Képmás (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Képmás
(Counterpart)
Műfaj
  • televíziós thrillersorozat
  • televíziós sci-fi
  • parallel universe fiction
  • espionage television series

Főszereplő
ZeneszerzőJeff Russo

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok2
Epizódok20
Gyártás
Vezető producerJustin Marks
ProducerJordan Horowitz
Forgatási helyszínBerlin
OperatőrMartin Ruhe
Forgalmazó
Sugárzás
Eredeti adóStarz
Eredeti sugárzás2017. december 10. – 2019. február 17.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Képmás (Counterpart) egy amerikai sci-fi thriller tévésorozat J. K. Simmons főszereplésével. A sorozatot Justin Marks készítette, és először a Starz prémium kábelcsatorna sugározta. A sorozat két évadban, 20 epizódon keresztül futott. 2017. december 10-én volt a premierje, és 2019. február 17-én adták le az utolsó epizódját.

Cselekmény[szerkesztés]

Howard Silk, a szelíd, csendes irodai dolgozó harminc éve dolgozik egy berlini székhelyű ENSZ-ügynökségnél, az Office of Interchange-nél (OI). Pozíciója túl alacsony ahhoz, hogy megmondják neki, mit is jelent valójában a munkája, ami látszólag értelmetlen üzenetek cseréje. Az OI, mint főhadiszállás, egy átjárót felügyel a párhuzamos Földek (az „Alpha” és a „Prime” világok) között. A párhuzamos Földek 1987-ben jöttek létre egy kelet-németországi kísérlet során, amikor csak egy Yanek nevű tudós volt a helyszínen. Az „Alpha-világ”-beli Yanek találkozott a „Prime-világ”-ban lévő párjával, és hamarosan tanulmányozni kezdték, hogyan kezdenek eltérni egymástól az eredetileg azonos Földek.

A két világ közötti különbségek 1996 után váltak hangsúlyosabbá, amikor egy influenzajárvány százmilliókat ölt meg a Prime világban, ami technológiailag visszavetette ezt, de az élettudományok terén előrelépett. A vírust a gyanú szerint az Alpha világ szándékosan juttatta a Prime világba, ami a két világ között feszült hidegháborút eredményezett, a „képmásokat” pedig kémeknek és alvóügynököknek használták. (Mindkét világbeli Howard Silket J. K. Simmons alakítja a sorozatban). A „Howard”-ként emlegetett Silk Alpha világa továbbra is hasonlít a miénkhez, de a Prime világa egészen mássá válik, a „Prime”-ként nevezett Howard Silk egy képzett, hidegvérű hírszerző ügynök. A sorozat folyamán az ügyek akkor eszkalálódnak, amikor egy titkos szervezet régóta szövögetett tervet hajt végre, hogy bosszút álljon az Alpha világon.

Főszereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Howard Silk J. K. Simmons Barbinek Péter
Emily Silk Olivia Williams Bertalan Ágnes
Peter Quayle Harry Lloyd Szatory Dávid
Eric Jamie Bamber Zámbori Soma
Nadia Fierro / Baldwin Sara Serraiocco Andrusko Marcella
Josef Aldrich Ulrich Thomsen Kőszegi Ákos
Ian Shaw Nicholas Pinnock Maday Gábor
Alexander Stephen Rea Harmath Imre
Lambert Guy Burnet Fehér Tibor
Fancher Richard Schiff Várkonyi András

Források[szerkesztés]