DC-UK

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
DC-UK
Adatok
Típushavilap

OrszágEgyesült Királyság
Alapítva1999. augusztus
Megszűnt2001. április
KiadóFuture Publishing
SzerkesztőCaspar Field, Keith Stuart, Lee Hart
NyelvAngol
Székhely Egyesült Királyság

ISSN1467-5250

A DC-UK egy Dreamcast játékkonzollal foglalkozó magazin volt, amit a Future Publishing adott ki az Egyesült Királyságban. Az első lapszáma 1999 augusztusában, míg az utolsó 2001 áprilisában jelent meg. Az újságot Caspar Field, az Edge volt helyettes szerkesztője alapította, a hetedik lapszámig szerkesztette a DC-UK-t. Miután kilépett az újságtól megalapította a Mr Dreamcast gyerekeknek szóló Dreamcast magazint,[1] és a társszerkesztője, Keith Stuart vette át a helyét a 19. lapszámig. Az utolsó számot az akkori helyettes szerkesztő; Lee Hart vezényelte

A DC-UK eltért az addigi megszokott Future Publishing játék magazinok felépítésétől; ami a következőképpen alakult: hírek, előzetesek, cikkek, tesztek, tippek, levelek. A DC-UK-ban pedig a következő volt: tesztek, hírek, cikkek, előzetesek, tippek, levelek. Az újság ezeken felül még egyéb tartalmakkal is szolgált; mint például interjúk a játékfejlesztőkkel és a Sega karaktereihez illő koktélok készítése. Field távozása után a DC-UK visszatért a régi Future Publishing felépítéshez, amit a magazin megszűnéséig használtak. A derűs hangulat azonban minden lapszámnál jelen volt és 1999-ben jelölték az InDin „Év magazinja” díjára.

A DC-UK eladási adatai erősek voltak, különösen alapításának első hónapjaiban,[2] gyakran megközelítve az Official Dreamcast Magazine-t. A DC-UK-t valójában azért alapította a Future Publishing, hogy megszerezze a hivatalos Dreamcast magazin címet az Egyesült Királyságban. Azonban ez ellen a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE), akitől a Future megkapta az Official UK PlayStation Magazine jogát tiltakozott, ezért a Future visszavonta a hivatalos Dreamcast magazinra tett ajánlatát.

2000 márciusában a Future kiadta a rövid életű DC-TIPS első lapszámát. Mind a DC-TIPS, mind a DC-UK eladásai romlottak,[3] mivel 2000 tavaszára a britek figyelmét lekötötte a PlayStation 2 novemberi megjelenése.

Weblap[szerkesztés]

Az újság élete alatt volt egy weblapja; a dc-uk.co.uk. Ezt 2001. március 8-án, nem sokkal miután az utolsó lapszám felkerült az újságárusok polcaira egy „Viszlát srácok!” (Goodbye folks!) üzenettel megszüntették.[1]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. We'd Like To Say Hi To Mr. Dreamcast (angol nyelven). GameSetWatch, 2006. szeptember 28. [2010. május 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. október 2.)
  2. New titles and Internet magazines maintain circulation growth and diversification at Future UK (angol nyelven). Future plc, 2000. február 11. [2007. október 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. október 2.)
  3. Amy Vickers. „Future axes 350 jobs as magazines close”, The Guardian, 2001. február 16. (Hozzáférés: 2010. október 2.) (angol nyelvű)