Krskó Tibor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Krskó Tibor (Budapest, 1970. január 6. –) producer, kiadó, üzletember, a HG Média Csoport társtulajdonosa. Érdekeltségei a dohányipartól a kereskedelmen, a filmek és a média világán át a rendezvényekig terjednek. 1997-ben Csetényi Csabával megalapította a Cigar Tower szivar és szivarkellék-üzletet[forrás?], majd 1998-ban a Hamu és Gyémánt kulturális-luxuséletmód magazint[forrás?].

Média és kommunikáció[szerkesztés]

A HG Média Csoport közép-európai marketingügynökség illetve a Cathay Communication globális kommunikációs ügynökség alapító tulajdonosa. 

Számos európai uniós kommunikációs kampány köthető Krskóhoz, többek közt a Magyar Turizmus Zrt. számára készített országimázsfilm, a Think Hungary – More than Expected[forrás?] 2015-ben első díjat kapott az UNWTO Tourism Video Competition versenyen és Ezüst Delfin díjat a Cannes Corporate Media & TV Awardson. [1]

Rendezvények[szerkesztés]

Krsko nevéhez fűződik a 2011 óta megtartott Advent Bazilika karácsonyi vásár[forrás?], illetve 2022-től a Vörösmarty téren lévő Vörösmarty Classic Xmast is a cége[forrás?] szervezi.

2020-ban az ötlete alapján egészült ki[forrás?] a fővárosi augusztus 20-ai ünnepségsorozat kísérőrendezvényekkel, amelyeknek azóta is főszervezője.

Társaival hozták létre és üzemeltetik a BalloonFlyt[forrás?] a budapesti Városligetben.

Filmes karrier[szerkesztés]

Robert Lantos mellett ő a producere a nemzetközi piacra szánt Hunyadi-tévésorozatnak[2].

Producerként együtt dolgozott Andy Vajna,Robert Lantos, Clive Owen, Tim Roth, Ennio Morricone, Daniel Craig vagy Giancarlo Giannini közismert személyekkel.

Filmek, melyek létrejöttében társproducerként vett részt[szerkesztés]

  • Buda (rövidfilm, 2012)
  • A nevek dala (2019).[3]  

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. mmonline.hu | Díjat nyert Cannes-ban a Magyarországot népszerűsítő film (magyar nyelven). mmonline.hu, 2014. október 7. [2021. május 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. június 1.)
  2. Megjött a Hunyadi-sorozat első előzetese. filmhu - a magyar moziportál. (Hozzáférés: 2023. április 21.)
  3. Tibor Krsko. IMDb. (Hozzáférés: 2021. május 17.)