Jason White

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jason White
Életrajzi adatok
Született1973. november 11. (50 éves)
Little Rock, Arkansas
IskoláiLittle Rock Central High School
Pályafutás
Műfajokpunk rock
EgyüttesGreen Day
Hangszergitár
Tevékenységzenész
KiadókReprise Records

Jason White weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Jason White témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Jason White (Little Rock, Arkansas, 1973. november 11.) amerikai gitáros aki több punk rock zenekarban is játszott. A legjelentősebb, hogy turnézó tagja a Green Day-nek.

Green Day és más projektek[szerkesztés]

1992 nyarán fellépett a Monsula nevű punk zenekarral mint gitáros Little Rock-ban, az AR club Vino's-ban, később turnézott is velük. A Green Day nevű pop-punk trió barátjaként feltűnt a When I Come Around című klipben, ahogy egy lánnyal csókolózott. 1995-ben belépett a Pinhead gunpowder nevű punk zenekarba az énekes gitáros Mike Kirsch ( akivel Jason előző évben együtt játszott a Sixteen Bullets-ban) távozott. Mikor a Green Day és Pinhead Gunpowder frontember Billie Joe Armstrong elindította az Adeline Records-ot 1997-ben Jason segített neki benne. 1999-ben két Green Day koncerten is feltűnt, mindkétszer pénzt gyűjtöttek a Bridge School Benefit javára. Miután felvették a Warning című albumot a Green Day megkérte Jasont, hogy legyen a háttérgitárosuk a turnékon. Az American Idiot turnéjukon is játszott velük.

2003-ban Balducci néven Jason belépett a The Network-be. Az zenekar egy albuma jelent meg a Money Money 2020.

2005-ben Jason játszott a "Wake Me Up When September Ends" Green Day klipben. Ez volt az első alkalom, hogy a trión kívül más zenész is játszott egy klipben. 2007-ben játszott a "Working Class Hero" klip feldolgozásban is.

The Influents[szerkesztés]

Mivel a Pinhead Gunpowder nem sokat járt össze ezért Jason és a Pinhead basszúsgitárosa Bill Schneider alapítani akart egy új zenekart amire fókuszálhatnának. Beszállt még Schneider testvére, Greg Schneider és Willie Samuels dobos és megalakult a The Influents. Greg és Jason megosztotta a dalírást és az éneklést is. Bill Shneider ott hagyta a zenekart az első lemezük a Check Please után, hogy a dobos boltjára koncentráljon. Hamar helyettesítették Johnnie Wentz-cel. Megljelent második lemezük a Some Of The Young, majd személyes és kreatív különbségek miatt és Jason egyre nagyobb kötöttsége miatt a Green Day-hez, feloszlottak.

Zenekarai[szerkesztés]

  • Numbskulz (gitár, 1988)
  • Step By Step (ének, 1989-1990)
  • Chino Horde (basszusgitár, 1990-1993)
  • Fishwagon (gitár/ének, 1991)
  • Monsula (gitár, 1992)
  • Pretty (basszusgitár, 1993)
  • Sixteen Bullets (basszusgitár, 1994)
  • Pinhead Gunpowder (gitár/ének, 1995-2001)
  • Green Day (gitár, 1998-napjaink)
  • The Influents (gitár/ének, 1999-2003)

Jason belépett a The Big Cats-be 1996-ban miután Josh Bentley basszusgitáros távozott, majd 2000(?)-ben ő lett a gitáros Shannon Yarbrough halála után. A zenekar több zenész mellékes zenekara, ritkán játszanak élőben. A legújabb lemezük az On Tomorrow 2007-ben jelent meg.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]