Szerkesztővita:Suti1979

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pallerti 12 évvel ezelőtt a(z) Hármashatárhegyi repülőtér témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Suti1979!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: PallertiRabbit Hole 2011. október 17., 13:58 (CEST)Válasz

Hármashatárhegyi repülőtér[szerkesztés]

Szia, javítottam a Hármashatárhegyi repülőtér szócikkben történt szerkesztésedet. Két probléma volt vele:

  • érdemesebb a cikk vége helyett egy arra alkalmasabb szakaszba beszúrni az ilyen linkeket(pl "külső hivatkozások"), mert így egy helyen lesznek és nem kerüli el az olvasó figyelmét.
  • pontatlanul írtad be a linket (elgépelted) - így rákattintva nem jelenik meg. Vágólap használatával elkerülheted az ilyen hibákat.

Ha egy szöveg hosszabb, illetve ha speciális jeleket tartalmaz, akkor másolásához érdemes a „láthatatlan vágólap” segítségét igénybe venni, nem pedig kézzel újra leírni.

  1. Először ki kell jelölni a lemásolandó szöveget, például úgy, hogy az egér főgombját nyomvatartva elhúzod a szöveg felett a mutatót, ettől a szöveg háttere fekete lesz.
  2. Az így kijelölt szöveget a CTRL és a C billentyűk rövid és határozott együttes lenyomásával tudod a vágólapra másolni.
  3. Mielőtt előhívnád a szöveget a láthatatlan vágólapról, kattints oda, ahova be szeretnéd azt szúrni.
  4. Ezután nyomd le egyszerre (röviden és határozottan) a CTRL és a V gombokat, ezzel szúrod be a vágólapon tartott szöveget.

Megjegyzés-1:Van olyan billentyűzet is, ahol a „Ctrl” gomb a „Control” vagy az „Str” feliratot viseli.
Megjegyzés-2: Az első a lépés így is mehet: Shift billentyűt lenyomva tartva a vagy billentyűvel (kurzorbillentyűk) jelölöd ki a szöveget.
Megjegyzés-3: A fenti információ Windows-specifikus. Egyéb operációs rendszerekben (Unix variánsok vagy Linux esetén a window managertől függően is) más eljárás követendő.
Megjegyzés-4: A vágólapra mentett szöveg egy szerkesztési ütközéskor is jó szolgálatot tehet.
Miután beírtad a linket (vagy bármi mást), az előnézet megtekintése gomb segítségével látni fogod a majdani végeredmény - ilyenkor egy kattintással érdemes kipróbálni, hogy működik -e, és jó helyre vezet -e a link. PallertiRabbit Hole 2011. október 17., 14:11 (CEST)Válasz