Kruppa Judit

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kruppa Judit
Életrajzi adatok
Születési névKruppa Judit
SzületettDunaújváros
Nemzetiségemagyar
HázastársaPetrovszky Gábor
GyermekeiAdam, David
Foglalkozásafotómodell, műsorvezető, lakberendező

Kruppa Judit (Dunaújváros) fotómodell, műsorvezető, lakberendező. 1985-ben, az első magyarországi szépségkirálynő-választáson elnyerte az első udvarhölgyi címet. A Skála áruház egyik reklámarca.

Számos tv-műsort vezetett, rádió műsorvezető volt, újságot szerkesztett, cikkeket írt.

Élete[szerkesztés]

Dunaújvárosban született.

Modellként dolgozott. A helyi televízióban szerepelt: 1984-ben az Esti Mese műsorban meséket olvasott fel a gyerekeknek a híradó előtt.

Kruppa Judit 1985-ben elnyerte az első udvarhölgyi címet a tragikusan elhunyt Molnár Csilla szépségkirálynő mellett. A versenynek köszönhetően indult el a karrierje a reklámszakmában: szerződést kötött a Skálával, az áruház „háziasszonya” lett.

1985-ben, 19 évesen az óvónői pályát hagyta ott a modellkedésért. Reklámfilmekhez, plakátokhoz is kapott felkéréseket, fotói rendszeresen jelentek meg.

„A verseny Molnár Csilla Andrea miatt tragikus emlékű. Nekem jó ugródeszka volt, az akkori helyezésemnek köszönhetem a legtöbb dolgot, amit elértem az életben. Igaz, sokat is bántottak minket. Nehéz volt tudomásul venni, hogy hirtelen a figyelem középpontjába kerültünk, és az újságírók szabadon vájkálhattak a magánéletünkben. Mindezt biztos családi háttérrel és bizonyos lelki érettséggel lehet csak elviselni.”

– Kruppa Judit, Népszabadság 1996. február 17.

Tíz évig modellkedett, a Skála Budapest Szövetkezeti Nagyáruház áruház reklámarca volt, Komjáthy Ágnest váltotta, aki az első reklámarca volt az áruháznak a 70-es években.

Műsorvezetőként is láthattuk, majd egy női magazin főszerkesztőjeként dolgozott.

1999-ben férjhez ment, házasságából 2 fia született, Ádám és Dávid.

Diplomát szerzett, és lakberendező lett.

Jelenleg Zürichben, és Monacoban él.

Források[szerkesztés]