kérhetsz segítséget a Wikipédián is és a legegyszerűbb a vitalapokon, vagy a közösségi lapokon azt megvitatni.
Ahhoz, hogy valaki segíteni tudjon írd le milyen géped van, milyen Op-rendszert használsz stb.
Aztán írd le a problémádat részletesen, de javaslom hogy a helyesírásra is ügyelj. Ha így teszel (például a Kocsmafalak valamelyikén), biztosan segítenek neked a megoldásban.
Jól gondoltad, hogy az egyik leveled kicsit eltévedt, ('Közösségi' mappában landolt) és ezért kaptál más üzenetet. További jó szerkesztést és sok sikert kívánok a problémád megoldásához. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2018. június 10., 06:39 (CEST)

101 kiskutya + OP rendszerek

Szia Vakondka!

Linkek javítgatásával foglalkozom már évek óta. – Porrimaeszmecsere 2018. június 10., 14:09 (CEST)

Mi a problémád a DOS-sal? Hátha tudok segíteni, annak idején ezzel kezdtem a PC-t. – Porrimaeszmecsere 2018. június 10., 14:10 (CEST)

eszmecsere: Nem csak a DOS-ról, hanem a Windowsról is 3.1, (for WorkGropus) 3.11, 95 (OSR1), 95 (OSR2), 98, 98 SE, NT, ME, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 és mindegyik magyar nyelvű felhasználói Windows verzióról is szó van itt, de úgy érzem, ha nem érdeklődök konkrétan valakitől segítség ügyben, ez a wikisekre nem tartozik másra, ezt én nem a vitalapon szeretném leírni, csak KeFe ide is elküldte az ajánlatát, elküldöm mindjárt neked wikis e-mailben, de a dos most a legfontosabb első sorban, a többiben már Kempi is adott tanácsot, de sorrendbe megyek. – Vakondka vita 2018. június 10., 14:17 (CEST)

Dolgok

  • Pkunk: Amint látod, nem vagyok olyan, hogy mindig mindent egyformán fogalmazzak meg, persze egy dolgot többféle képen is meglehet fogalmazni. Ez egy enciklopédia, a lényeg az, hogy a dolgok szépen, helyesen legyenek megcsinálva, és igaz infót írjanak. Láthatod, hogy mások javaslatait is figyelembe veszem. Például nálad, hogy a holt linkeket nem feltétlenül kell kitörölni, tehetünk rá egy halott link jelzést, és kijavítják majd, vagy kicserélik a linket, ha hasznos infós oldal volt. Viszont nézd meg a 101 kiskutya, a 101 kiskutya, a 102 kiskutya, a 101 kiskutya 2. – Paca és Agyar és a 101 kiskutya cikket. Amint látod mindegyikben benne van a megvalósítási forma is, a filmes műnem is a valósághoz való viszonya szerint, a bemutatási mód is, és a műfaj is. De a bevezetők nem teljes egészében egyformán vannak megfogalmazva. Viszont ezek a csoportosításoknak a feltüntetései nekem a leglényegesebben a wikin, ezért ezeket nekem így külön elhelyezve valahogy fel kell tüntetnem, hogy másokat is segítsek a jó irányba téríteni, ne tévesszék meg őket ezekkel az összevisszaságokkal, meg 21. századi kitalált fantáziált badarságokkal, jól ismerjék meg a mozgóképes művészetet. De, hogy mások javaslataira is hallgatok dolgokban, azt lásd a további embereknél. Csak arra kérlek szépen ezeket a mozgóképes csoportosításokat ne tüntesd, meg ne tedd birtokos esetekbe, meg ne adj hozzájuk toldalékot, ha anélkül fel vannak tüntetve mind. Akkor tanulok én is tőled javaslatot, ha te is tanulsz tőlem a mozgóképek csoportosításában.
Kedves Vakondka, nagyon örülök, hogy te is támogatod azt az elvet, hogy ne húzzunk rá mindent egy kaptafára. A változatosság (a megfogalmazásban) mindenképpen javít a minőségen. A kategóriáidat pedig tiszteletben tartom, amíg nem tudom érvekkel megindokolni a saját elképzelésemet. Ezt meg amúgy is meg lehet beszélni, úgyhogy szerintem ez nem probléma. Ha éppen toldalékos alakba teszem, akkor megtartom az alap hivatkozást. A mese kategóriával nem vagyok teljesen kibékülve, mivel az alapvetően irodalmi műfaj és nemigen alkalmazható közvetlenül a rajzfilmekre. De amíg nincs komoly érvem, addig még azokat is hagyom úgy, ahogy vannak. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. június 10., 16:06 (CEST)
Pkunk: Igazából minden film, rajzfilm és animáció mese, jobban mondva mesefilm, aminek kitalált a története, mert nem a valóságot dolgozza fel. Ezt ugye te is tudod? A mese az egyszerű hétköznapi köznyelvi értelemben kitalált történet. Definiáltabban azokhoz a filmekhez, rajzfilmekhez, animációkhoz kéne beírni, amik leginkább gyermekek szórakoztatására való hasonló (tréfás, tanultságos stb.) történetet dolgoznak fel. Viszont, amit te mutatsz cikk, az az epikai műfajról szól. Abban pontosan igazad van alapvetően a mese az irodalmi műfaj. Az a cikk nem igazán a filmalkotásokhoz való lenne. A filmekhez, rajzfilmekhez és animációkhoz, egy külön mesefilm cikket kéne megírnia valakinek, aki nagyon jól tud fogalmazni, és nagyon pontosan tudja a műfajokat definiálni, mert az lenne a mozgóképes műfaj. Csak ahol egyelőre nem tudtunk más műfajt definiálni, és mivel nincs mesefilm cikk, így jelenleg a mese szerepel azokban. De tán majd ezen is pontosítunk egyszer valahogy. – Vakondka vita 2018. június 10., 16:32 (CEST)

ᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. június 10., 16:51 (CEST)

