Elly Jackson

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Elly Jackson
A Melt zenei fesztiválon 2015-ben
A Melt zenei fesztiválon 2015-ben
Életrajzi adatok
Születési névEleanor Kate Jackson
Született1988. március 12. (36 éves)
angol London Anglia
SzüleiTrudie Goodwin
Pályafutás
Műfajokszintipop
Aktív évek2008 - napjainkig
EgyüttesLa Roux
HangszerVokál
Tevékenység
KiadókPolydor, Cherrytree, Interscope
A Wikimédia Commons tartalmaz Elly Jackson témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
A La Roux fellépése a londoni Fabricban, 2020

Eleanor Kate "Elly" Jackson (London Anglia, 1988. március 12.[1] –) egy angol dalszövegíró és énekes, az elektropop duó, a La Roux egyik tagja. Vörös hajáról és nembináris stílusáról ismert.[2][3]

Élete[szerkesztés]

Jackson London déli részén született 1988. március 12-én. Trudie Goodwin és Kit Jackson gyereke, akik mindketten színészek. Testvére Jessica, nagyapja Anthony Bernard, aki a London Chamber Orchestra alapítója egyben. Elly-t kezdetben a népzene érdekelte leginkább. Különösen érdekelte Carole King és Nick Drake. Jackson kezdeti zenei anyagai népdalokból álltak.[4] Tizenéves korára változott meg zenei ízlése, többek között a Depeche Mode és Madonna hatottak rá. A 80-as évek csapatát, a A Flock of Seagulls-t idéző stílusát szerinte sokan utánozzák.[5][6] Elly ellenzi a stilisztákat, mivel megpróbálják megváltoztatni külsejét, nőiesebbé tenni azt.[3] Az énekesnőt sokszor tévesen La Roux-nak nevezik, viszont ő csak az egyik fele az együttesnek. Ennek oka az, hogy Ben Langmaid, a duó producere nem vesz részt interjúkban, videóklipekben és élő előadásokon.

La Roux[szerkesztés]

Az együttes debütáló kislemeze, a Quicksand 2008. december 15-én jelent meg. Ezt követte az In for the Kill 2009. március 16-án, majd a Bulletproof június 21-én. A duó utolsó kislemeze, az I'm Not Your Toy szeptember 27-én vált megvásárolhatóvá. Mindegyik kislemez az együttes La Roux című debütáló albumán kapott helyet.

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Elly Jackson című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.