Szerkesztővita:Fejszés/Holokauszttagadás ellenes törvények

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Fejszés 14 évvel ezelőtt a(z) Pár apróság témában

Pár apróság[szerkesztés]

Gyorsolvasással átnéztem, komoly munka, sajnos pont a lényeghez, a joghoz nem értek, de néhány észrevétel:

  1. A Wikipédia szócikkek első mondata mindig egy rövid definíció kell hogy legyen, pl. „A parallelogramma (vagy paralelogramma) olyan négyszög, amelynek két-két szemközti oldala párhuzamos vagy Petőfi Sándor (Kiskőrös, 1822. december 31. vagy 1823. január 1.Segesvár, 1849. július 31.?) magyar költő, forradalmár, nemzeti hős.” Itt is valahogy először röviden meg kéne fogalmazni, mit értünk holokauszttagadás ellenes törvények alatt. De az is lehet, hogy majd más, talán szerencsésebb címet kell majd adni neki, pl. Holokauszttagadás és törvénykezés vagy ilyesmi.
  2. „Több tudós álláspontja szerint megállapítható”: ilyen jellegű mondatot nálunk nem illik leírni, meg kell mondani ki szerint igen, ki szerint nem, forrásokat megadni hozzá.
  3. A WP-ban nem szoktuk a fontosnak tartott gondolatokat tankönyvszerűen vastagítással kiemelni, ez az eszköz más célokra van fönntartva.
  4. Ugrás a lap tetejére: nem használjuk.
  5. Ügyelj arra, hogy gondolatjel gyanánt nagykötőjelet használj, idézőjelként pedig a magyaros alsó-felső macskakörmöket. A szerkablak alatti gombsorban érhetők el ezek.

Én úgy érzem, semmi akadálya, hogy az apró, főleg formai hibák javítása után kimenjen a szócikk névtérbe, legfeljebb majd jól ízekre szedik. De addig se provokáld fölöslegesen a holokausztrajongókat :) – Villanueva vita 2010. március 5., 17:08 (CET)Válasz

Mi az, hogy provokálás? Nem ismerem ezt a szót. Én csak egy békésen legelésző fáradt Skorpió vagyok.

Egyébként köszönöm a figyelmeztetés. Mindennel egyetértek. A cím tényleg nehéz dió. Nincs jó cím, mivel arról szól a történet, hogy lelkes aktivisták mindent le szeretnének tiltani, de néhol sikerül nekik, néhol meg csak pofára esés van. Legalább is innen nézve. A másik oldal másképp mesélné.

Hát igen. Szerintem is béna ez a „Több tudós álláspontja szerint megállapítható” kezdetű rizsa, de ahonnan fordítottam már szinte mindent húztam. Ezt rossz érzésekkel telve végül is meghagytam, mivel rájöttem, hogy mit akar sugallni. Azt akarja sugallni finoman (Sapienti sat) a haveroknak, hogy egyedül a "common law" jogrendszerű országokban lehet sumákolni holokauszttagadásfeljelentésügyileg. Egyedül csak az európai kontinensen lehet sikerrel kavarni. Közben találtam egy sokkal sikerültebb megfogalmazást, de az én erre fordítható energiám eléggé véges.– aSzélesFejszésA széles fejszés mosolyog 2010. március 5., 19:26 (CET)Válasz