Rendben. Viszont a definícióval sem értek egyet: ott van pl. a sci-fi, az is kitalált történet, de nem mese. Amúgy meg minden történet kitalált, ha éppen nem dokumentum (vagy jegyzőkönyv – de még az is lehet kitalált :/ Mi lehet egy koncepciós per hiteles jegyzőkönyve?). A mesék meg nem minden esetben gyerekeknek szólnak. De mondom, amíg nincs szilárd alapom, addig ilyesmin nem fogok változtatni. – Pkᑌᘗᖾpalack
Pkunk: A dokumentum műnem ellenkezője a játék, a játék műnem alatt a mese egy műfaj, persze nem feltétlenül minden kitaláltra lenne helyes, ha definiáljuk, valami pontosabb leírás kéne, de már van egy ötletem, majd holnap megosztom, csak addig még átgondolom. – Vakondka vita 2018. június 10., 16:59 (CEST)
  • Regasterios: Amint látod itt, a te mutatásodra, is most alkalmaztam ezt a kötőjeles elválasztást, és végén az évszámot.
  • Csuja: Te is látod itt, ahogy említetted nem kell az egyértelműsítő lap kategória, nem kell bele legyen téve, ha a nélkül is megjelenik.
  • Rlevente: Te is látod itt, ahogy említetted egyértelműsítő lapon nem kell dőlten legyenek a műcímek, én nem is voltam rá makacs.
  • Jávori István: Te is látod itt és itt, egy kifejezést annyiszor nem ismétlek. Viszont a csoportosításoknak megfelelően, külön azt a pár filmes példát, hogy abból a szempontból mi igaz rá, az nekem a leglényegesebb, hogy feltüntessem a wikin, fentebb Pkunk-nál még írtam róla kissé többet.
  • Gabest: Téged arra kérlek szépen, hogy ezek után, ne törekedj arra, hogy a mondatok megfogalmazásai mindig csak egyfélék legyenek, nézd meg fentebb, ahol Pkunk-nak írok a 101 Kiskutyás cikkeket. A lényeg nekem, amit elmondtam a csoportosítások legyenek feltüntetve, így külön, elől a megvalósítási forma, mert elsősorban az a leglényegesebb nekem, a további mondat sorrend bárhogy lehet, meg a lényeg helyesen fogalmazz, arra figyelj, de fogalmazásban nem kell egységre törekedni. Viszont, valahogy így ezek a filmes csoportosításokat, ezeket így alkalmazom bizonyos cikkeknél, hogy mindenképp így legyenek birtokos eset nélkül, és toldalék nélkül a bevezetőben. De neked nem kell semmihez sem neki esned, és nem kell egymás után rengeteg cikkben valamit megcsinálni. Te csak nyugodtan hozd létre, ha új, azt majd én rendezem, ha meg régi, akkor meg hagyd, ahogy van, én majd rendezem. Valamint ha valaki valamit átír a fogalmazásodban, ne írd vissza azonnal, inkább kérdezd meg, lehet az is valamit rosszul fogalmaztál, és azt próbálták javítani, hogy helyes legyen a magyar nyelv szabályában. Ha valamit nem értesz tőlem, akkor kérdezd meg Pkunk-tól, ha nem kapkodsz biztosan ő is segít.

Üdvözöllek titeket jóban levő wikis kollégák:. – Vakondka vita 2018. június 10., 14:09 (CEST)

Kérdés

Drága Vakondka. Mióta vannak pontok az 1996-os 101 kiskutya bevezetőjénél? – Gabest vita 2018. június 10., 16:41 (CEST)

Gabest: Miféle pontokról beszélsz? Írd le pontosan mire gondolsz? – Vakondka vita 2018. június 10., 16:56 (CEST)

@Vakondka: Az 1996-os 101 kiskutya cikkben. Nézd meg próbaképpen a bevezetőjén. – Gabest vita 2018. június 10., 17:12 (CEST)

Gabest: Jó de a "pontok", mire gondolsz a pontok alatt? – Vakondka vita 2018. június 10., 17:14 (CEST)

Ezekre: "A filmet személy rendezte. A játékfilm producere személy. A forgatókönyvet személy írta. A zenéjét személy szerezte". Érted? – Gabest vita 2018. június 10., 17:18 (CEST)

Gabest: Nincsenek semmilyen pontok, szépen megfogalmaztam a bevezetőt, a lényeg, hogy magyar nyelvnek helyesen legyenek megfogalmazva, és nem kell mindig minden cikkben egyformán fogalmazni ugyan azt, többféle képen is meglehet. Már megmondta neked is Pkunk, hogy nem kell semmit sem feltétlenül egy kaptafára fogalmazni. A filmek csoportosításait valahogy szépen elhelyezem a bevezetőben, azokban a cikkekben, amik nekem fontosak, ahogy nekem úgy elfogadható, a mozgóképes ismeretem alapján. A legfontosabb cikkeknél, a filmes kategóriáknál szeretem mellőzni a birtokos esetet, és a toldalékot. A legfontosabb közreműködő személyek neveit általában megszoktuk említeni, de többféle képen is meglehet őket mondatokban fogalmazni. Nem tudom tehát mi a gondod most. – Vakondka vita 2018. június 10., 17:24 (CEST)

Az előbb már mutattam neked ezt: "A filmet személy rendezte. A játékfilm producere személy. A forgatókönyvet személy írta. A zenéjét személy szerezte". Nem ez a gondom? – Gabest vita 2018. június 10., 17:40 (CEST)

Gabest: Azt mutatta, a személyeket ha megemlíted a bevezetőben többféle képen is megfogalmazhatod, nem kell mindig ugyan abban a sorrendben legyenek, meg szó szerint mindig úgy legyenek megfogalmazva. Ez csak egy példa, így is jó. De neked nem kell törődnöd a mondatokkal, ne is erőltesd magad a fogalmazással, mert megnehezíted mások munkáit. Ez nem kell gondot jelentsen. A magyar szinkron hangokat ha cseréled, ugye csak rosszat cserélsz jóra erre ügyelsz? – Vakondka vita 2018. június 10., 17:45 (CEST)

Nézd én csupafül vagyok. Én mindig is hallom magyar szinkron hangokat. Na de az Internet szinkron adatbázisban döntik el. Persze Gergő90 lehetne csupafül, amikor végignézi hallgatás közben. – Gabest vita 2018. június 10., 17:59 (CEST)

Gabest: Persze, dicséretes, hogy csupa fül vagy. :) – Vakondka vita 2018. június 10., 18:25 (CEST)

@Gabest: @Vakondka:: Felhívom a figyelmeteket arra a tényre, hogy a wikipédia irányelveinek értelmében Gabest hallása nem elfogadható forrás. (WP:ELL, WP:MF) – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. június 11., 09:55 (CEST)

Az Internet szinkron adatbázisban majd el döntik, főleg, ha filmnézés közben is hallgathatják. Gergő90-nek tökéletes hallása van. – Gabest vita 2018. június 11., 10:10 (CEST)

@Gabest: Pkunknak igaza van, kellenek megbízható források, amik alátámasztják az infót. Hallásból felismerve is néha, összetéveszthet valakit valakivel az ember, vannak hanghasonmások, és a szinkronszínészek is változtatják néha a hangjuk. Én is jártam úgy, azért nem írogatok be neveket, meg nem írok át, amíg nincsenek hozzá elegendő megbízható források, amik alátámasztják, hogy az infók helyesek. Hallásból tippelve, én is már rengeteget beírhattam volna, de biztosan lettek volna közte félre gondolások. – Vakondka vita 2018. június 11., 10:14 (CEST)

@Pkunk: Gabestot én próbálom jó hangulatra irányítani, mert a barátom, és túl szigorúak vele sokszor ezek a wikisek, ha jogosan csinálják is, ő valójában nem akar rosszat, csak van egy kis gondja, ami miatt nehezen tud beépülni a wikis közösségbe. – Vakondka vita 2018. június 11., 10:17 (CEST)

Kedves Vakondka, én megértelek, de van itt egy fontos dolog: a wikipédia nem játszótér. Akármekkora is a szabadság, néhány szabályt be kell tartani, mert a közösség végül kikényszeríti. Ha betartjuk ezeket (vagy legalább igyekszünk betartani), akkor elkerüljük a konfliktust. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. június 11., 11:07 (CEST)

@Pkunk: Ez inkább nem Gabestnak szólt? – Vakondka vita 2018. június 11., 11:25 (CEST)

Nem csak neki, mindenkinek. Neked azért, hogy tudj róla, mit gondolok. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. június 11., 13:30 (CEST)

re: Szundi

Hello!

