Szerkesztő:Ámbár

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ámbár igénybe veszi a mentorálást.

Ez a szerkesztő új a Wikipédiában, és még segítségre van szüksége. Kérlek, vedd ezt tekintetbe, és szükség esetén segítsd.

Ámbár mentora Karmela, és szívesen megválaszolja az ő vitalapjára írott kérdéseket.
Az első időkben fellépő gondokhoz a Kocsmafalon is segítséget lehet kérni.

Nyugdíjaskorú, "ámbár" még aktív tervező mérnök vagyok. 4 éve internetezek, eddig különféle- elsősorban tudományos fórumokon (Origó; Index) illetve kisebb magán fórumokon is.)

Tulajdonképpen - magamnak egyfajta világképet szeretnék kialakítani, a tudás és a tudat, a logika és a filozófia valamiféle egységét. Ebbe pedig valójában minden beletartozik:

- Matematika

- Csillagászat

- Áramlástan

- Történelem

- Művészettörténet

- (Vallás)filozófia.

- Irodalom, versek írása

Ide azonban csak kész-elfogadott elméletek jöhetnek csak...Vannak azonban olyanok, amelyek idekivánkoznak anélkül is, hogy valójában elfogadott, vagy elfogadható kommentárjuk lehetne.

Ilyen például Leonardó "Utolsó Vacsora" freskója is, amelyre nézetem szerint csak együgyü, és még együgyübb, elfogadhatatlan kommentárok ismeretesek...

Ez a kép több kérdést vet fel, mint amennyi magyarázat van. Amit azonban róla eddig irtam, azok szerintem tények, amelyek így jogosan voltak leírhatók. De vannak olyan gondolatok is benne, amelyeket csak azután érezném jogosnak leírni, ha valamiféle konszenzusra lehetne jutni egy hozzáértő körben megvitatva. Mi ennek a módja itt? Mert szerintem roppant érdekes dolgokról van szó benne, akkor is, ha a szenzációt, és az Ufológiát nem érintenénk!

Mert Leonardó képének több síkja van: - Vallásfilozófiai

- Olasz aktuálpolitikai

- Sforza- Árpád-házi- Hunyadi családok

Ez szerintem pont elég, hogy a témát felvessem, és hogy kitárgyaljuk. De hogyan? Ez itt nem fórum. Vagy igen?