Szerkesztővita:CrystalLemonade/Archív 2

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Xia 3 évvel ezelőtt a(z) Charlotte témában

Japán nevek

Szia! Az angol wikiben a japán nevek jobbára fordított névsorrendben szerepelnek, tehát amikor magyarra írjuk át őket, meg kell fordítani. A japánoknál, akárcsak nálunk, a vezetéknév áll elől. Kérlek figyelj oda erre. Köszönöm. Üdv Xia Üzenő 2020. június 18., 22:28 (CEST)

Anime- és mangaműhely

Szia!

Köszöntelek a műhely tagjai közt! :-) Van esetleg valamilyen konkrét elképzelésed, hogy miről szeretnél cikket írni vagy melyikeket javítanád fel? – Sasuke88  vita 2020. október 11., 23:31 (CEST)

Többféle, mint mondjuk a Páncélba zárt szellem: SAC_2045, BNA: Brand New Animal cikk is az én fordításommal lett létrehozva. Lehet hogy továbbiak is lesznek majd áthozva az enwikiről, persze a megfelelő címmel, és névátírásokkal.
A meglévőket meg fel tudom javítani átírással (az átíróval), ha esetleg még nem lenne megfelelő, és elírások javítása. CrystallineLeMonde vita 2020. október 11., 23:54 (CEST)

Denpa (zenei stílus)

Szia, a japán neveket át kellene írni WP:JAPÁN szerint, illetve angol wiki szócikkeire nem szaba dlinkelni szövegközben, ezeket kipucoltam. Üdv Xia Üzenő 2021. március 13., 12:30 (CET)

Charlotte

A cikkben lesznek majd korrektúrák, átírások majd. --CrystallineLeMonde vita 2021. március 30., 17:28 (CEST)

Xia  Üzenő  2021. április 4., 08:38 (CEST)

Meghívó a Könnyűzenei Műhely tagjai közé

Köszöntünk, kedves CrystalLemonade!

Üdvözlünk!

Mivel szerkesztéseid a magyar Wikipédiában a könnyűzenéhez (is) kapcsolódnak, ezért kérjük, látogass meg néhány hasznos oldalt, amelyek segítségedre lehetnek a szócikkeid írásakor:

  • Könnyűzenei portál: színes, összefoglaló, tartalomajánló lap.
  • Irányelvek: irányelvek, amelyek szabályozzák, hogy mely zenei témákról szülessen önálló szócikk.
  • Formai útmutató: hasznos összefoglaló a könnyűzenei szócikkek felépítéséről, hogy azok egységesek és jól használhatóak legyenek.

Amennyiben kedvet érzel, csatlakozz a Könnyűzenei műhelyhez. Nincs más dolgod, mint itt beírnod a neved és néhány szót arról, hogy miről szeretnél írni.

Fogadj örökbe egy zenészt vagy együttest! Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a szerkesztők külön figyelmet szenteljenek a nekik kedves zenészeknek és előadóknak. Csatlakozz a kezdeményezéshez a Könnyűzenei műhely lapján!

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Baráti üdvözlettel : Ary vita 2020. február 4., 16:31 (CET)

Tonight Alive - magyartalan fordítások

Szia! Beleolvastam a Tonight Alive szócikkbe és sok magyartalan szövegrészt találtam, ami a fordításból ered. Ilyenek, mint "vezető gitáros" (lead guitar/lead guitarist), ami magyarul a "szólógitárost" jelenti. Vagy "felkérték, hogy csatlakozzon a billentyűs hangszerekhez és szólógitárra". Ha elolvasod, rájössz, hogy ennek semmi értelme. Jobb lenne, ha nem szó szerinti fordítást akarnál csinálni, hanem a saját szavaiddal leírni, amit kihámozol az idegen nyelvű szócikkből. Könnyebb úgy elkerülni a hasonló eseteket. Nézd át, légy szíves, a szócikk szövegét és javítsd az értelmetlen mondatokat! – Ary vita 2020. május 25., 09:18 (CEST)

IP-ellenőrzések kérése

Szia, bár leírtam a WP:IP-n, de itt is szeretnélek megkérni: sokkal-sokkal nagyobb figyelemmel és alapossággal indíts egy ilyen kérelmet. Ne érts félre, semmiképpen nem akarlak elriasztani a WP:IP kérésektől, de ez egy nagyon megalapozatlan kérés volt, láthatóan nem ismered a zoknibábok használatára és az IP-ellenőrzésre vonatkozó irányelveket. Kérlek tanulmányozd ezeket. Ilyenkor azért elég kellemetlenül érezheti magát a megvádolt szerkesztő (bár itt ugye maga a vád sem volt világos, mert aztán az nem derült ki, hogy mi lenne az irányelvsértés). Azt gondolom, hogy most az a legkevesebb, ha Botulitisztól elnézést kérünk az elszenvedett kellemetlenségért, én megyek a vitalapjára és megteszem – örömmel látnám, ha velem tartanál. --PallertitcoC 2020. december 20., 21:37 (CET)

Szia, írtam neki. Ez volt az első ilyen, hogy (tényleg) véletlen egybeesés volt a szerkesztők közötti szerkesztési tevékenység. Viszont a Wikidatán (ahol jóval aktívabb vagyok), találkoztam jó pár esettel, ahol tényleges zoknibábokat is találtam, és azóta már hűvösön vannak. Máskor itt jobban körültekintő leszek. – CrystallineLeMonde vita 2020. december 20., 22:02 (CET)