Ő nem volt rajta a musical hivatalos oldalán a szereplőknél feltűntetve. – Garfbob10 labirintus 2018. június 12., 06:36 (CEST)

Mege. szerk.

Szia Vakondka! Ha jelentkeznék megerősített szerkesztőnek, ahhoz mit szólsz? – Vapoyo Írj nekem 2018. június 12., 12:35 (CEST)

Jelentkeztem megerősítettnek légyszi támogass/ellenezz!– Vapoyo Írj nekem 2018. június 12., 13:46 (CEST)

Köszi!– Vapoyo Írj nekem 2018. június 12., 13:49 (CEST)

Vapoyo: szívesen – Vakondka vita 2018. június 12., 13:52 (CEST)

re: Vakáció

Hello!

Elvileg lesz. – Garfbob10 labirintus 2018. június 15., 10:22 (CEST)

Mit képzel??

Nincsis olyan hogy szidey ádám és richárd Zsomi2007 vita 2018. június 17., 13:10 (CEST)

És ehhez nekem most mi közöm volt Zsomi2007? Ez nem kedvenc mesém, nem láttam még ezt a sorozatot, még konkrétan ezt a szereplő lista cikket nem is szerkesztettem, sőt még nem is ellenőriztem benne sose semmit sem. A Gumball csodálatos világa szereplőinek listája Miért nem ő neki írsz, aki beírta, ha legalább megnéznéd a laptörténetet. És légy szíves próbálj meg úgy kommunikálni, meg olyan szerkesztői összefoglalót írni a wikin, ahogy azt illik, és az elvárandó, ezt már Fromiadrian is kérte tőled. Nézzétek meg ti is Pagony, Pallerti és Csuja a laptöriben, hogy konkrétan ez az eset ez nem tartozott ez rám. – Vakondka vita 2018. június 17., 13:39 (CEST)

Szidey testvérek tényleg nem léteznek, vagy igen csak nem szinkronizálással foglalkoznak. Egy anon írja be ezeket, a Szörny Rt.-nél is. Én pont tegnap néztem meg azt a cikket csak már nem volt időm foglalkozni vele, ma meg már elfelejtettem, szóval köszi Vakondka, hogy megemlítettél. Zsomi2007 neked, meg tényleg normális hangnembe írjál, mert ez az utolsó esélyed a sokból és blokkot kapsz.– Fromiadrian vita 2018. június 17., 14:49 (CEST)

Azért mert én gyerek vagyok és autista Zsomi2007 vita 2018. június 17., 15:45 (CEST)

Fogtad???

Zsomi2007 vita 2018. június 17., 15:45 (CEST)

Zsomi2007: Hogy gyerek vagy és autista, erre Greencat501 és Fromiadrian biztosan azt mondaná, ezt most honnan tudtuk volna, és nem kéne ezt magadról a vitalapon megmondanod mindenkinek nyilvánosan. – Vakondka vita 2018. június 17., 15:50 (CEST)

Olyan vagy mint az apád hát nem érted???Zsomi2007 vita 2018. június 17., 15:50 (CEST)

Zsomi2007: Hát ő pontosan egész más mint én, egyáltalán nem hasonlít rám, sem kinézetre, sem viselkedésben. – Vakondka vita 2018. június 17., 15:51 (CEST)

Zsomi2007: Fogtam én, hogy az vagy, ha azt mondod, de vagy tanulj meg rendesen viselkedni a wikin, vagy menj el innen, mert így ez nem a te tereped. – Vakondka vita 2018. június 17., 15:55 (CEST)

Zsomi2007: Megértem, de akkor se kéne így viselkedni a wikin és az emojikat meg a wikin ne használd. Azt a Facebookon és a Messengeren.– Fromiadrian vita 2018. június 17., 16:30 (CEST)

Zsomi2007: Nem akarok közbevágni, de szerintem is a többieknek van igaza a viselkedésedről. Én is autista vagyok, de felnőtt is (28 évesen), és egy autista nem viselkedhet tiszteletlenségből, pedig Vakondka is tudja, hogy mi a helyes viselkedés. Tőle is tanuld meg a példát! Még tőlem is. A rossz viselkedésed nem vezethet sehová. Na jó, én is viselkedtem kissé rosszul, de megtanultam, hogy mi a szabály itten. Így hát, tudomásul kell venned mindezt. Oké? – Gergő90 vita 2018. június 17., 17:35 (CEST)

Zsomi2007: Mind megbocsátunk, de ígérd meg, hogy ezek után jó hangnemben viszonyulsz másokhoz a wikin, és elfogadható összefoglalót írsz. – Vakondka vita 2018. június 17., 17:44 (CEST)

Olvastad a gyerekerol hogy autisták? Zsomi2007 vita 2018. június 17., 17:46 (CEST)

Hmmmmm Zsomi2007 vita 2018. június 17., 17:46 (CEST)

@Zsomi2007: én is csatlakozom a többiekhez. A userneved szerint 2007-ben születtél, gondolom, így is van. Én (ha tényleg 2007-ben születtél) három évvel vagyok idősebb Nálad, és szintén autista vagyok. Harmadik éve vagyok a Wikin, és már azóta tudom, hogy itt normális viselkedést és kommunikációt várnak el. Kérlek, olvasgasd az előző mondatban linkelt útmutatót, és igyekezz betartani. Köszönöm. – KoBeAt üzenet 2018. június 17., 17:52 (CEST)

Zsomi2007: Nem olvastam, de nem tudom konkrétan kire gondolsz. – Vakondka vita 2018. június 17., 20:16 (CEST)

re: Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai

Hello!

Sajnos ezt az állítást sem megcáfolni sem megerősíteni nem tudom. A helyzet az, hogy nem elérhető számomra a csatorna, amelyik adja a sorozatot, ezért nem tudom leellenőrizni a dolgot. – Garfbob10 labirintus 2018. június 18., 17:56 (CEST)

Szia! Bocsi, hogy beleszólok, de a Disney Channel-es animációs sorozatok nagyjából mind korhatár nélküli és 6-os korhatárnál mozognak. Utólag szerintem ez vagy 6-os vagy 12-es határát súrolja. Én most beírtam egy 6-ost, mert sehol se írja, hogy hányas. Vagy az lenne a legjobb ha azt kihagynánk?– Fromiadrian vita 2018. június 18., 18:15 (CEST)

Dr.Garfbob10(2): Mit tanácsolsz ez esetben Fromiadrian-nak? – Vakondka vita 2018. június 18., 18:33 (CEST)

Rábízom a dolgot. – Garfbob10 labirintus 2018. június 18., 18:44 (CEST)

Akkor hagyom a 12-esen, ha már az volt oda írva.– Fromiadrian vita 2018. június 18., 19:06 (CEST)

Bocsánat a közbeszólásért, de van egy kis problémám. Kaptam egy üzenetet az Adminisztrátoroktól. – Gabest vita 2018. június 19., 19:25 (CEST)

Gabest barátom, sajnos nem tudom, hogy segítsek most neked, minden esetre mindig válaszolj pontosan arra, amit kérdeznek, és tartsd be a wikipédia alapszabályait, és akkor tán nem lesz semmi problémád sem. – Vakondka vita 2018. június 19., 21:55 (CEST)

Drága Vakondka, légy szíves nézd meg gyorsan a Egyiptom hercege cikket és értékeld. – Gabest vita 2018. június 20., 19:32 (CEST)

Gabest: A lényeget majdnem a legjobban csináltad, mert feltüntetted a műnemet és a bemutatási módot, csak még a legjellemzőbb műfajt nem volt bent a bevezetőben, de megint csak úgy visszavonták a szerkesztésedet, amivel épp engem is akadályoztak most már a mozgóképes művészetben, mert így törlődött a műnem és a bemutatási mód, azért is nem látsz túlzottan aktívnak mostanában, mert már nekem is túl sok a wikiből, ha ez a terv a mozgóképes művészet jó ismertetésében sikerül soha, meg sokan makacsul ragaszkodnak a fantáziált összevisszasághoz, és ez a sok ilyen-olyan ember bántott engem, meg bántja a barátaimat, akkor csak nekünk lesznek itt rajta rossz kedveink. – Vakondka vita 2018. június 20., 19:46 (CEST)

Gabest: Na még egyszer megpróbálta, várj akkor mindjárt megnézem. :) – Vakondka vita 2018. június 20., 19:48 (CEST)

Gabest: A bemutatási mód az ilyen toldalékos volt, azt tüntettem, meg javítottam a fogalmazásod a mondathoz igazodva. Műfajból nagyon sok van róla. Te láttad ezt a mesét? Melyik a legjellemzőbb műfaj rá szerinted? – Vakondka vita 2018. június 20., 19:51 (CEST)

Gabest: Végül is ha valahol valami toldalékos, ami filmes kategória, az se olyan nagy baj, csak jobb szeretem a nélkül megfogalmazni, viszont arra ügyelj a megfogalmazások helyesek legyenek, meg azt már látom nem annyira egy kaptafára építesz, a lényeg nekem a filmes dolgok így meglegyenek. – Vakondka vita 2018. június 20., 19:54 (CEST)

Blokkolásod

Gabest: Amúgy már tényleg nem értelek, "A számból vetted ki a szót. Tehát Pagonynak ki kell terjeszteni a blokkot.", úgy csináltál mintha örültél volna annak, holott pedig szerintem a blokkolás az nem jó. – Vakondka vita 2018. június 22., 22:11 (CEST)

Köszönöm

a jókívánságokat! Wikizoli vita 2018. június 23., 21:13 (CEST)

re: Műsorblokkok

Hello!

Arra gondolsz, hogy pl. a Kölyökklub bevezetőjében a Kölyökklub kiírás ne csak vastagított, hanem dőlt is legyen? – Garfbob10 labirintus 2018. június 27., 05:09 (CEST)

Felőlem lehet dőlt is, szerintem teljesen mindegy. – Garfbob10 labirintus 2018. június 27., 10:11 (CEST)

Vandál anonok

Szia! Igen, jelenleg nincs vandál anon.– Fromiadrian vita 2018. június 30., 09:59 (CEST)

Visszajöttem

Szia! Visszajöttem picit más névvel itt kereshetsz:Balfülü2 vita 2018. július 3., 11:18 (CEST)

Szia Balfülü2! ok – Vakondka vita 2018. július 4., 13:54 (CEST)

Nem

Mit művel az a 89????? Zsomi2007 vita 2018. július 10., 19:34 (CEST)

Te bántotál ojlan vagy mit a zotya!!!!! Zsomi2007 vita 2018. július 11., 17:32 (CEST)

Hát majdnem Zsomi2007 vita 2018. július 12., 14:06 (CEST)

De mindegy úgy is nem nevetsz Zsomi2007 vita 2018. július 12., 14:07 (CEST)

Nem is nevetsz csak hagyjuk Zsomi2007 vita 2018. július 13., 10:09 (CEST)

Ajándék

Olyan ijesztő ez a kép!!!!!!!!!!! Mit gondolsz????? Zsomi2007 vita 2018. július 11., 17:38 (CEST)

Szerkesztéseim

Szia! Mostanában elkezdtem filmes cikkeket létrehozni ugyanúgy ahogy eddig. A bevezetőt úgy, ahogy mondtad. Utána a cselekmény, amit kiraktam, hogy csonk-szakasz. Majd a szereplők, a jegyzetek, a forrás, a további infromációk, majd a kategóriák. Néhányan egy-egy cikket kiegészítettek, de különös bajok nem volt, most Hungarikusz Firkász néhányra kirakta, hogy csonk, hiányos. Ahogy az elmúlt időben nézegettem a filmes cikkeket, van csonkabb lap is és oda nem írják azt. Most nem tudom, hogy én csinálok valamit rosszul? Igen, a nagyobb filmek jobban meg vannak csinálva, amit én csinálok. De hogy az összes lap amit én csináltam csonkos lap legyen (mert szerintem egy-két nap múlva az összesre ezt fogja kirakni), akkor inkább hagyom a cikk gyártás és az összes pirosos link piros marad, amíg valaki jobb meg nem csinálja. Mert én azt terveztem, ha van szinkronos listája a filmnek az iszdb-n akkor azt létrehozom, de ha csonkot tudok kihozni, akkor inkább nem csinálok. Bocsi ezt most ki kellet írnom magamból.– Fromiadrian vita 2018. július 12., 22:37 (CEST)

Rendben és köszönöm.– Fromiadrian vita 2018. július 13., 10:23 (CEST)

Köszi, te is az vagy haver.– Fromiadrian vita 2018. július 13., 12:16 (CEST)

Hát igen, jó szerkesztő volt, lehet, hogy csak idő kell neki, és majd visszajön.– Fromiadrian vita 2018. július 13., 12:51 (CEST)

Akkor

Segíts megoldani a dolgot Zsomi2007 vita 2018. július 13., 14:12 (CEST)

Légyszí Zsomi2007 vita 2018. július 13., 14:12 (CEST)


Viszontlátás

Gabest: Szia Gabest jó haverom, te kedves és rendes ember vagy, na most visszajöttél a wikire? :) – Vakondka vita 2018. július 24., 16:26 (CEST)

Nagyon örülök. De szeretném, ha megtennél egy szívességet. – Gabest vita 2018. július 24., 17:26 (CEST)

Gabest: Na igen, és mi lenne az? Amúgy én is szeretném, ha te is megtennél egy szívességet. Hozzá tudnál ideiglenesen kapcsolni egy e-mail címedet a wikihez, akkor nem kell itt megadnod, a wiki felületén keresztül küldök rajt egy üzenetet utána te válaszolsz arra nekem wiki e-mailben vagy rendes e-mailben, azt utána kiveheted. – Vakondka vita 2018. július 24., 19:46 (CEST)

Gabest: Kérni akartál valami szívességet, nem írtad mit. Rád nincsen miért haragudni. A kedvedért megcsinálom, ha kéred. De már egy jó ideje hagyom a fenébe, ezt a nyavalyás hülye wikipédiát. – Vakondka vita 2018. július 25., 22:24 (CEST)

