Kurucsai Szabolcs

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kurucsai Szabolcs
Született1974június 2. (49 éves)
Szeged
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásainspirációs és motivációs tréner, az Árboc Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének elnöke
SablonWikidataSegítség

Kurucsai Szabolcs (Szeged, 1974. június 2. –) magyar hivatásos masszőr. Magyarországon ő az első, aki vakon sajátította el a szakács és barista mesterségeket. Inspirációs és motivációs tréner, az Árboc Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének elnöke.

Korai évek[szerkesztés]

Gyerekkorában szürke hályoggal diagnosztizálták. Húsz éves elmúlt, amikor operáció következtében elveszítette az egyik szeme világát. Egyéni vállalkozóként dolgozott, amíg a látása engedte.

Látássérültként[szerkesztés]

2009-ben mindkét szemére megvakult. Ezután mindent újra kellett kezdenie. Budapesten jelentkezett egy három hónapos rehabilitációra, ahol megtanították fehér bottal közlekedni és a Braille-ábécét használni.

2015-ben létrehozta saját non-profit alapítványát, az Árboc Közhasznú Egyesületet. Gyerekeknek és felnőttek szóló foglalkozásokat tart a vakok életéről. Célja a társadalmi szemléletformálás, a fogyatékkal élő emberek elfogadásának elősegítése. Inspirációs és motivációs tréningeket, csapatépőket tart egyéni és céges felkérésekre.

Már vak emberként kitűnő bizonyítvánnyal szerezte meg szakács képesítését a szegedi Hansági Ferenc Szakképző Iskolában. Gyakornokságát a szegedi Art Hotel konyháján töltötte Goda Gábor konyhafőnök irányítása alatt.

2018-ban elvégzett egy barista tanfolyamot.[1] Ugyanebben az évben az RTL Klub Az Év embere-díjra jelölte.[2] A sport is megmaradt az életében: hegyet mászik, barlangászkodik, kerékpározik.[3]

Családja[szerkesztés]

Első feleségétől 2003-ban született Patrik fia. Második feleségével Kurucsai-Szabó Melindával, egy látássérülteknek szervezett masszőrtanfolyamon találkozott. Vakvezető kutyája Elvis, egy fekete labrador.

Média-szereplései[szerkesztés]

Apenta Plusz – reklámfilm – Hajós Andrással – 2019

Szegedi Tudományegyetem által szervezett 26. Őszi Kulturális Fesztiválon , 2022. október 15-én tartott előadást

EQ SEXY VLOG I. Évad 17. Rész Hozzáférés: 2023. 01. 11.

„Vakon az emberek lelkéig látok...”, interjú, Patkó Ágnes, Fanni Magazin, 2018

Hétköznapi Hősök, interjú, Aszalós Szilvi, Hit Rádió, 2018

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]