Apache ServiceMix

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Apache ServiceMix

Fejlesztő Apache Software Foundation
Legfrissebb stabil kiadás 7.0.1 (stabil verzió, 2018)[1]
Programozási nyelv Java
Operációs rendszer platformfüggetlen
Kategória vállalati szolgáltatási sin
Licenc Apache Licenc 2.0
Az Apache ServiceMix weboldala

Az Apache ServiceMix egy vállalati szintű nyílt forráskódú elosztott vállalati szolgáltatás sin (angol mozaik szóval ESB) és szolgáltatásorientált architektúra (SOA). Nulláról építették fel a Java Business Integration (JBI) specifikáció (JSR 208) szemantikáján és API-jain és az Apache Licenc alatt adták ki. A ServiceMix 4 szintén teljes mértékben támogatja az OSGi-t. A ServiceMix pehelysúlyú, könnyen beágyazható, integrált Spring támogatással rendelkezik és képes futni a hálózat szegélyén (kliensen vagy szerveren belül), mint önálló ESB szolgáltató vagy mint szolgáltatás egy másik ESB-n belül. A ServiceMix használható Java SE és Java EE alkalmazásszerverekben. A ServiceMix azActiveMQ-t használja azért, hogy biztosítson távoli elérést, fürtözést, megbízhatóságot és elosztott 'failover'-t. Az alap keretrendszer, amit a ServiceMix használ nem más, mint a Spring és az XBean.[2]

A ServiceMix-et a SOA infrastruktúra projektekben gyakran együtt használják a következőkkel: Apache ActiveMQ, Apache Camel és Apache CXF .

Független gyártóktól - beleértve a FuseSource Corp.-ot is - rendelkezésre áll vállalati támogatás is a ServiceMix-re. A FuseSource csapat biztosítja a ServiceMix Fuse ESB nevű vállalati verzióját, amely tesztelt, tanúsított és támogatott változat.

Kiegészítésként telepíthető funkciók:

Az ESB főbb jellemzői:

  • Federáció, fürtözés és konténer által biztosított 'failover'
  • Üzleti objektumok menet közbeni telepítése és életciklus menedzsmentje
  • Gyártó függetlenség a gyártók által licencelt termékektől
  • JBI specifikációnak (JSR 208) való megfelelés
  • OSGi 4.2 specifikációnak való megfelelés az Apache Felixen keresztül[3]
  • OSGi Enterprise támogatás Apache Aries segítségével

Hivatalos Apache projektté az ASF igazgatótanácsának döntése értelmében 2007. szeptember 19-én vált.[4]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Irodalom[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Apache ServiceMix című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.