Szerkesztővita:B.Zsolt/Archív31

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Németországi S-Bahn-hálózatok listája

Kedves B.Zsolt!

A Németországi S-Bahn-hálózatok listája szócikkben a videó nem érhető el. A Külső hivatkozások szakasz egyébként itt forrásokat vagy további információkat jelent? Apród vita 2019. szeptember 21., 22:34 (CEST)

Köszönöm az észrevételeket, javítottam a két hibát! – B.Zsolt vita 2019. szeptember 21., 22:43 (CEST)

Köszönöm. Apród vita 2019. szeptember 21., 22:51 (CEST)

Két különböző Wd tulajdonság egy sorban az infoboxban

Szia! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van a {{Diplomáciai misszió infobox}}(?), amiben a misszióvezetőt a Wikidatából veszi. Namos a Wikidatán kétféle tulajdonságot használva tüntetik fel ezt az adatot: vagy úgy írják be, mint elnök (P488) (pl. itt: Ukrajna budapesti nagykövetsége (Q12142734)), vagy úgy, mint vezető/igazgató (P1037) (pl. itt: Györkös Péter (Q23561769)). Természetesen egyszerre csak az egyiket használják, vagy ezt, vagy azt, de nincs előírás melyik jó, valószínűleg mindkettő helyes. A fenti infobox azonban csak az egyiket, a vezető/igazgató (P1037) tulajdonságot veszi be, de én azt szeretném elérni, hogy bármelyik is szerepel, azt olvassa be és írja ki a Vezető sorban.

A segédleted egymásba ágyazott sablonok szakasza alapján akartam bővíteni az infoboxot, de már az előnézetnél kiírja, hogy "Szintaktikai hiba a JSON-ban". Szerintem jót írok, de valószínűleg még a dokumentációban is javítani kell, annak a szintaktikáját azonban nem ismerem és nem jöttem rá hogyan kell. Így nézett ki a sabon eredetileg:

  VEZETŐ
-->{{Infobox/Általános<!--
  -->|{{wikidata|P1037|{{{vezető|}}}|showQualifiers=P580, P582|excludespecial=true|showReferences=}}<!--
  -->|Vezető<!--
  -->|<!--
-->}}<!--

Erre javítottam én:

   VEZETŐ
-->{{Infobox/Általános<!--
  -->|{{wikidata|p1037|{{wikidata|p588|{{{vezető|}}}|showQualifiers=P580, P582|excludespecial=true|showReferences=|}}}}<!--
  -->|Vezető<!--
  -->|<!--
-->}}<!--

És utána jön a JSON-hibaüzenet. Mit kell még javítani, vagy hogy kell megcsinálni, hogy jó legyen? Köszönöm előre is. Palotabarát vita 2019. szeptember 25., 19:01 (CEST)

Nekem úgy tűnik, nem a sablon a rossz, hanem a sablondokumentáció. a laptörténetben visszalapozva május 9-én még jó volt, majd módosítottad és azóta nem jó. Az egymásba ágyazott wikidata sablonok jónak látszanak, legfeljebb annyi hibát látok, hogy a paramétereket (showreferences...) mindkettőhöz be kellene írni, nem csak egy helyre. – B.Zsolt vita 2019. szeptember 25., 21:23 (CEST)

Hát kösz szépen, ezt soha nem találtam volna ki. Javítottam a május 9-i hibát (egy vesszővel több volt, semmi hibát nem okozott, de a hibaüzenet állandóan ott volt, fura), és beírtam az általad javasolt duplikált paramétersort, most úgy tűnik működik (ez az egy érintett cikk van: Lengyelország budapesti nagykövetsége). Kösz mégegyszer! Palotabarát vita 2019. szeptember 25., 22:05 (CEST)

Ez minek?

Szia! Nem értettem, mire való népességsablont beszúrni egy személy cikkébe, de nem is látom, hogy valójában itt mit csináltál. – Hkoala 2019. október 29., 23:12 (CET)

Köszi a magyarázatot! Szerintem több is van: [1]. Nem lehet, hogy a településeknek az alkategóriáit is bevetted a botozásba? München >> müncheniek? – Hkoala 2019. október 30., 06:57 (CET)

Igen, az volt a gond. Most már átugrik minden lapot, amiben nem történik csere, csak apró változtatás. – B.Zsolt vita 2019. október 30., 10:56 (CET)

„Kifutópálya adatokat hiányoló repülőtér cikkek”

Szia!

"összesen 164 lap"?? Ezeket mindet nézzem át?? Azt hittem, kevesebb lesz. Pár nap türelmi időt kérek... Vigyor misibacsi*üzenet 2019. október 23., 21:02 (CEST)

Szia. Találomra megnéztem egyet, a Karlsruhe/Baden-Baden repülőtér szócikkét. A Wikidatában benne van a kifutóra vonatkozó információ, de a {{Repülőtér infobox}}(?) nem kéri le az adatokat. Ha ezt a sablont átalakítod, szerintem az esetek 95%-át megoldod. Csigabiitt a házam 2019. október 23., 21:08 (CEST)

Misibácsi: Nincs határidő, se kötelező vállalás! :) Csak egy gyűjtés! :) A makró amúgy kész, innentől fogva sima másol/beilleszt a dolog (igaz, ez 164-szer).

