Martin Lawrence, a dumagép

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Martin Lawrence, a dumagép
(Martin Lawrence Live: Runteldat)
2002-es amerikai film
RendezőDavid Raynr
ProducerMike Hubbard
Műfajstand-up comedy
FőszerepbenMartin Lawrence
OperatőrDaryn Okada
Gyártás
Gyártó
  • MTV Films
  • Runteldat Entertainment
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Költségvetés3 millió amerikai dollár[1]
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2002
Bevétel19 184 820 amerikai dollár[1]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Martin Lawrence, a dumagép (eredeti cím: Martin Lawrence Live: Runteldat) 2002-es amerikai stand-up comedy film Martin Lawrence főszereplésével és David Raynr rendezésével, aki a Kerül, amibe kerül című filmet is rendezte. Lawrence a film produceri és írói munkáját is jegyzi. Ez Lawrence második stand up comedy filmje az 1994-ben bemutatott Dumagép után.

A washingtoni DAR Constitution Hallban forgatott filmet 2002 augusztusában mutatták be, és közel 20 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál, ami majdnem hétszerese a 3 millió dolláros gyártási költségvetésének.

Személyes és jogi problémák miatt tartott szünet után Lawrence visszatér a színpadra, és komikus monológokat ad elő a küzdelmei során kapott éles kritikákról és a hírességként való életéről szóló személyes gondolatokról. A filmet élőben rögzítették szülővárosában, Washingtonban.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Martin Lawrence Live: Runteldat című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Martin Lawrence Live: Runteldat. Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2021. július 21.)

További információk[szerkesztés]