Kreischberg

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Kreischberg sípálya egy téli sportokat átölelő terület Stájerországban, Ausztriában.

10 üléses kabinos felvonó - kilátás.

A terület kiterjeszkedik a Rosenkranzhöhe hegyig, így összesen 42 km sípályarendszerrel és 2013 decembere óta a világ első 10 üléses kabinos felvonójával rendelkezik. Az elmúlt években a sípálya többször is kitüntetést kapott legjobb minőségű sípályaként.[1][2]

A Kreischberg sípályára - a többi sípályához képest - átlagon felüli létszámban érkezik snowboardozni kívánó vendég, ami annak köszönhető, hogy a pályák rendkívül szélesek, ezért nagyon közkedveltek a snowboardosok körében. Ennek köszönhetően többször kerültek megrendezésre a Kreischbergen nemzeti és nemzetközi sportesemények.[3]

Nemzetközi versenyek[szerkesztés]

A Kreischberg sípálya Murau mellett található. 2003-ban volt a Kreischbergen a FIS snowboard világbajnokság, illetve 2004–05 szezonban itt tartották Ausztriában először a FIS sícross világkupát. 2009 januárjában a FIS telemark vb-nek adott otthont, 2015. január 15-25. között pedig itt került megrendezésre a FIS Freestyle sí- és snowboard világbajnokság. A Kreischberg Európa legnagyobb félcsövének ad otthont és ennek köszönhetően rendszeresen kerülnek itt megrendezésre snowboard világkupa versenyek.

A Kreischberg liftjei[szerkesztés]

Snowpark Kreischberg, Beginner Line
Snowpark Kreischberg, Beginner Line, Rainbow Butterbox
  • 10 személyes kabinos felvonó
  • 2 kabinos felvonó „Gondelbahn 1. und 2. Sektion”
  • 6-üléses felvonó „Sixpack”
  • 4-üléses felvonó „Schopfart”
  • Kettő 2-üléses felvonó „Ochsenberg” és „Rosenkranz”
  • 4 csákányos ill. tányéros felvonó „Kreischi”, „Sunshine I & II” és „Rosenkranz”
  • 2 gyakorló lift
  • Tubinglift

2015 decemberében épült 1900 méteres magasságban egy nagy Freestyle-Park a snowboardosok és freeskierek nagy örömére - a Snowpark Kreischberg[4] üzemeltetoje a QParks cég.[5] Felszereltsége: Kicker Jumps, Wave Run Jump, 4 Butter Boxes (Dance Floor, Rainbow, Wave, Flat/Down), kezdőknek a Banked Pipe (ez egy kis félcső). Továbbá Kicker, Tubes, Jibs, Rails und Funboxen (összesen 11 különböző akadály).

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Testsieger 2014 - Tesztportálok. weboldala sípályák számára skiresort.de. Aktualitás: 2017. ápr. 19.
  2. Styrian Slope Quality Seal Archiválva 2016. március 4-i dátummal a Wayback Machine-ben (németül). A stájer gazdasági kamara weboldala. Aktualitás: 2017. ápr. 19.
  3. Lachtal és Kreischberg egy kézben . Lachtal és Kreischberg egy kézben - Online cikk. Aktualitás: 2017. ápr. 19.
  4. Snowpark Kreischberg Archiválva 2017. április 20-i dátummal a Wayback Machine-ben. Snowpark Kreischberg. Murtal Seilbahnen Betriebs GmbH weboldala. Aktualitás: 2017. ápr. 19.
  5. Opening of Snowpark Kreischberg (németül). Young mountain marketing / QParks weboldala. Aktualitás: 2017. ápr. 19.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons:Category:Kreischberg
A Wikimédia Commons tartalmaz Kreischberg témájú médiaállományokat.