Paula és Paulina – A befejező film

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Paula és Paulina – A befejező film
(Más allá de... La usurpadora)
1998-as televíziós film
Rendező
  • Beatriz Sheridan
  • Eduardo Said
ProducerSalvador Mejia Alejandre
Műfajtelenovella, dráma
Forgatókönyvíró
  • Beatriz Sheridan
  • Inés Rodena
Főszerepben
Operatőr
  • Jesús Acuna
  • Manuel Barajas
  • Jesús Nájera
VágóJuan Franco
Gyártás
Ország Mexikó
Nyelv
Képarány1,33:1
Forgalmazás
Bemutató
Eredeti adóMexikó Las Estrellas
Kronológia
ElőzőPaula és Paulina
Kapcsolódó műsorPaula és Paulina (1998)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Paula és Paulina – A befejező film (eredeti cím: Más allá de... La usurpadora) 1998-ban bemutatott mexikói film, amely a Paula és Paulina című filmsorozat befejező filmje. A forgatókönyvet Inés Rodena írta. A játékfilm rendezője Eduardo Said, producere Salvador Mejia Alejandret. A főszerepekben Gabriela Spanic és Fernando Colunga láthatóak. A tévéfilm két részre osztott. Először a Las Estrellas nevű csatornán volt látható. Műfaja: telenovella és filmdráma.

Mexikóban 1998. július 25-én, Magyarországon 2011. augusztus 13-án vetítették le a televízióban.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Egy évvel az esküvő után Paulina és Carlos Daniel boldogan élnek, egy lányuk is született, Paulita. Paulina sokszor érzi rosszul magát, ezért felkeresi a család orvosát, aki közli vele hogy súlyos beteg, már csak 6 hónapja van hátra. Egy új szereplő jelenik meg : Raquel a gyerekek dadája. Kedves és jószívű lánynak látszik, ám valójában nem szereti a gyerekeket, viszont meg akarja szerezni Carlos Danielt. Paulina nem akarja egyedül hagyni Carlos Danielt a három gyermekkel, ezért elmondja Raquelnek hogy halálos beteg, és elkezdi felkészíteni a nőt, hogy átvehesse helyét a családban és gondját viselje a gyerekeknek. Mindezt meglepetten figyelik a házban élők: Paulina elegáns viselkedésre tanítja a nőt, új ruhákat ad neki, stb. Végül kénytelen elmondani hogy gyógyíthatatlan rákban szenved és azt szeretné, ha Raquel venné át a helyét a halála után. A nő persze csak örülni tud ennek és még Carlos Daniel előtt is megjátssza hogy mennyire sajnálja Paulinát.

Estefanía állapota egyre javul, napról napra jobban érzi magát és vissza akarja kapni a fiát. Rodrigo és Patricia – akik időközben nevelték a kisfiút – azonban nem akarják visszaadni neki. Estefanía megszökik a klinikáról és elrabolja a fiút Rodrigoék házából.

Eközben a Bracho-házban Paulina és Carlos Daniel házassági évfordulóját ünnepli a család és a barátok. Raquel siettetné a dolgokat, ezért meg akarja mérgezni Paulinát. Itallal kínálja a nőt, azonban egy szerencsés véletlennek köszönhetően a méreggel teli pohár Raquelhez kerül.

Paulina elájul, Raquelt abban a hitben hagyva, hogy sikerült a terve. Paulinát a mentők kórházba szállítják. Nem sokkal később Raquel is rosszul lesz, így ő is kórházba kerül. A kórházban kiderül, hogy tévedésből egy rákban szenvedő asszony leleteit adták Paulinának és Paulina nem beteg hanem ismét gyereket vár. Raquel bevallja, hogy Paulinát akarta megmérgezni és bocsánatot kér. A Brachók nem jelentik fel, Raquel pedig elköltözik a házból.

Pár nappal később az egész család összegyűlik, és készítenek egy közös fotót a családról: Paulináról, Carlos Danielről, a gyerekekről, Piedad mamáról, Rodrigóról és Patriciáról, Estefaníáról, és a fiáról és persze Fidelináról.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Paulina Bracho Gabriela Spanic Orosz Anna
Paula Bracho (Tükörben) Daniela Spanic
Carlos Daniel Bracho Fernando Colunga Lux Ádám
Abuela Piedad vda. de Bracho Libertad Lamarque Kassai Ilona
Estefanía Bracho de Montero Chantal Andere Náray Erika
Fidelina Magda Guzmán Halász Aranka
Osvaldo Reséndiz Antonio
Rodrigo Bracho Marcelo Buquet Tarján Péter
Lalita Pérez Paty Díaz Makay Andrea
Verónica Soriano Adriana Fonseca
Patricia Bracho Jessica Jurado Kiss Erika
Lisette Bracho María Solares Jelinek Éva
Carlitos Bracho Sergio Miguel Bogdán Gergő
Don Panchito Tito Guízar
Dr. Varela Javier Herranz
Pedro Emiliano Lizárraga
Eloina Sara Montes Sara Montes
Cachita Cienfuegos Ninón Sevilla Bessenyei Emma
Raquel Yadhira Carrillo Kerekes Andrea
Adela Gabriela Carvajal

További információk[szerkesztés]