Lost (4. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lost
4. évad
Ország USA
Eredeti adóABC
Sugárzás2008. január 31.
2008. május 29.
Magyar adóAXN
RTL Klub
Epizódok száma14
Házimozi-megjelenés2008. december 8.
Kronológia
← Előző
Következő →
Lost (3. évad)
Lost (5. évad)

A Lost negyedik évada még készül; az első adás 2008. január 31-én volt látható a tengerentúlon az ABC amerikai és a CTV kanadai csatornákon.

Epizódok[szerkesztés]

A Lost negyedik évadja a tervek szerint 16 részes lett volna, melyet 2008. január 31-től vetített az ABC. A forgatókönyvírók elhúzódott sztrájkja miatt csak 14 epizód készült el. Ez viszont azt jelenti, hogy az 5. és a 6. évadok 1-1 résszel hosszabbak lesznek.

Alább a cselekmény részletei következnek!
Kép Cím Első vetítés ABC Magyarországi premier
RTL Klub
Főszereplők #
A vég kezdete (The Beginning Of The End) 2008. január 31. 2008. október 5. Hurley 401
A túlélők, miután tudomást szereznek Charlie üzenetéről, azon vitatkoznak, hogy megbízzanak-e Naomi társaiban, akik bármelyik pillanatban megérkezhetnek. Elkerülhetetlenné válik a tábor két részre szakadása. Az epizód középpontjában Hurley áll, akiről megtudjuk, miért került önszántából elmegyógyintézetbe második alkalommal.
Halottnak nyilvánítva (Confirmed Dead) 2008. február 7. Naomi hajósai 402
A kétkedés Naomi társainak szándékában megérkezésük után ha lehet, még tovább erősödik a túlélőkben. Megismerkedhetünk a csapat négy tagjával, egy Daniel Faraday nevű fizikussal, Miles Straume-mal, aki megmagyarázhatatlan dolgokra képes, Charlotte Staples Lewisszal, a régésszel, illetve Frank Lapidus helikopterpilótával. Múltjuk bővelkedik különös dolgokban.
A Közgazdász (The Economist) 2008. február 14. Sayid 403
Sayid arra készül, hogy a helikopterrel eljusson Naomi csapatának hajójára. Ehhez azonban meg kell tennie egy szívességet: ki kell szabadítania Charlotte-ot Locke fogságából. A küldetés során árulás áldozatává válik. Sayidot szigeten kívüli jelenetekben is láthatjuk, melyekben kihasznál egy nőt, hogy leszámolhasson annak főnökével.
Cseberből vederbe (Eggtown) 2008. február 21. Kate 404
Kate mindenáron beszélni akar Miles-szal, hogy megtudja, milyen információi vannak a csapatának vele kapcsolatban. Amit Kate akar, nem mentes az akadályoktól, ezért Sawyer segítségét kéri. Miután eljut Miles-hoz, a férfi egy találkozót követel Ben-nel, mielőtt bármit mondana. A szigeten kívüli jelenetekben Kate-et a bíróság előtt láthatjuk, elítéltként.
Az állandó (The Constant) 2008. február 28. Desmond 405
A helikopter fedélzetén, Desmond-on megzavarodás lesz úrrá. Elméje ide-oda ugrál múlt és jelen között. Senki sem tud segíteni rajta, még a hajón sem. Sőt, találkoznak egy férfival, akinek hasonló tünetei vannak, mióta megközelítette a szigetet. Desmond-nak szembesülnie kell vele: akár meg is halhat.
A másik nő (The Other Woman) 2008. március 6. Juliet 406
Daniel és Charlotte elszöknek a táborból, hogy elmenjenek a Vihar nevű Dharma állomásra. Juliet Jack-kel együtt utánuk ered, mert elmondása szerint az állomáson olyan dolgokat tehetnek, ami a sziget minden lakójának halálát eredményezné. Eközben Ben egyezségre kíván lépni Locke-kal. Juliet visszaemlékezéséből megtudjuk, milyen kapcsolatban állt a többiek egyikével, Goodwinnal.
Ji Yeon 2008. március 13. Sun, Jin 407
Juliet a sziget elhagyásának fontosságát ecseteli Sun-nak, mondván, veszélyben az élete. Sun nem bízik meg benne, ezért Juliet olyasmit tesz, ami Sun és Jin kapcsolatára a legkedvezőtlenebbül hat. Desmond és Sayid megtudják, ki volt az, aki nemrégiben segítségükre sietett, szembeszegülve a kapitány parancsával. A szigeten kívüli jelenetek – melyeknek Jin és Sun a főhősei – különös fordulatot tartogatnak.
Bemutatom Kevin Johnsont (Meet Kevin Johnson) 2008. március 20. Michael 408
Michael figyelmen kívül hagyja a lehetséges következményeket, amikor elmondja Sayid-nak, mit keres a hajón. Megtudjuk, hogy mióta bevallotta fiának az igazságot Ana-Lucia és Libby haláláról, Walt nem tekint rá többé az apjaként. A küldetéssel, amiben részt vesz, az ő bizalmát kívánja visszanyerni. Ezalatt a szigeten, Ben biztonságos helyre küldi Alexet, Rousseau-t, és Karlt.
Eljövendő dolgok (The Shape of Thing to Come) 2008. április 24. Ben 409
Alexet elfogják a szigetre érkező katonák, majd néhány túlélő lelövésével bizonyítják a barakkokban rejtőzködőknek: nem viccelnek. Ben-nek döntenie kell: feladja magát, vagy életveszélybe sodor másokat. A tengerparton, Jackék egy hullát találnak a partra sodródva.
Valami jó odahaza (Something Nice Back Home) 2008. május 1. Jack 410
Jack a túlélők szeme láttára összeesik. Juliet megállapítja: sürgős vakbélműtétre van szüksége. Néhány túlélő elmegy az egészségügyi állomásra a műtéthez szükséges eszközökért, s közben Jin bebiztosítja Sun szigetről való kijutását. A dzsungelban, Sawyer, Claire, és Miles a katonák elől bujkálnak.
Kabinláz (Cabin Fever) 2008. május 8. Locke 411
Locke, Ben és Hurley Jacob kunyhója után kutat, miközben a hajón elfajulnak a dolgok: Keamy végez a hajóorvossal és a kapitánnyal, majd átveszi a parancsnokságot. Mikor Locke rátalál a kunyhóra, nem várt személyekkel találkozik.
Mindenütt jó, de legjobb otthon I-III. (There's No Place Like Home I-III.) 2008. május 15.
2008. május 29.
Oceanic 6 412
413
414
Sayid visszatér a partra, és megkezdődik a túlélők kimenekítése a szigetről. Hamar kiderül azonban, hogy a hajó nem biztonságos számukra. Locke, Hurley, és Ben megérkezik az Orchidea állomáshoz, de akadályba ütköznek: a katonák már az állomásnál várják őket, felfegyverezve. Kate és Sayid belebotlik a Richard vezette Többiekbe.
Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

LostSpoilers.org Lost website