Fire Emblem: Three Houses

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fire Emblem: Three Houses
FejlesztőIntelligent Systems
Koei Tecmo
KiadóNintendo
RendezőToshiyuki Kusakihara
Genki Yokota
ProducerMasahiro Higuchi
Hitoshi Yamagami
TervezőNaoko Horie
ProgramozóSatoshi Ubutaka
Atsushi Ota
MűvészChinatsu Kurahana
Mao Yamanaka
ÍróYuki Ikeno
Ryohei Hayashi
Mari Okamoto
ZeneszerzőTakeru Kanazaki
Hiroki Morishita
Rei Kondoh
SorozatFire Emblem
PlatformokNintendo Switch
Kiadási dátum2019. július 26.
Műfajtaktikai szerepjáték
Játékmódokegyjátékos
Korhatár PEGI: 12+
USK-besorolásUSK 12
Adathordozó
  • digitális letöltés
  • Nintendo Switch game card
A Fire Emblem: Three Houses weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Fire Emblem: Three Houses témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Fire Emblem: Three Houses egy taktikai szerepjáték, amit az Intelligent Systems és a Koei Tecmo fejlesztett Nintendo Switch-re és adta ki a Nintendo-ra világszerte. Ez a Fire Emblem játéksorozat tizenhatodik része, és az első amit otthoni konzolra adtak ki a 2007-es Fire Emblem: Radiant Dawn óta.

A Three Houses Fódlan kontinensén játszódik, ami három szuperhatalom alatt oszlik meg békében. Ezek a nemzetek a Garreg Mach Monostoron keresztül kapcsolódnak össze, ami otthont ad egy egyháznak és egy tiszti iskolának, ahová három országból jönnek a diákok. A főszereplő Byleth, egy korábbi zsoldos rejtélyes múlttal és az akadémia legújabb professzora. A játékosnak választania kell egy osztályt, amelynek diákjait át kell vezetni és irányítani számos csatán. A játék megtartja az előző Fire Emblem játékok kör alapú taktikai játékmenetét, miközben belefoglalja a szociális szimulációs és az időbeosztásos játékelemeket.

A játék elkészítése nehéznek bizonyult az Intelligent Systems-nek, akik a sikert és az ideiglenes kiadást a Koei Tecmo-nak tulajdonították, akikkel korábban elkészítettek a Fire Emblem Warriors-t. A stáb akart valami teljesen újat csinálni mikor a franchise debütál a nagyfelbontású konzolokon, létrehozni az iskolai élet mechanikákat és a csaták bővítése. Chinatsu Kurahana volt a felelős karakterdizájnok és az illusztrációk létrehozásáért. A játék iskolarendszere és az időugrás a történet közepén, mint ötletek a játéksorozat negyedik részéből, a Fire Emblem: Genealogy of the Holy War-ból jöttek.

A játékot 2019-ben adták ki és általában kedvező kritikákat kapott, a kritikusok dicsérték az iskolarendszer beleillesztését és a zászlóalj mechanikákat, a narratívát, a karaktereket, a zenét és az újrajátszási értékeket. Kisebb kritikákat kaptak a játék könnyebb nehézsége összehasonlítva a korábbi részekkel, valamint néhány vizuális és technikai problémákat. A játék megnyerte a Best Strategy Game (Legjobb Stratégiai Játék) és a Player’s Voice Award díjakat a The Game Awards 2019-en. 2020 márciusáig a játékból 2,87 millió példány kelt el világszerte, ami által a franchise legjobban elkelő játéka lett.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Fire Emblem: Three Houses című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.