Rufus (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rufus
2016-os amerikai televíziós film
RendezőSavage Steve Holland
ProducerAmy Sydorick
Vezető producer
  • Scott McAboy
  • Michael Sammaciccia
Műfajakció, vígjáték
Forgatókönyvíró
  • Bill Motz
  • Bob Ruth
FőszerepbenJace Norman
ZeneZack Ryan
OperatőrTom Harting
VágóDamon Fecht
Gyártás
Gyártó
  • Pacific Bay Entertainment
  • Nickelodeon Movies
Ország
Nyelv
Játékidő42 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
  • USA Nickelodeon Network
  • Magyarország Viacom Global Hungary Kft.
Bemutató
Eredeti adóNickelodeon
KorhatárHat éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
KövetkezőRufus 2.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Rufus 2016-ban bemutatott amerikai-kanadai film, amelyet Savage Steve Holland rendezett. A forgatókönyvet Bill Motz és Bob Ruth írták. A producere Amy Sydorick. A főszerepben Jace Norman, Davis Cleveland, Haley Tju, Noel Johansen, Chad Riley és Lisa Durupt láthatóak. A zeneszerzője Zack Ryan. A tévéfilm gyártója a Pacific Bay Entertainment és a Nickelodeon Movies, forgalmazója a Nickelodeon Network. Műfaja akciófilm és filmvígjáték.

Amerikában 2016. január 18-án, Magyarországon 2016. június 12-én mutatták be a Nickelodeonon.[1]

Egy fiú kutyája, Rufus egy rejtélyes nyakörv miatt átmenetileg fiúvá változik.

Cselekmény[szerkesztés]

Manny (Davis Cleveland) átiratkozik egy új iskolába egy másik városba. Nagyon ideges, hogy nem lesznek új barátai az első iskolai napon. Először találkozik Paige-dzsel (Haley Tju), egy különc iskolai riporterrel, aki segít Mannynek az új iskolában tett túráján. Mannynek nincs szerencséje, hogy első alkalommal jó napja legyen ebben az iskolában, mivel egy figyelemelterelés miatt megbotlik, és egy vödör kék festék esik rá. Hazaérve Manny arról beszél a szüleinek, hogy milyen kínos volt az első napja az iskolában, és azt mondja, hogy soha többé nem akar visszamenni, de a szülei észhez térítik.

Manny, hogy egy kicsit megnyugtassa az idegeit, sétálni megy, hogy focizni tudjon a legjobb barátjával, és Rufus nevű kutyájával. Játékuk során a labda egy kis tóba esik, aminek következtében Rufus nekifut, de közben a kutyus talál egy furcsa nyakörvet, és Manny megengedi neki, hogy az övé legyen. Az új otthonában töltött első éjszaka alatt Manny arról beszél Rufusnak, hogy milyen jó lenne, ha a kutya mellett lenne egy igazi legjobb barátja. Az éjszaka folyamán a nyakörv kicsit fényes lesz, közben Rufus másnapra emberré változik. Amikor Manny felébred, meglepődve látja, hogy az ágyán fekszik az emberré vált Rufus (Jace Norman).

Napközben az emberré vált Rufus továbbra is kutyaként viselkedik, ami megnehezíti Manny dolgát, hiszen titokban kell tartania, mielőtt komoly bajba kerülne. Manny nem tudja, mit tegyen, ezért úgy dönt, hogy beíratja Rufust az iskolájába, kockára téve ezzel a kutya identitását.

Manny szeretne népszerű lenni az iskolában, és ebben segít, hogy Rufus mindig bohóckodik, például kergeti a mókusokat, elkapja a repülő korongokat, és hogy az iskolai focicsapat kapusaként ő lesz a sztárjátékos. Rufus annyira népszerűvé válik, hogy Manny féltékeny lesz rá.

Közben azonban egy gengszterbanda egy amulettet keres (amiről Manny azt hitte, hogy nyakörv), és az iskolai bálon rájönnek, hogy az a két „fiú” birtokában van. A banda elhatározza, hogy elrabolja Mannyt, hogy Rufust a rejtekhelyükre csalja.

Nem sokkal később Manny, Paige és Rufus csapdába esnek egy raktárban, ahol a csapat bűnöző vissza akarja szerezni a nyakláncot, ami valamiért nagyon különleges számukra.

Egy gengszter nyilat lő Paige-re, de Rufus megmenti őt, közben azonban a lánc eltörik. Ennek hatására a lánc elveszti varázserejét, Rufus pedig visszaváltozik kutyává.

Manny végül megérti, hogy legjobb barátja hűsége örökre szól, és azt mondja neki, hogy elfogadja őt olyannak, amilyen addig volt, kutyának.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[2]
Rufus Jace Norman Pál Dániel Máté
Manny Garcia Davis Cleveland Császár András
Paige Haley Tju Lamboni Anna
Mr. Black Noel Johansen Szatory Dávid
Apa Chad Riley Dolmány Attila
Anya Lisa Durupt Tornyi Ildikó
Shaydo Yvonne Chapman Tarr Judit
Dimsum Paul Belsito Pavletits Béla
Devon Darien Provost Ifj. Boldog Gábor
Samantha Sidney Grigg Károlyi Lili
Chang Curtis Lum Horváth-Töreki Gergely
Sofőr Glenn Ennis Fehérváry Márton
Ms. Dunlop Jocelyne Loewen Udvarias Anna
Dj J. Alex Brinson Oroszi Tamás
Férfi ? Sörös Miklós
Festő ? Orgován Emese
Festő ? Vámos Mónika
Fiú ? Szabó Andor
Mókus ? Bálint Adrienn
Bemondó ? Schmidt Andrea

Magyar változat[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A Nickelodeon júniusi premierjei. Mentrum. (Hozzáférés: 2021. augusztus 21.)
  2. A Rufus című film szinkronhangjai. Gyerek-Világ

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Rufus, un amigo fiel (película para televisión) című spanyol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]