Nana. Ez azért túlzás. Légy szíves, ne kapd fel a vizet. Elmondom mit kérnék valami szívességet. Az 1954 filmjei közül nézz bele az egyik filmes cikkben és a "Források" szakasznál a Dizseri Eszter alatt vedd ki az Imdb-, a Port.hu- és a Rotten Tomatoes sablont, mert már van a "További információk" szakasznál a Filmlinkek sablonban, amelyet ugyanolyat tartalmaz. – Gabest vita 2018. július 26., 07:37 (CEST)

Gabest: Nem te rád vagyok mérges, nem miattad kaptam fel a vizet, herótom van már a wikipédiától, meg elegem van már a sok gonosz felhasználókból, te a barátom vagy, rendes vagy és kedves, Zsomi2007-re se haragszok, annak ellenére, hogy egy kicsit rosszalkodik, de ő még gyerek. – Vakondka vita 2018. július 26., 08:59 (CEST)

Gabest: Szívesen haver. – Vakondka vita 2018. július 26., 09:05 (CEST)

Gabest nem képes leszállni az Állatfarmról... – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. július 26., 10:11 (CEST)

Mailed

Szia! Most nyaralok, de jövő héten megkeresem, amit kértél. Gg. AnyÜzenet 2018. július 26., 08:22 (CEST)

Wikiszabi

Szia Vakondka!

Van egy ilyen „tevékenység”, hogy wikiszabi. Azok a szerkesztők, akik nem akarnak egy ideig szerkeszteni, elmennek wikiszabira. Erre van is egy sablon, ez-e: Sablon:Wikiszabi. Kiteheted a szerkesztői lapodra, és akkor talán kevesebbszer zavarnak. A másik dolog, hogy ha nem akarod, hogy írjanak a vitalapodra, akkor megkérhetsz egy adminisztrátort, hogy védje le a lapodat: ekkor írásvédetté teszi és senki nem tud ráírni. Ezt addig lehet úgy hagyni, amíg akarod, ha később kéred, akkor leszedik róla a védelmet és megint mindenki írhat neked. Ezek a technikai lehetőségek vannak az elvonulásra. Üdv, – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. július 26., 10:20 (CEST)

Pkᑌᘗᖾ: Á nem, dehogy is, ilyesmiket egyáltalán nem akarok, ha kellek, itt vagyok azonban, Gabest ő kedves és rendes, ő a barátom, neki mindig segítek, ha keres. – Vakondka vita 2018. július 26., 21:09 (CEST)

Linkfarm

Szia Vakondka! a Wikipédia irányelvei szerint (itt és itt) a szócikkek végén csak a szócikkekhez szorosan kapcsolódó és valóban releváns külső linkeket tüntetjük fel. A Peanuts szócikkben nem ilyenek voltak, ezek a mindenféle filmes adatbázisokban található adatlapok bővebb információval nem szolgálnak a filmről, (egy-két kivételtől eltekintve) ismétlik a szócikkben szereplő stáblista adatokat. Így teljesen feleslegesek és félrevezetők. Üdv: Viloris Üzenj! 2018. július 28., 16:30 (CEST)

re:Szerkesztések

Hello.

Az a baj, hogy nem tudom mikor és hogy lesz időm, sajnos nem mindig csak rajtam múlik ez.

Nem azt mondtam, hogy mindenképpen a További információk szakaszba rakd az Iszdb linket, hanem hogy mondjuk ha a Szereplők szakasznál használod a ref taggal forrásolásként, akkor olyankor is az {{Iszdb cím}}(?) sablont kellene használni. – Garfbob10 labirintus 2018. július 28., 19:59 (CEST)

"ahhoz viszont nem elég megbízható webhely, hogy a forrásokban megállja a helyét" - De, pont hogy az, hiszen azért van használva. Az Egyesület a Magyar Szinkronért szervezet működteti, akinek már a forgalmazók is elküldik a teljes szinkronlistát (így kerülnek fel nem olyan régen bemutatott filmek teljes szinkronadatai). – Garfbob10 labirintus 2018. július 29., 05:21 (CEST)

Állatfarm

Szia! Igen, mindkettő Orwell regényének feldolgozása. De a két mű ettől eltekintve, nem kapcsolódik egymáshoz. - Viloris Üzenj! 2018. július 28., 22:30 (CEST)

Re: Egy sör neked!

Köszönöm!- Viloris Üzenj! 2018. július 29., 20:23 (CEST)

Munkalap

Szia Vakondka, csináltam neked egy munkalapot: Szerkesztő:Vakondka/Tanítások -- azon lehet javítgatni a szöveget. Üdv, – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. július 30., 07:47 (CEST)

Szerkesztések

Szia! Most jelenleg nincs, de azért köszi, hogy megkérdeztet. :) – Fromiadrian vita 2018. augusztus 3., 09:47 (CEST)

Gabest: Szia haver! Mi van veled? Vannak most valamik, amiket szeretnéd megnézzek? – Vakondka vita 2018. augusztus 3., 19:01 (CEST)

@Vakondka: Hát hogyne. Nem az én bajom, de az a baj, hogy Sasuke88 nem válaszolt a kérdésemre. – Gabest vita 2018. augusztus 4., 08:51 (CEST)

Gabest: Ha látta az üzenetedet, és volt ideje írni, csak nem akart válaszolni, az úgy nem szép. De lehet csak nem volt ideje, azt majd később válaszol. Te augusztus 1-jén írtál neki, és augusztus 2-án még egyszer ráírtál. A közreműködéseit megnézve július 28-án járt itt legutóbb. Ennek lehet az az oka, hogy még nem volt itt azóta, és még nem is látta az üzenetedet. – Vakondka vita 2018. augusztus 4., 21:31 (CEST)

@Vakondka: Nagyon durva volt kétszer írni Sasuke88-nak. Az ő vitalapján az állt fölötte. nem néznéd meg? – Gabest vita 2018. augusztus 4., 21:39 (CEST)

Gabest: Igen látom, visszavonult. De ő dolga szerintem. Bár azért nem tűnt el még egészen teljesen, néha majd még megnézi a figyelő listáját, meg válaszol a kérdésekre ha feljön, és lesz ideje, valamint pár szerkesztést lehet majd még néha néha megcsinál. Esetleg az e-mailjében láthatta az üzeneteid értesítőit, ha beállította ezt a lehetőséget, de az az ő választása, hogy hogy állította be azt, azon módosíthat is bármikor. – Vakondka vita 2018. augusztus 4., 21:49 (CEST)

Gabest: Ha akarod küldhetsz neki wiki e-mailt is. Felül nyomj rá erre beállítások, utána ami bejön lapp, majd ott görgess lefele a levelezés szakaszhoz, aztán ott látsz egy ilyet. Az e-mail címed¹: Itt jobbra emellett add meg az egyik meglevő e-mail címedet, amit még nem töröltél. Ha több is van, azokból egyet válassz, ha csak egy van akkor, azt az egyet ad meg ami van. Miután beírtad mentsd el. Lehet még egyszer kéri a rendszer a belépést, hogy megbizonyosodjon te adtál meg e-mailt. Miután még egyszer beléptél, a rendszer küld egy megerősítést az e-mailedre. Az e-maileden azt az üzenetet nézd meg, és nyomj rá a megerősítő linkre. Azt akkor Sasuke99 vitalapján baloldalt, az eszközök szakaszban látsz egy ilyet E-mail küldése ennek a felhasználónak arra nyomj ár, írd be az üzenet témát, majd a szöveget is írd be, azt nyomj rá küldés, azt ha válaszol utána rendes e-mailt is küldhetsz neki, amit kaptál üzenetet arra ott válaszolsz. – Vakondka vita 2018. augusztus 4., 22:02 (CEST)

