Living for Love

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Madonna
Living for Love
Kislemez a Rebel Heart albumról
Megjelent2014. december 20.
FormátumCD kislemez · digitális letöltés
Felvételek2014
StílusEDM · House
Nyelvangol
Hossz3:38
KiadóBoy Toy · Live Nation · Interscope
SzerzőMadonna · Thomas Wesley Pentz · Maureen McDonald · Toby Gad · Ariel Rechtshaid
ProducerMadonna · Diplo
Madonna-kronológia
Turn Up the Radio
(2012)
"Living for Love"
(2014)
Ghosttown
(2015)
Videóklip
Hivatalos videóklip
SablonWikidataSegítség

A Living for Love Madonna amerikai énekesnő tizenharmadik, Rebel Heart című stúdióalbumának egyik dala. Szerzője az énekesnő mellett Thomas Wesley Pentz amerikai lemezlovas, ismertebb nevén Diplo.

Története[szerkesztés]

Miután egy izraeli hacker az album több demóváltozatát is kiszivárogtatta, az eredetileg 2015. valentin napjára tervezett megjelenés helyett, a dal 2014. december 20-án jelent meg az Interscope Records gondozásában, mint az album első kislemeze. Videóklipjéről Madonna menedzsere Guy Oseary 2014 decemberében bejelentette, hogy a tervek szerint 2015 februárjának elején jelenik meg. A számban különböző zenei stílusok keverednek, köztük az dance és house hangzás mellett organikus billentyűs kíséret, valamint egy gospel kórus is felcsendül benne.[1] A kritikusok pozitívan fogadták a dalt, akik dicsérték a ritmust és a dalszöveget is, összehasonlítva az énekesnő pályafutásának elején született slágereivel. Az Egyesült Államokban ez lett Madonna negyvennegyedik olyan slágere, amely megjelenését követően egyből az első helyen szerepelt a Hot Dance Club Songs listáján, ezzel tovább erősítve listavezető státuszát. A dal először az 57. Grammy-gálán volt hallható, ami pedig az est legnézettebb pillanata lett. A 2015-ös Brit Awards díjátadón fellépő Madonna az előadás elején, a dal éneklése közben a színpad középső részéről annak alsó részére esett, nagy figyelmet keltve ezzel, később azonban kiderült, hogy a rajta lévő köpeny, melyet a táncosoknak kellett lerántani róla, túl szorosra volt kötve, így idézve elő az esést, mely után az énekesnő zavartalanul folytatta a show-t.[2][3]

Források[szerkesztés]

  1. A MADONNA (R)EVOLÚCIÓ – STEINER KRISTÓF MADONNA ÚJ ALBUMÁRÓL. Recorder, 2015. március 14.
  2. Nissim, Mayer (2015. február 3.). „Madonna to play at 2015 Brit Awards: "Hello to all my UK Rebel Hearts"”. [2015. február 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. február 3.)  
  3. Brit Awards 2015: Madonna falls off stage. BBC News, 2015. február 25. (Hozzáférés: 2015. február 26.)
  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap