Climatizer Plus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Climatizer Plus meghatározása[szerkesztés]

A Climatizer Plus a kanadai székhelyű Climatizer Insulation vállalat terméke, amellyel cellulózszigetelés végezhető el. Az építőanyagot 1977 óta gyártják Kanadában. Környezetbarát termék, amely javarészt újrahasznosított újságpapír felhasználásával készül. A gyártás során bór és foszfát keveredik a ledarált újságpapírhoz, ezáltal - a papír alapanyag ellenére - egy tűzálló anyag keletkezik, amely jó hőszigetelési és hangszigetelési értékekkel bír, gátolja a penész kialakulását a szigetelt helyen, valamint ellenáll a rágcsálóknak.

A Climatizer Plus az alábbi tanúsítványokkal rendelkezik:

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 18001
  • ETA tanúsítvány
  • B-s1, d0 besorolás (Nem gyullad meg, nem jár füst- és cseppképződéssel. Az OTSZ besorolás szerint a „Nem tűzveszélyes“ osztályba tartozik.)
  • Natureplus
  • ECOLOGO: Környezettudatos választás öko-címke

A Climatizer Plus története[szerkesztés]

Toronto-Ontario környékén kezdték el a termék gyártását és alkalmazását. Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén létezik olyan 70 évnél is öregebb épület, amelyeknél hasonló cellulóz szigetelést alkalmaztak. 1991-ben a kanadai cégtől megvásárolt licenc alapján megkezdte gyártását a csehországi, prágai székhelyű CIUR a.s vállalat, ezáltal Európában is egyre nagyobb teret hódít ez a szigetelési forma. Magyarországon 2014-ben a Naturvéd & Health Kft.[1] kapta meg a kizárólagos magyarországi márkaimportőr jogot.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Kft., Naturvéd & Health: Climatizer: Főoldal (hu-HU nyelven). CLIMATIZER: Cellulóz szigetelés. [2017. október 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. június 30.)

További információk[szerkesztés]