Szerkesztővita:Alyr

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt B.Zsolt 16 évvel ezelőtt a(z) Kategóriák témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Alyr!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2008. február 26., 18:23 (CET)Válasz

Transport Tycoon[szerkesztés]

Szia! Magam is nagy Tycoon rajongó vagyok, ezért is kezdtem el annak idején ezt a szócikket. Örülök, hogy folytatod és bővíted!

Arra gondoltam, hogy mivel egyre több vasúti játékszoftver van fennt, érdemes lenne külön kategóriát csinálni neki!

B.Zsolt vita 2008. március 3., 01:07 (CET)Válasz

Szia! Hát, igyekszem, anno nekem is nagy kedvencem volt a TT, most pedig az OpenTTD, és szeretném, hogy minél több ember megismerje, ezért próbálok kicsit hozzátenni a cikkhez.

A kategória ötlethez nem tudok sokat hozzáfűzni, még csak most ismerkedek a wikivel. :)

- Alyr 2008. március 3.

Kategóriák[szerkesztés]

Mi értelme még a videojátékokhoz is berakni, ha a vasútszimulátorok kategória is már része? A másik kérdésedre válaszolva: Kellene egy kategória a vonatos játékoknak. Bár nem fedi le teljesen a Tycoont a szimulátor, azért távol sem áll tőle. A TTD egy olyan játék, melyhez hasonló nem sok készült még. A TTD-nek és az OPENTTD-nek saját kategória így felesleges. Mehet a vonatops játékokhoz. Akárcsak az angolban. Esetleg van jó kategória javaslatod? Ja még valami: mint látod, egy szócikk mehet több kategóriába is, így semmi akadálya annak, hogy létrehozzunk egy gazdasági játékok vagy hasonló új kategóriát. Így szerintem mindenkinek igaza lesz! :)

Más: Ha már úgyis ennyire benne vagy, a TTDPatch-ról nem írnál valamit?

További jó szerkesztést!

B.Zsolt vita 2008. március 3., 23:36 (CET)Válasz

Hát, emlékeim szerint máshol is fel volt sorolva több fő- és alkategória, de mindegy, szerintem maradjon mindkettő, abból baj úgyse lehet. Szerintem (gazdasági) stratégiai játék. És azért voltak hasonlók, elég a theme hospitalra, rollercoaster tycoonra, sim cityre, stb-re gondolni, ezek lényege is hogy építs hatékonyan és gazdálkodj okosan :).

TTDPatch-ről annyit nem hiszem, hogy tudnék írni, mint az OpenTTD-ről, max csonkot kb. Meg kéne a Deluxe-ról is majd egy szösszenet. Majd megpróbálom azért, de először még írok kicsit a játékmenetről majd OTTD-hez. - Alyr

Puskáztam kicsit az angolból! Azt hiszem megtaláltam a mindent kielégítő választ! :) Az angolban van egy Economic simulation games nevű kategória is! Ebben benne is van a Transport Tycoon. Megnéztem a szócikket és újab meglepetés: benne van a Train simulator kaegóriában! :) Csak le kell fordítani ezt a kategóriát, és azt hiszem mindenki elégedett lehet! :)

B.Zsolt vita 2008. március 3., 23:52 (CET)Válasz

Wow, csodás. Én Gazdasági szimulációs játékokra fordítanám. Amúgy ha megnézed az angol OpenTTD infoboxát, ott ez a kettő van: Strategy game, Economic simulation game (csak hogy nekem is igazam legyen :)). Jah és benne van az "Open source video games" meg a "Free, open source strategy games" kategóriájában is, amik egymás szülője-gyereke, szóval szerintem itt is egyezzünk ki egy döntetlenben ;). Azért azt meg kell jegyeznem, hogy eléggé elhagyatottnak látom a számítógépes játékokól szóló részét a (magyar) wikinek, van bőven teendő. - Alyr

Kategóriák réészemről Megoldva! :)

Örülök, hogy magadra vállalod a játékok megírását, szerintem ez a progi hasznodra lesz: Sablonfordító! Ha kérdésed lenne, írj!

B.Zsolt vita 2008. március 4., 20:30 (CET)Válasz

Hát azért ne várj szupergyors munkát, épp egy szigorlat előtt állok, szóval csak mikor nagyon ráérek tudok majd írkálni. De azért majd csak meglesznek. A sablonfordítóra szerintem nem igazán lesz ezekhez a cikkekhez szükségem, de azért köszi ;). - Alyr

Jó-jó, nem verseny ez! :) De ha a sablonfordítót megtanítjuk a játék infoboxra, egy nagy nekifutással az összes játékprogramot infoboxszal láthatjuk el. Ami azért pofás lenne! :) De nem versenyfutás :)

B.Zsolt vita 2008. március 4., 23:27 (CET)Válasz

Már le van fordítva magyarra ;) <hopp, asszem félreértettem, bocsi, nem szóltam> - Alyr

Apró megjegyzés még: Elég minden linket csak egyszer létrehozni egy szócikkben, nem pedig minden előforduláskor. Neked is csak plussz munka! :)

B.Zsolt vita 2008. március 7., 18:56 (CET)Válasz

Okok - Alyr