Szerkesztővita:PIDZSO

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Mozo 14 évvel ezelőtt a(z) Lassan vége témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves PIDZSO!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Mozo vita

Maple (szoftver)[szerkesztés]

Szia! Örülök, hogy ilyen gyorsan választottál szócikket magadnak. Gondolom ránéztél már az en:Maple (software) lapra. A témában talán érdemes felvenned a kapcsoltot User:Syp-pel, aki informatikus és adminisztrátor. Biztos jó tanácsokkal fog szolgálni pl azzal kapcsolatban, hogy a szoftveres szócikkeknek milyen standard formája van. Üdv: Mozo vita 2009. február 25., 21:31 (CET)Válasz

Szia! Kéne szoftversablont tenni a szócikked elejére: szoftver infobox a használatára vonatkozóan lásd más szoftver szócikkeket. Üdv: Mozo vita 2009. április 29., 12:05 (CEST)Válasz

Lassan vége[szerkesztés]

Kedves Hallgatók! Úgy tudom, a szócikkírás beadási határideje a jövő hét, ezért kérlek benneteket, feltétlenül és haladéktalanul tegyetek eleget a WPM:BMEM lapon szereplő követelmények mindegyikének. Wikis szemmel a szócikkek minőségét ugyanis az abban foglaltak szerint fogom (Wettl Tanár Úrral együtt) értékelni. Röviden:

  • legyen bevezető, képek, ábrák, lábjegyzet: melyben megadjátok, az állításaitok referenciáját, irodalomjegyzék, melyben összegyűjtitek a könyveket, online anyagokat, amikből dolgoztatok, a szedés egyezzen az angol wikiben sztenderd matematikai stílussal (szövegben dőlt html, kiemelt képletben latex), mi hivatkozik a szócikkedre, külső linkek, ahol a témának még utána tudnak nézni (tilos, hogy egy szócikk ilyen értelemben zsákutca legyen, mindig tegyetek külső netes referenciát is, fel van sorolva legalább 4 hely ahol ilyeneket találtok!)

ez a lista, csak irányadó, a műhelylapon ott van a rendes. Üdv: Mozo vita 2009. május 8., 14:54 (CEST)Válasz