Gabest: Úgy nézem ez a wiki e-mail lehetőség megadása neked nem megy, a sima e-mail lehetőségre van még egy választásod, hogy elkéred az egyik e-mailjét, és egyszerűen üzensz neki, de vitalapon nem tuti, hogy bármelyiket is megadja. – Vakondka vita 2018. augusztus 5., 11:00 (CEST)

Csak nem Sasuke88-ét, vagy Burumbátorét? – Gabest vita 2018. augusztus 5., 16:25 (CEST)

Gabest: Most Sasuke88 ő róla volt szó, most Burumbátor ő róla nem volt szó, de bárkiét megszabad kérdezned, viszont nem kell senkiét sem, bár csak az adja meg, aki akarja, ha kéred is. – Vakondka vita 2018. augusztus 5., 16:31 (CEST)

Vakondka: Próbáltam kérni Sasuke88-tól az e-mail-jét, de nem válaszolt. Minden esetre ellenőrízd meg a két cikket, az egyiket a másik után. – Gabest vita 2018. augusztus 10., 21:38 (CEST)

Gabest: Azért nem válaszolt, mert még azóta sem járt itt, de az e-mail címét nem tuti, hogy meg is fogja adni, nem véletlenül van a wiki felületén keresztül küldött e-mail lehetőség, amit beállításokkal meg tudsz csinálni. A cikkeket megerősítettem neked. – Vakondka vita 2018. augusztus 11., 12:41 (CEST)

Gabest: Augusztus 13-án járt itt legutóbb Sasuke88, ha látta az értesítőt, akkor figyelmen kívül hagyta, vagy nem volt ideje válaszolnia neked, mert nem ért rá. Amúgy próbáld megcsinálni a wiki e-mail lehetőséget, akkor tudsz Sasuke88-cnak a wiki felületén keresztül e-mailt küldeni, ha csak nem helyezett téged tiltó listára. – Vakondka vita 2018. augusztus 14., 17:34 (CEST)

Vakondka: Érteni értem. De elfelejtettem kérdezni valamit. Minek írtad át a Bud Spencer-féle Aladdin bevezetőjén? – Gabest vita 2018. augusztus 14., 20:07 (CEST)

Gabest: Pluszban, ami nem mutat másik csoportosításba való kifejezést, meg nem kellő toldaléka is van -"et", olyan fölösleges. A mondatokat meg nem kell olyan hosszúra vesszősen összemosni. – Vakondka vita 2018. augusztus 14., 20:59 (CEST)

Re:‎Gratulálok!

Szia! Nagyon szépen köszönöm, kedves tőled. :) – XXLVenom999 vita 2018. augusztus 5., 21:50 (CEST)

Kacsamesék

Köszönöm.– Fromiadrian vita 2018. augusztus 8., 14:53 (CEST)

Infoboxok

Szia Máté! A film, az anime és a televíziós műsor infoboxot, mutasd meg, hogy most, melyik a legfrissebb változat belőlük, mert akkor frissítem a próbalapomon is, meg akkor segítek Műsornak is. – Vakondka vita 2018. augusztus 15., 10:29 (CEST)

Szia! Nem pontosan értem a kérdésed. Hogy érted, hogy a legfrissebb változat? – Máté (vitalap) 2018. augusztus 15., 10:32 (CEST)

Máté: Van egy link, ami arra a helyre irányít, ahol te szoktad változtatni, a paramétereket, vagy szoktál hozzáadni új paramétereket a boxhoz, ha olyan megbeszélés volt valamiről, annak a linkjét eltudod küldeni? – Vakondka vita 2018. augusztus 15., 10:34 (CEST)

Máté: Ma jelzett valamit a wiki, hogy megemlítettél. Szeretnél valamit kérdezni? Vagy csak mutatni akartál valamit? Amúgy a három boxot mutasd meg, ahol módosítani tudod, a paramétereket, hogy ott a jelenlegi, most milyen. – Vakondka vita 2018. augusztus 22., 15:34 (CEST)

Valószínűleg azért kaptál értesítést, mert archiváltam a vitalapom egy részét. A fenti kérdésed továbbra sem teljesen tiszta a számomra. a {{film infobox}}(?), {{animanga infobox}}(?) és {{televíziós műsor infobox}}(?) sablonok lapján megtalálod azok legfrissebb dokumentációit. – Máté (vitalap) 2018. augusztus 22., 15:49 (CEST)

Máté: Ja igen, ezeknek a linkjét akartam, hogy elküld, tehát akkor megkaptam tőled a választ, köszi. – Vakondka vita 2018. augusztus 22., 16:13 (CEST)

Jumanji

Szia Zsomi2007! Szívesen, amit megköszöntél a laptöriben. Utána te is csináltál egy jó lépést. Látom kezdesz jó szerkesztő lenni. :) – Vakondka vita 2018. augusztus 19., 09:17 (CEST)

Rontó Ralph

Szia Zsomi2007! Ügyes voltál. :) – Vakondka vita 2018. augusztus 20., 12:54 (CEST)

Bántalom

Vakondka. Baj van. Pkunk szídja a becsületemet, és ráadásul bánt is engem. – Gabest vita 2018. augusztus 25., 11:59 (CEST)

Kedves Pkunk barátom, kérlek szépen ne bántsd szegény Gabestot, mert ő is a barátom. – Vakondka vita 2018. augusztus 25., 12:03 (CEST)

Ez aljas rágalom! Gabest egyszerűen hazudik. Nem szidom Gabest becsületét, nézd csak meg, mit írtam neki! – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 25., 12:42 (CEST)

Gondoltam Pkᑌᘗᖾ, hogy Gabest megint félre beszél, de sem tégedet, se őt nem akarom bántani, mert mindketten a barátaim vagytok, azért ilyen szépen kértem, hogy hagy örüljön, de igazad van, az nem szidás, hogy csak megkérted rá, hogy forráskérő sablonkat ne töröljön, meg kérted egy mondat fogalmazását ne írja mindig ide-oda át, az egyik az rossz lépés, a másik csak fölösleges időpazaroltatás, de én nem kértem forráskérősablonokat töröljön, és azt se kértem állítsa mindig vissza mások fogalmazásait, de nem akarom Gabestot sem bántani, de tégedet sem akarlak. – Vakondka vita 2018. augusztus 25., 13:22 (CEST)

De kedves barátom. Pkunk folyton szivat engem, a becsületemet és a rendességemet. A lényeg az, hogy nem is beszélek félre, és mellé sem. – Gabest vita 2018. augusztus 25., 13:31 (CEST)

