Hella (zenész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hella
Életrajzi adatok
Született1985. január 2. (39 éves)
Finnország[1]
Pályafutás
Műfajokheavy metal
Aktív évek2012 – napjainkig
EgyüttesLordi
Hangszerbillentyűs hangszerek
Tevékenységzenész

Hella aláírása
Hella aláírása
A Wikimédia Commons tartalmaz Hella témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Hella (1985. január 2. –) a Lordi nevű finn zenekar billentyűse.

Lordi[szerkesztés]

Hella 2012-ben lett a zenekar billentyűse, miután az elődje, Lady Awa magánéleti okokra hivatkozva távozott a Lorditól. Karakterét 2012. december 17-én mutatták be, csak úgy, mint az új dobost, Manát. Hella a zenekar harmadik női tagja, és harmadik billentyűse is egyben. Első nyilvános szereplése a zenekarral egy ír tévécsatornán történt, ahol előadták a Hard Rock Hallelujah című Lordi slágert, igaz a zenei rész ekkor még felvételről ment. Hella első albuma a Lordi tagjaként a 2013-ban megjelent To Beast or not to Beast volt, első videóklipes megjelenésére pedig a The Riff című dalhoz készült videóklipben került sor 2013 februárjában. 2014-ben Hella énekelt vendégként a Postikortteja Helvetistä nevű finn zenekar Miksi? című számában, majd még ugyanezen év októberében kiadta második albumát a Lordival, ami a Scare Force One címet kapta, és ami egyben a zenekar hetedik nagylemeze.

2015 februárjában a Facebookon jelentette be, hogy gyermeket vár, és a Scare Force One tavaszi turnéja után a nyári fesztiválok idejére szülési szabadságra ment. A nyári fesztiválokon egy ideiglenes billentyűs, Nalle helyettesítette. 2017 májusában ismét terhességet jelentett. A koncerteken ezúttal is Nalle játszott helyette.

Karakter[szerkesztés]

Hella eredetileg ember volt, azonban valódi személyisége és eredete ismeretlen. Egy Ruiz nevű sorozatgyilkos tizenharmadik áldozata volt. Ruiz létre akart hozni húsvér nőkből egy életnagyságú Barbie babát, 1985-ös letartóztatásakor tucatnyi fiatal lány holttestét találták meg, többük meg volt skalpolva, szemüket pedig festett üvegszemekkel helyettesítették, testüket forró plasztik borította. Ruiz egyetlen életben maradt túlélője, az "élő játékbaba" Hella volt.

Jegyzetek[szerkesztés]

Diszkográfia[szerkesztés]