Csigabi: a wikidatában benne vannak, de nem tudom őket az infoboxban megjeleníteni... Az a baj, hogy a minősítőket nem lehet egyesével kiolvasni. Van egy sablon, ami úgy-ahogy jó, de Misibácsi már többször megszólt miatta, hogy ez nagyon kezdetleges. ebben egyet is értek vele, ezért töröm a fejem valami jobb megoldáson. – B.Zsolt vita 2019. október 23., 21:20 (CEST)

Nem "szóltalak meg", csak jeleztem bizonyos rendszer szerinti adathibákat... Vigyor misibacsi*üzenet 2019. október 24., 13:48 (CEST)

Szia!

Egy kis segítséget kérek WD-ügyben.

A "Pridacsa" szócikkben szerettem volna javítani pár dolgot (a nevét sikerült átírnom, mert elég furán nézett ki ezzel a névvel egy repülőtér), mert a gépgyár neve el lett írva a Wikidatában, de azt nem sikerült módosítanom. Gondoltam létrehozom azt az elemet(?) jó néven, ezért kitöröltem, de létrehoznom sem sikerült...

Azt sem láttam sehol, hogy a kifutópálya adatait hol lehetne megadni? Mert az orosz szócikkben benne vannak az adatai, csak nem tudtam hova másolni...

misibacsi*üzenet 2019. október 24., 19:26 (CEST)

Megnyitod a cikket, majd átmégy a Wikidata lapjára. Remélhetőleg magyar nyelvű neked is, ha nem, akkor álítsd át. Megkeresed az "állítás hozzáadása" linket, rákattintasz és az üres mezőbe elkezded begépelni: "futópálya". Ha megtalálta, értéknek megadod: "03/21". A hosszt, szélességet, magasságot ehhez az új elemhez kell beírni minősítővel. Remélem érthető voltam! :) – B.Zsolt vita 2019. október 24., 19:53 (CEST)

Igen, érthető volt, át tudtam írni WD-n, illetve beírtam a futópálya adatokat. Azonban a Pridacsa szócikkben ezek még nem jelennek meg. misibacsi*üzenet 2019. október 25., 13:47 (CEST)
Úgy értem, hogy a szócikk infoboxában nem jelennek meg az adatok, a cikkben már látom őket (én a cikkek szövegébe korábban csak ritkán írtam be ezeket az adatokat, mert az infoboxba már beírtam egyszer - régebben ez kézi beírással ment, jóval a WD-időszak előtt). misibacsi*üzenet 2019. október 25., 14:02 (CEST)

Sajnos ott csak akkor jelenik meg, ha a magyar wiki infoboxába is beírod. Már írtam Tacsipacsinak, hát ha ő be tudja oda is kötni a WD-t, de én sajnos nem tudom. :( – B.Zsolt vita 2019. október 25., 14:03 (CEST)

@Misibacsi: Sajnos kénytelen voltam visszavonni a futópálya adatainak beírását – mivel nem írtál be mértékegységet, értelmezhetetlen az adat. Amikor beírod az értékeket, a fő beviteli mező alatt felugrik egy ablakocska, amibe beírhatod a mértékegységet (ha elkezdesz gépelni, egy legördülő menüből tudsz választani). Plusz forrást is jó lenne feltüntetni, legalább egy URL formájában. (Nyugodtan vond vissza a visszavonásomat, ha utána rendesen kitöltöd az adatokat, ilyesmiért nem vagyok harapós.) A gépgyár nevét úgy tudod módosítani, hogy rákattintasz a linkre, majd annak a lapnak a tetején találod a szerkesztés linket. – Tacsipacsi vita 2019. október 26., 22:55 (CEST)

@Tacsipacsi: A mértékegységet kiválasztottam, mivel a helyi menüben (amit nagy nehezen sikerült behozni) megjelent a "méter". Erre rákattintottam, de nem jelent meg az elem mellett. Nem volt "OK" gomb, vagy semmi olyan, amivel be tudtam volna vinni a kiválasztott "méter"-t.

Az adat forrását hol lehet megadni?

A fő probléma technikai: ami be van írva a WD-be a cikkhez, az jelenjen meg valahogyan a magyar szócikkben. Erre nincs valami megoldásod? Mert hiába lesz beírva, ha nem tud megjelenni nálunk. misibacsi*üzenet 2019. október 27., 05:42 (CET)

@Misibacsi: A mértékegységet a fő érték (jelen esetben a „03/21”) melletti közzététel gombbal lehet menteni – ez mindent ment: a fő értéket, a minősítőket, azok mértékegységeit, esetleges hibahatárait („plusz-mínusz”) és a forrásokat is. Ez utóbbit a minősítők alatt lehet bevinni, a „forrás hozzáadása” gombbal, amire kattintva néha rögtön fel is kínál bizonyos gyakran használt tulajdonságokat, máskor kézzel kell beírnod a tulajdonság nevét is (ilyenkor is segít gépelés közben a szokásos legördülő menü). Ha csak egy URL-t adsz meg, azt a forrás URL-je (P854) tulajdonsággal tudod megtenni.
A technikai problémára sajnos nem tudok válaszolni, mert nem értem, hogy mit szeretnétek – ami most a cikktörzsben lévő sablonban megjelenik, azt változatlan formában simán be lehet rakni az infoboxba is, úgyhogy gondolom, nem ez a cél. Akkor viszont mi? (Ezt Zsolttól is kérdezem.) – Tacsipacsi vita 2019. október 27., 10:30 (CET)
Igen, szerintem is könnyebb lenne kitölteni, ha ott van üresen a sor az infoboxban. misibacsi*üzenet 2019. november 28., 13:30 (CET)