Ide figyelj @Gabest:! Egy szót se szóltam a becsületedről! Állj már le a hazudozással! -- Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 25., 13:48 (CEST)

Tudom Gabes nem akarsz te senkinek sem rosszat, van egy ki gond a gondolkodásoddal, arról nem tehetsz, de rólam nem kell olyat mondanod, amivel megtéveszted a többieket, hogy mit mondtam neked, engem már épp eleget bántottak ártatlanul, meg jogtalanul úgy, hogy nem szándékosan elkövetett rossz dolgokat, bántani valakit csak akaratos rossz elkövetés dologért szabad, viszont ha valaki gondolkodásilag nem tudja tudomásul venni a szabályokat, többszörös szép figyelmeztetés után sem, nem tudják elnézni a végtelenségig, túl sokadik után már akkor ők kénytelenek téged blokkolni, arra ők fel vannak jogosítva, ők akkor kötelesek azt megtenni. – Vakondka vita 2018. augusztus 25., 13:36 (CEST)

Akkor kijelentkezem majd, ha blokkolnak. Én már amúgy se wikipédiázom. De arra kérlek, légy szemfüles. Szerkezz valami mást helyettem és hozz létre minden cikket, amit tudsz, amikor lehet. – Gabest vita 2018. augusztus 25., 13:46 (CEST)

Nem fogok kivételezni Gabesttel. Csak azt kérem számon rajta, ami mindenki mástól is számonkérhető. Ha tévedek, akkor rámszóltok, és én nem fogom mindenkinek azt válaszolni, hogy „Kérdezze meg Vakondkát!” -- Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 25., 13:48 (CEST)

Gabes: Kérlek szépen azért ne menj el, még hátha meg tudsz javulni, mert ha megjavulsz, akkor nem fognak blokkolni, nem is a viselkedésedben, hanem a cselekedeteidben, kell megváltoznod, a szabályokat kell betartanod. – Vakondka vita 2018. augusztus 25., 13:51 (CEST)

Pkᑌᘗᖾ nem is én vagyok a wiki szabálya, akire támaszkodni kell, van egy közös leírás, mindenki számára, azt eltudja bárki olvasni. – Vakondka vita 2018. augusztus 25., 13:53 (CEST)

Nem is arra céloztam, hanem Gabest első számú standard válaszára, pl.: „Kérdezze meg Vakondkától. – Gabest vita 2017. március 24., 18:27 (CET)” -- és hasonlók. Megtalálhatók G. vitalapjának archívumában, és azok törölt szakaszaiban is. Nem tudom, te mit szólsz ehhez, hogy folyton veled takarózik? -- Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 25., 14:18 (CEST)

De hiszen ez csak a magázás jele. És azóta tegeződtem Vakondkát. – Gabest vita 2018. augusztus 25., 15:18 (CEST)

Pkᑌᘗᖾ: Nem tudok már mit szólni ehhez. – Vakondka vita 2018. augusztus 25., 15:30 (CEST)

Pkᑌᘗᖾ: Amúgy nem valami helyesek a megfogalmazásai. Ezt nézd meg. "És azóta tegeződtem Vakondkát." Én inkább ezt úgy fogalmaztam volna. És azóta tegeződtem Vakondkával. / És azóta tegezem Vakondkát. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 15:53 (CEST)

Hát igen, a tegeződés meg az igei vonztatok nem nagyon mennek neki. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 26., 21:08 (CEST)
→ Jó lenne ezt azonnal befejezni. Erősen rontja a jel–zaj arányt. Magánlevelezés, ami nem tartozik a Wikipédiára. OsvátA Palackposta 2018. augusztus 26., 21:16 (CEST)
@OsvátA: ha nagyon zavar, akkor ne figyeld. Mi meg kibeszéljük magunkat, mert azt nem tiltja a törvény. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 26., 21:26 (CEST)
Jó ideje kerülöm én már ezt, de néha beleszalad az ember... OsvátA Palackposta 2018. augusztus 26., 21:33 (CEST)
Bocsi, éppen abba akartam hagyni, ezek ott fönt amúgy is a záró mondatok lettek volna, csak hogy megnyugodjunk. -- Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 26., 21:39 (CEST)

IP-ell.

Szia!

Kérjek Franekl100 számára IP-ellenőrzést? Már kezd idegesíteni. Üdv! WikimakerXDvita 2018. augusztus 25., 12:23 (CEST)

Akkor ráhagyom Kobeatra a dolgot. Vigyor További jó szerkesztést! WikimakerXDvita 2018. augusztus 25., 12:27 (CEST)
Ja. Már megnéztem tegnap. Úgy látom elég könnyen rájöttél, hogy ő az, amikor a vitalapjára írtál.:-) Üdv!WikimakerXDvita 2018. augusztus 26., 15:51 (CEST)

Nem értem, miért nem unt még rá. Igazából nem képes megérteni, hogy hiába vandálkodik, úgyis vissza lesznek vonva a szerkesztései. WikimakerXDvita 2018. augusztus 26., 15:58 (CEST)

Egyébként már eddig is be volt állítva. WikimakerXDvita 2018. augusztus 26., 21:49 (CEST)
Vigyor WikimakerXDvita 2018. augusztus 26., 21:53 (CEST)

Wiki jelenléted

Gabest: Ne menj el, amíg nem blokkolnak végleg. Ugye nem mész el addig? – Vakondka vita 2018. augusztus 25., 15:36 (CEST)

Gabest: Erre nem írtál, kérlek szépen írj. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 15:42 (CEST)

Rendben van. De mondd csak. Véletlenül nem téged blokkoltak? – Gabest vita 2018. augusztus 26., 17:42 (CEST)

Gabest: Á nem, dehogy is, hanem nekem Pagony levédte a vitalapomat, mert a KissElek7 túl sokat zaklatott a zoknibábos hazug hülyeségeivel. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 18:07 (CEST)

Ó te szegény, mennyire sajnállak. Meddig tart az? – Gabest vita 2018. augusztus 26., 18:11 (CEST)

Gabest: Aranyos voltál, ezt most határozatlan időre van, de semmi baj ezzel, én szerkeszteni tudok ettől mindent ugyanúgy, meg te tudsz nekem továbbra is ugyanúgy írni, csak a nem regisztrált szerkesztők, és a 4 napnál korábban regisztrált szerkesztők nem tudnak írni a vitalapomra, de te már regisztráltál, és már rég megvolt a 4 napod azóta. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 18:15 (CEST)

Gabest: A határozatlan idő itt pont azt jelenti, hogy most KissElek7 a hülye zoknibábjaival nem fog tudni soha sem többé zaklatni a vitalapomon. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 19:06 (CEST)

Gabest: Amúgy látom, csak nem tudtad megcsinálni a wikis e-mail beállítást. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 21:01 (CEST)

Megpróbáltam, de egyszerűen nem ment. Ha bár nem tudod ellenőrízni a blokkolás miatt. Még létrehozni sem. – Gabest vita 2018. augusztus 26., 22:48 (CEST)

Gabest: "Ha bár nem tudod ellenőrízni a blokkolás miatt. Még létrehozni sem." Ezt most nem értem. Mit értesz ez alatt? – Vakondka vita 2018. augusztus 27., 11:20 (CEST)

Csakúgy sajnáltalak, hogy nem tudsz átszerkeszteni semmit. – Gabest vita 2018. augusztus 27., 11:25 (CEST)

Gabest: "Nem tudsz átszerkeszteni semmit." De még mindig nem értem, ezt most, hogy érted? Nem blokkolt senki sem. Az anonok nem tudnak írni a vitalapomra, meg a 4 napnál korábban regisztrált szerkesztők. Csak a Kiss Elek miatt Pagony levédte a vitalapomat. Ennyiről van itt szó. – Vakondka vita 2018. augusztus 27., 13:18 (CEST)

@Vakondka:, @Gabest:: Sziasztok! Gondolom, Gabest azt hiszi, hogy téged blokkoltak és nem tudsz semmit se csinálni. Igaz, hogy mondtad, de még mindig azt hiszi.– Fromiadrian vita 2018. augusztus 27., 13:40 (CEST)

Segítés

Szia! Hallottam nagyszerű vagy filmes cikkekben, segítesz megírni egy cikket? Meg hogy kell cikket írni, segítesz? – Kalsenberger János vita 2018. augusztus 26., 16:22 (CEST)

Kalsenberger János: Nagyszerű vagyok filmes cikkekben, köszi látod rólam ezt az igazat, de kérlek szépen hagyjál békén a zoknibábjaiddal KissElek7. Mert több felhasználónak a személyi jogait is sértetted. Pl. ami egy tejfölös edény neve is, azt a kifejezést emberekre használtad, olyanokra is, akik nem is azok, mint én sem. Meg mutogattad több embernek a valós nevét vitalapon. A wikin inkognitóban kell hagyni másokat, nem szabad megsérteni mások privát szféráját, még akkor sem szabad a személyi jogaikat sérteni, ha tudod a nevüket, tudod kik ők, vagy ismered őket, sőt személyes ismerőseid, ha nem akarják, ha meg csak a létezésükről tudsz valahonnan, akkor meg úgyszintén nem. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 18:53 (CEST)

Munkalapod

Gabest írjál valamiket a tanításaidról ezen a lapon itt ha tudsz Szerkesztő:Gabest/Tanítások létrehozása. :-)Vakondka vita 2018. augusztus 27., 21:05 (CEST)

Ebben lesznek a tanítások, amit a vitalapomon írtál nekem. – Gabest vita 2018. augusztus 27., 21:20 (CEST)

Szerkesztői lap meg Vitalap és Próbalap

Pkunk, Gg. Any: Mindkettőtöknek mindegyiket nagyon szépen köszi, de a vitalapot már levédte nekem két napja Pagony, nem értettem Pkunk most melyikre gondolt, hogy le kéne védeni. Nem baj, hogy nem beszélte meg előtte velem, mert jó döntés volt, az a lényeg. – Vakondka vita 2018. augusztus 28., 16:33 (CEST)

Pkunk, Gg. Any: Ja lehet te Pkunk már korábban kérted, csak nem vettem észre, mint ahogy azt, Pagony rendezte. Semmi baj, nem szóltatok előre, nagyon jó döntés volt, jó ötlet. Akkor te kérted a vitalapot az nap, és később rendezte Pagony. Csak most úgy gondoltam Pagony rendezte két napja, az téma jött szóba valami, hogy ma lettem megemlítve csak ott, az nap nem voltam. – Vakondka vita 2018. augusztus 28., 16:50 (CEST)

Pkunk, Gg. Any: Pagony védte le a vitalapot, Pallerti jelezte az üzenőfalon, hogy megoldva. – Vakondka vita 2018. augusztus 28., 16:54 (CEST)

Azért írtam, hogy meg van oldva a vitalapod levédése, mert nem tudtam, hogy látod-e. Pallerti a blokkjavaslatra írta, hogy elfogadásra került, nem a lapvédésre. Én kérésedre, a szerkesztői és a próbalapodat védtem le, ahogy már korábban írtam is. Gg. AnyÜzenet 2018. augusztus 28., 23:19 (CEST)

Gg. Any: Még a filmművészet ezt, ha lehetne, ezt is megköszönném, mert ez én általam készített al-lap, és eredeti értelemszerű igazat ír a mozgóképek csoportosításairól. – Vakondka vita 2018. augusztus 29., 12:03 (CEST)

Ez is készen. Csak automatikusan megerősített szerkesztők és attól felfelé szerkeszthetik. Gg. AnyÜzenet 2018. augusztus 29., 12:47 (CEST)

Gg. Any: Meg még ezt Pkunk által csinált lap Gabest tanításaira ezt is megköszönném, itt nehogy a KissElek7 valamivel megtévessze Gabestot. – Vakondka vita 2018. augusztus 29., 12:09 (CEST)

Kérésedre a lapvédelem létrehozva. (Csak automatikusan megerősített szerkesztők és attól felfelé szerkeszthetik.) Gg. AnyÜzenet 2018. augusztus 29., 12:44 (CEST)

Gg. Any: Oké, most már minden rendben, nagyon szépen köszi. – Vakondka vita 2018. augusztus 29., 12:58 (CEST)

re: Cikkek

Hello!

Igen, sajnos nem nagyon volt időm hogy ezt megtárgyaljuk, az üzenetre is most tudtam válaszolni. A helyzet az, hogy több wikis projekten is dolgozok egy ideje (pl. Golden Globe-gálák), amiknek a készítése sok időt vesz el, és nem tudok melléjük sok más teendőt beszúrni. – Garfbob10 labirintus 2018. augusztus 29., 08:00 (CEST)

Az elsüllyedt világok

Szia! Myra és Shangor második évadbeli szinkronhangjairól mit tudunk? Avagy szerepeltek ők a második évadban? Szégyen, vagy sem, több mint 14 éve nézem, és még mindig csak az első évadot láttam végig, a másodikat nem :-) Oppashi Mesélj csak 2018. augusztus 29., 23:14 (CEST)

Oppashi: Hú, most jelenleg nem emlékszem pontosan erre, de úgy is segítenem kell majd, hogy végig tudd nézni a sorozat minden részét. – Vakondka vita 2018. augusztus 30., 11:12 (CEST)

Apróság

Kedves barátom. A Pif és Herkules 6 része úrja a BOULDIVAKONDKA fiókján. De hiányzik valami. Tudod, az epizódcíme a "Jeti és a suskus" amelynek 97. része, francia sorrendben 84. része. A videán a "Pif et Hercule" címen található. – Gabest vita 2018. augusztus 30., 10:03 (CEST)

Gabest: Azt a részt én nem láttam hol van fent, de akkor az biztosan franciául van. – Vakondka vita 2018. augusztus 30., 11:21 (CEST)

Gabest: Az a rész hol van mutasd meg. – Vakondka vita 2018. augusztus 30., 12:01 (CEST)

Tessék! Itt van! → https://videa.hu/videok/kreativ/pif-et-hercule-1.-oeUqcbkaKYGaCIj2 – Ez lesz a 97. része, francia sorrendben 84. része. – Gabest vita 2018. augusztus 30., 19:45 (CEST)

Gabest: danke, thank you, merci – Vakondka vita 2018. augusztus 31., 10:24 (CEST)