Csűrcsavarosdi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Csűrcsavarosdi
(Kerwhizz)
Műfajjátékos vetélkedő sport sci-fi

ÍróRobert Butler
Rendező
  • Arnfinn Moseng
  • Adam Shaw
ZeneszerzőRob Lord

Formátum16:9, 576i, SD
Ország
Nyelv
Évadok2
Epizódok41
Gyártás
Vezető producerAlison Stewart
ProducerStephen Cannon
Részenkénti játékidő22 perc
Sugárzás
Eredeti adóUK BBC
Eredeti sugárzás2008. november 3.2011. május 6.
Első magyar adóM2
Státuszbefejezett
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
További információk
SablonWikidataSegítség

A Csűrcsavarosdi (eredeti cím: Kerwhizz) egy angol vegyes technikájú tévéfilmsorozat, amely valós díszletekkel élőszereplős, és 3D-s számítógépes animációs jelenetekkel készült. A forgatókönyvet Robert Butler írta, a sorozatot Arnfinn Moseng és Adam Shaw rendezte, a zenéjét Rob Lord szerezte, a producere Stephen Cannon volt, a British Broadcasting Corporation készítette. Az Egyesült Királyságban a BBC vetítette, Magyarországon az M2 sugározta.

Ismertető[szerkesztés]

Ebben a játékos vetélkedőben három csapat, méghozzá mindig ugyanaz a három küzd egymás ellen. A párosok Copfli és Flipper, ők a sárga színű csapatot alkotják, Pörge és Ormi, akik a kék színű csapatban vannak, valamint Delej és Szőrmóka a rózsaszín csapatban. A játékot egy négy körből álló kvízjáték vezeti fel. Aki több kérdésre helyesen válaszol, az választhat először a verseny során felhasználható tárgyak közül. Egy helyes válasszal megnyerheti még a titkos fegyvert is, ami a versenypálya akadályait segít leküzdeni. A kvíz után, minden csapat beül a "röphajóba", amivel igyekszenek minél hamarabb végigjutni a versenypályán. Az elsőként átérő lesz a játék nyertese.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Csűrcsavarintó Jacob Scipio Czető Roland Ő a kvíz moderátora. Faviccekkel, rossz szójátékokkal és mondókákkal igyekszik felpörgetni a csapatokat.
Copfli Kriselle Basilio Koller Virág Sötét bőrű, feketehajú lány, lila szemmel. Sárga ruhát visel. A Sárga Csillag csapat tagja.
Flipper Stewart Boardman Egy Milkonson Egy zöld bundás jószág piros szemekkel. Sárga ruhát visel ő is. Szintén a Sárga Csillag csapat tagja.
Pörge Alex Velleman Straub Norbert Egy szőke, kék szemű srác. A ruhája is kék. Ő az egyik tag a Kék Spirál csapatban.
Ormi Jermaine Woods Zöld Csaba Az ő bundája barna, az ormánya kék. Pörge társa a Kék Spirál csapatban.
Delej Telka Donyai Jelinek Éva Egy zöld szemű, kék hajú leány, rózsaszín ruhával. A Rózsaszín Villám csapat emberi tagja.
Szőrmóka Yasmin Garrad Mohácsi Nóra Rózsaszín jószág kék fejszőrzettel és szemmel. Ő a nem emberi tagja a Rózsaszín Villám csapatnak.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]